Wednesday, May 12, 2010

Jättikuvakooste!

Yksinoikeudella Vilijonkassa: "Matka ostarilta kotiin".


Ostarin laitamilla tädit myyvät pyörillä kulkevista minikeittiöistään aamiaista/lounasta/illallista.


Vartijat työssään, valppaina vahtivat ohikulkijoita, tässä tiukka käännös oikeaan.


Kotiin on matkaa nelisen kilometriä. Tietä suoraan eteenpäin.


Olo on turvallinen, onhan kameroita kaikkialla.


Risteyksestä kukkakauppiaiden seasta löytää polkupyöränkorjaajan aina, kesät talvet. Satulan säätäminen maksaa 20 senttiä, pyöränlukko kaksi euroa.


Matkan varrella on muutamakin kohta jossa auto- ja taksikuskit tappavat aikaansa lyömällä korttia. Kovin innokkaasti eivät peliä kesken jätä, kuljetus odottakoon pelin loppumista.


Suoraan, suoraan. Vaivihkaa voi salakuunnella pyöräilevän sedän matkaradiolähetystä!


Ohikulkija, samalla malliesimerkki kiinalaisesta naisellisuudesta.


Suurten 700 neliöisten villojen kohdalla kannattaa heristää korviaan, sillä yhden pihalla kiekuu kukko! Villat ovat upporikkaiden pekingiläisten kesämökkejä sekä statussymboleja, joten ilmeisesti sellainen kiekuminen on osa idylliä.


Toiset vartijat ovat vasta matkalla töihin - huomatkaa emalinen lounasastia. Yleensä toisessa kädessä roikkuu termari, jossa teetä.


Suurten villojen klubitalo on vasta rakenteilla, joten katunäkymää koristaa vaneriaita mainoksineen, joilla ei yleensä ole mitään tekemistä oikean elämän kanssa.


Ja siinähän se meidän portti jo pilkistää!


Viimeinen kadunpätkä ennen kotikatua, oikealla sammakoiden ansiosta tähän aikaan vuodesta erittäin mölyisä lampi.


Kotona!

Hienosti jaksettu.

26 comments:

 1. Ihana tämä juttu! Näistä tykkään. Erityisen hyvä että on yksinoikeudella ettei kohta Seiskat revittele samalla aiheella!

  Mainos on hieno, olkoonkin varmaan vähän kaukana oikeasti elämästä.
  Mainokset saa ollakin.

  Haluan mopon.
  Ny heti.

  ReplyDelete
 2. Ihana tämä juttu! Näistä tykkään. Erityisen hyvä että on yksinoikeudella ettei kohta Seiskat revittele samalla aiheella!

  Mainos on hieno, olkoonkin varmaan vähän kaukana oikeasti elämästä.
  Mainokset saa ollakin.

  Haluan mopon.
  Ny heti.

  ReplyDelete
 3. Ihana tämä juttu! Näistä tykkään. Erityisen hyvä että on yksinoikeudella ettei kohta Seiskat revittele samalla aiheella!

  Mainos on hieno, olkoonkin varmaan vähän kaukana oikeasti elämästä.
  Mainokset saa ollakin.

  Haluan mopon.
  Ny heti.

  ReplyDelete
 4. no just joo...

  ReplyDelete
 5. Kiitos matkakuvauksesta! Erityisesti huomion kiinnitti koko kotimatkakuvituksen beigeen taittuva väriskaala. Pitäisikö kerätä "matka ostarilta kotiin"-kuvia ympäri maailmaa ja verrata matkojemme sävyjä?

  ReplyDelete
 6. Piilomaja, sä olet aika vikkelä kirjoittamaan kommentteja, neljä samalla sekunnilla! Ihan oikealla mopolla en uskaltaisi huristella, pelkäisin kaatuvani kun ajaisin (valvontakameroista huolimatta) kuitenkin liian kovaa, mutta tällainen kolmipyöräinen sähkömopo on juuri minulle passeli. Vakaa, polkupyörää nopeampi, mutta kuitenkin hidas. Kaksi lasta mahtuu mainiosti kyytiin, samoin ruokaostokset ja ulkokukatkin. Eikä täällä mitään kypäriä käytetä, mydäänkhän edes!

  ReplyDelete
 7. Nina, kerron salaisuuden: iPhotossa on sellainen antiikkikalvo... Kuvat tuntuivat luonnollisina kauhean kalseilta. Siis liian rehellisiltä!

  ReplyDelete
 8. Olipa virkistävä aamunavaus kulkea mukanasi. Kiitos!

  ReplyDelete
 9. Kiva kuvakertomus! Kiitos! :)

  ReplyDelete
 10. Tämä oli niin ihana, että nautin kotimatkasi kolmesti!
  Siis aivan ihana!!!

  Kuvatkin huippuja.

  ReplyDelete
 11. Minäkin rullailin edestakaisin moneen kertaan. Vai että antiikkikalvo, ihan uutta mulle. Mutta eiköhän blogistaniassa vilise kohta antiikkia huokuvia kuvia.

  Kerro lisää kiinalaisesta naisellisuudesta!

  ReplyDelete
 12. Kiitos! Tähänkin päivään löytyi hymy lukiessa ja ihaillessa hienoja kuviasi :)
  Jatko-osia toivon...

  ReplyDelete
 13. Telle, eipä kestä, kiva kun kävit!

  Tuazophia, ole hyvä vain.

