Wednesday, June 16, 2010

Kotosalla

Kauneuden ihmettely vain jatkuu... Olen tyytyväinen, että jälleen ulkoistin loma-asunnon hankinnan Monsieurille, joka tuntuu löytävän internetistä aina ne parhaimmat paikat - tai ainakin meille sopivimmat. Tämä asunto ja sisustus ovat niin peripariisilaisia, ettei sijaintia voi hetkeksikän unohtaa. Lattiat narisevat juuri oikein, hissiin mahtuu juuri ne 1,5 henkeä, porraskäytävän solmittu matto on täydellisesti kulmista kulunut, sivukadun mukulakivet rapisevat kotoisasti auton silloin tällöin siitä rullatessa, leipomo, Riemukaari ja vanha kotikatu kulman takana.

Ruokapöytä on notkunut herkkujen painosta illasta toiseen. Harmillisesti on todettava, etten lähes neljän Pariisi-vuoden kuluessa omaksunut paikallista ajattelutapaa nautintojen määrän kohtuullisuudesta. Ehei, ähkyssä menen iltasella vuoteeseen, mutta onneksi onnellinen hymy huulillani!

15 comments:

 1. Upealta näyttää lukaalinne.

  Luin juuri hyvin opettavaisen kirjan, miksi ranskalaiset naiset eivät liho, tai jotain sinnepäin. Hyvin opettavainen kirja suhteessa annoskokoihin :).

  Hienoa, että Parisii näyttää lomalaisen silmin hyvältä.Tarvitsee varmaan itsekin tehdä vastaava reissu tännepäin kunhan ensin pois pääsee.

  ReplyDelete
 2. Lapset sanovat usein että haluaisivat mennä katsomaan Haagin kotikontuja. No, rannalle lähinnä kaipaavat. Ja miksei voisi mennäkin? Voisi tuntua erilaiselta.

  Olen kyllä niin iloinen teidän revohkan puolesta että teitte tämän reissun.

  PS. kyllä ne lihoo;-)
  Just oli telkassa siitä miten ylipainoisten ihmisten osuus kasvaa sielläkin koko ajan. TOSIN lähinnä alemmissa sosiaaliluokissa ja alueilla joissa on paljon työttömyyttä jne.

  ReplyDelete
 3. Huikea pesä!
  Teillä tuntuu olevan oikein muikeasti asiat siellä, hyvä hyvä, nauttikaahan!

  Meillä on aina niin pieni matkabudjetti, ettei ähkyä pääse tulemaan. Laihdun aina joka reissulla, silti tunnen olevani koko ajan kylläinen ihan vaan reissun ilosta. Eikä me nyt nälässä sentään missään olla oltu!

  ReplyDelete
 4. Hienon hieno lomakoti! Ihan kuin satukirjoissa :)

  terv. Pandice

  ReplyDelete
 5. Eka kuva on ihana!

  Tosi kivaa kun pääsette nauttimaan ja fiilistelemään menneitä vuosia siellä!

  ReplyDelete
 6. Säärein täyttämä sohva on aivan huippu, muustakin olen "vähän kade".

  ReplyDelete
 7. Kuulostaa aivan mielettömän ihanalle paikalle! Voi kuvitella, että leipomossa, juustokaupassa ja viinikaupassa tulee vierailtua tiheään ja herkkuja iltaisin nautitaan... Voih... LOMA!!! Olispa ihanaa päästä Pariisiin...
  Noh, odotellaan, kunhan lapset vähän kasvavat, on reissaaminen taas erilaista :-)

  Nautinnollisia hetkia!

  ReplyDelete
 8. Aivan satumaiselta näyttää lomakoti, tuonne kun pääsisi joskus itsekin, kieltämättä niin idyllistä kuin vain ikinä mahdollista!

  ReplyDelete
 9. Ah nam juustovalikoimaa! Ja näkyykö tuolla jotain herkkupateetakin... :) Nauttikaa!

