Wednesday, May 5, 2010

Ihmeitä

Lyhyehkön Kiinan palomuurin selätysprojektin jälkeen olen jälleen linjoilla! Monta asiaa on taas ehtinyt ihmetyttää, mutta puolet toki jo tippui pois muistista. Jotain sentään muistan:Eräs herttainen norjalaispariskunta hämmästyttää. Rouva tutkii kiinalaista mediaa yliopistossa, herran kanssa nautin toisinaan aamukahvini Starbuckissa. Hänellä on aina perinteinen kiinalainen sarjakuvakirja mukana ja ahmii niitä sujuvasti. Hän on kotoisin joltain muutaman kymmenen asukkaan saarelta Norjan takamailta ja puhuu maailman kieliä kuten muisnaiskreikkaa ja mandariinia, noin vain.

Keskimmäisen kiinalainen soitonopettaja kertoi olevansa raskaana, vaikka kyllähän sen jo löysästä äitiysmekosta arvasin. Laskettu aika on joulukuussa... Siitä ainoasta raskaudesta tunnutaan todella otettavan kaikki ilo irti!

Ruotsalainen valokuvaaja avusti minua koko aamupäivän InDesignin ja Photoshopin salojen kanssa. Kiireettömästi, paneutuen, kannustavasti. Kehoitti kysymään koska tahansa jos tulee mieleen lisäkysymyksiä. Käsittämätöntä pyyteettömyyttä ja ystävällisyyttä, oman ajan lahjoittamista. Onneksi saan vastapalvelukseksi sentään opettaa hänelle kirjansidontaa jossain vaiheessa.

Paljon on kivaa maailmassa!

5 comments:

 1. Mukavan positiivinen postaus!
  Tuli hyvä mieli lukiessa ystävällisiä mietteitäsi.

  ReplyDelete
 2. Hih, tuota raskaana olemista mekin ihmettelimme. Heti kun kiinalaisnainen kuulee olevansa raskaana, pukeudutaan väljään, lakanakankaasta valmistettuun äitiysmekkoon! Saavatkohan raskaana olevat erikoispalvelua? (Minä en ainakaan saanut...) Viestitetäänkö pukeutumisella, mitä heille voi tarjota? (Starbucsissa myyjä oli todella kauhuissaan kun tilasin kahvia massu pystyssä ;-)), vai mistähän tuo johtuu... Ja yleensä "ankkamainen" kävelykin tulee kuvioon mukaan jo ihan alku metreillä!
  Hauskoja kulttuurieroja :-D

  ReplyDelete
 3. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla, vieläkö raskaana olevat toivovat poikaa....vai onko tyttölapsi ihan yhtä haluttu ja toivottu??

  ReplyDelete
 4. Mulle tuli tästä niin hyvä mieli. Kuin olisin saanut pienen osan näiden mielenkiintoisten tuttaviesi seurasta.

  Meillä on pianistiystävä, joka alkaa sujuvasti puhumaan mitä vaan kieltä, heti kun jossain on pari päivää ollut. Ihme mies!

  ReplyDelete
 5. Paljon on tosiaan kivaa maailmassa, kun siihen vaan jaksaa uskoa ja luottaa :)

  ReplyDelete