  Liivia, oi jospa seura olisi todellista!

  Eilen tänään huomenna, antiikkinappula on aivan sepian ja mustavalkoisen vieressä ja saa kaikki näyttämään kulahtaneilta 70-luvun kuvilta. Onhan siinä oma viehtyksensä, silloin tällöin.

  Sari, hauskaa kuulla jos sain hymyn irrotettua! Vai jatko-osia, laitetaanpa mietintämyssyn alle. Matka kotoa ostarille, hehe?

  ReplyDelete
 14. Minäkin pääsin tästä näin päiväseltään käymään Kiinassa ja ihan arkielämää siellä viettämään. Kiitos!
  helena

  ReplyDelete
 15. Ihana ajelu Pekingissä, kiitokset!

  ReplyDelete
 16. Kiitos tästä! Oli tosi kiva nähdä teidän kotikulmia. Onko sähkömopoa helppo ajaa? Saakohan sellaisia Euroopasta..? En ole ainakaan kyllä törmännyt niihin.
  Bisous

  ReplyDelete
 17. Helena, juu, kuten yleensäkin arkista arkisempaa tämä minun touhuni. Arki taitaa olla aivan yhta tavallista kaikkialla maailmassa.

  Pandice, eipä kestä!

  Kaisa, en ole minäkään näitä Euroopassa nähnyt. Yksi syy saattaa olla ne miljoonat säädökset koskien mm. laatua sekä turvallisuutta. Jotta akulla pääsisi edes jonkin matkan on mopon oltava kevyt ja siten kaikkien mahdollisten osien muovia tai kädellä väännettävän pehmeää/ohutta peltiä. Ja ruoste kukkii. Mutta eihän tuo kalliskaan ollut, 230 euroa eli paikallisen autokuskin kuukausipalkan verran. Mutta näillä kulkevat "kaikki", en oikeastaan muista kuulleeni sellaista tavallisen mopon ääntä todella pitkään aikaan.

  ReplyDelete
 18. Moi!Mahtava elämysmatka :D! Nyt tiedän vähän,mihin syksyllä tulen...;)

  ReplyDelete
 19. Olipa päivää piristävä postaus. Arkiasiat osaavat olla kivoja, kun niihin osaa suhtautua. Mukava kuvallinen kotimatkakertomus :) Sai hieman kiinni arjesta siellä kaukana, millaista ihmisten elämä on :)

  ReplyDelete
 20. Tää oli tosi kiva.

  Voisin tehdä samanlaisen, lähellä muuttopäiväämme, kun ei enää tarvitse huolehtia asuinpaikan paljastumisesta, ymmärtänet mitä tarkoitan..

  ReplyDelete
 21. Kiitos ihanasta arkimatkasta! Hieno idea!

  ReplyDelete
 22. Kyllä sinulla on mukava kauppamatka. Ei näy roskan palaakaan.

  Tämä idea laitetaan korvan taakse ja toteutetaan viimeisillä viikoilla täällä...sitten joskus.

  ReplyDelete
 23. Olipa kiva retki! Minäkin haluaisin kuulla lisää kiinalaisesta naiseudesta?!

  ...sitäkin jäin miettimään, että tunnetaanko siellä termiä peliriippuvuus? Kun tuntuu, että hyvin usein kerrot ihmisten pelaavan. Pelaako ne rahastakin?

  ReplyDelete
 24. Sanna, niin tosiaan, seuraavaksi näytän reitin lentokentältä meille, niin ei tarvitse tulle vastaan tai katsotaan nyt.

  Hietzu, kiva jos piristi!

  Merja, tee ihmeessä, olisi tosi mielenkiintoista!

  Frost, olepa hyvä! Kiitos kommentista!

  Pikkujutut, ei näy juu, yritin ottaa kauniita kuvia. Oman sarjan saisi samalta matkalta esim. "puihin juuttuneet muovipussit" tai "maassa lojuvat tavalliset roskat" tai "ala-arvoinen rakentaminen"... Mutta kieltämättä meidän nurkilla on tavallista siistimpää.

  Jonna, Kyllähän täällä internetpeliriippuvuudesta kärsiviä nuoria lähetetään valtion ja yksyisten tahojen järjestämille parannusleireille. Siellä valitsee armeijakuri ja joskus viime vuonna joku nuori vallan menetti moisella henkensäkin.

  Mutta tämä korttipeli ja magjong ja sitten yksi toinen lautapeli jonka nimeä en tiedä, ovat tavattoman suosittua ajanvietettä. Laki kieltää rahasta pelaamisen ja kuvatessani tulee pelaajille aina kauhea kiire laittaa yaninsa piiloon. Lautapeleissä saatetaan käyttää pelikortteja "seteleinä", lopuksi piilossa raha vaihtaa omistajaa.

  Mieheni on useampaan kertaan kertonut tiiminsä yhteisistä työmatkoista, jollaisilla eurooppalaiset yleensä menisivät illalla hienon hotellin baariin turisemaan. Mitä tekevät kinalaiset kollegat: sopivat jonkun hotellihuoneen, jonne ottavat teetermarinsa mukaan ja pelaavat korttia koko illan. Usein ainoana ulkkarina miehelläni on hieman tylsää...

  ReplyDelete
 25. Todella kiva kuvasarja ja mielenkiintoista pelitietoutta sieltä päin! Tuo kiinalainen naiseus kiinnostaa minuakin!

  ReplyDelete