  ReplyDelete
 10. Pikkujutut, meillä mies on ostanut ja lukenut kyseisen kirjan ja referoinut mulle ydinkohdat: vain kauden tuotteita ja kohtuudella. Ei kuulosta minusta kovinkaan tutulta jos mietin ruokavaliotani. Sienikastike maistuu ympärivuoden ja lisää pitä ottaa kunnes loppuu. On se vain niin sääli!

  Piilomaja, onnellisia ollaan täälläkin. Onneksi tämä matka mahdollistui ja myös mies on tyystin lomalainen eikä katoa yhtäkkiä jonnekin kokoukseen! Joten filistellään kaikki yhdessä.

  Ja lihomisesta, samaa olen lukenut minäkin. Se on se koulutus ratkaisu niin moneen ongelmaan... En nyt tietyenkään tarkoita koulutuksen estävän lihomista, mutta tieto ja elintavat korreloivat toisiaan kummasti. Eli minäkin voi syttää vain ja ainoastaan oikeaa kättäni ruoan viemisestä suuhuni, tiedon puutetta en voi syyttää lievästä ylipainostani!

  Liivia, matkabudjetin kannalta tällainen asunnon vuokraaminen on kätevää, kun saa itse laitettua aamiaiset ja illalliset. Ja olemme näiden muutamien päivien aikana homanneet ruoan olevan täällä kyllä huomattavasti Suomea edullisempaa, laadusta puhumattakaan. Eli nyt herkuttelemme koko kesän edestä!

  Pandice, huskaa kun mainitsit satukirjan, sillä itsellenikin on tullut mutaman kerran mieleen kirjan kuvitus näitä huoneita katsellessani. Ne ovat jotenkin niin "kirjallisia", kuin jossain kirjailijaelämää kuvaavassa romaanissa kuvattuja interiöörejä.

  Mizyena, eka kuva on minustakin ihastuttava, sillä harvemmin he noin sulassa sovussa sohvalla röhnöttävät! Pitäisi varmaan suurentaa isoksi seinälle ja ihastella riitelypäivien päätteeksi ennen nukkumaan menoa.

  Anonymous, älä ole vähän kade, mutta ihastuneen iloinen saat olla ;)

  Nina, jo nyt tuntuu Pariisissa pyöriminen huomattavasti helpommalta, kun kuopuskin on melkein 6 ja jaksaa sisartensa perässä kulkea kilometritolkulla. Olemme kävelleet joka päivä n.8 kilometriä, ilman pahempia narinoita. Ei olisi ennen tullut kuuloonkaan! Ja Pekingissähän ei voi kävellä mihinkään.

  Parolan asema, yhetystiedot löytyvät, jos kiinnostaa! Uskoisin sinun viihtyvän täällä.

  Merja, herkkupatee hyvinkin! Kiitos.

  ReplyDelete
 11. Voi taivas miten ihana paikka! Nauttikaa!

  ReplyDelete
 12. Onpa kerrassaan tyylikäs kämppä! Ja tuommoinen sohva, johon kaikki mahtuu pötköttelemään ripirinnan. Minäkin voisin mielelläni leikkiä pariisitarta tuolla vaikka kuinka pitkän aikaa. Elämän ihania nautintoja, oui.

  ReplyDelete
 13. No huhhuh,johan voi koti olla upean ja luksuslinnan näköinen. Kuitenkin kodikas. Kaunista :)

  ReplyDelete
 14. Olin vähän ällikällä, kun jotenkin luulin otsikon perusteella, että olette Suomessa jossain mökillä ja sitten näin tuon ekan valokuvan. :-)) Bon séjour Pariisiin!

  ReplyDelete
 15. oi,joi, joi. Hyvin ulkoistit ja erinomainen on maku miehellä. hauskaa vaihtelua olisi ainakin minulle veraten omaan sisustukseeni.

  Kuten huomaat ahkeroin tänään urakalla kirjoituksiasi!

  ReplyDelete