Tuesday, May 18, 2010

Ase otsikoista

Meilläkin on sellainen, ayi halusi heti ensimmäisen työpäivänänsä taloon hankkia - eihän se ole kotitalous eikä mikään josta kiinalainen lihakirves puuttuu!


Hyvin sillä syntyy jauhelihat ja kaikki muutkin silput. Keittiöstä kuuluu vain rytmikäs pauke. Omalla painollaan leikkaa kuin itsestää. Aivan mahtava.

Viime viikkoina vaan on mokomat veitset päässet otsikoihin hieman kurjempien tapahtumien kuin papaijalimeaamiaisten leikkuun vuoksi. Mutta ei sekään ihmetytä. Valtava maa, hirveästi ihmisiä, paljon tabuja. Kuten mielenterveysongelmat, hys hys.

12 comments:

 1. En ole niitä otsikoita (onneksi) nähnyt. Mutta voi voi.

  Sen sijaan tuo veitsi olisi varmasti hyvä, meillä onkin suht surkeat veiset.

  ReplyDelete
 2. Liivia, tuosta ei silppuamisveitsi parane, kunhan ensin oppii sitä käyttämään. Ja otsikoiden suheetn mulla varmaan onkin jokin suurennuslasi, sillä huomaan suomalaisista lehdistä (netissä) kaikki Kiinaan liityvät jutut. Täällä tuntuu nyt olevan kovin muodikasta tulla kouluihin/päiväkoteihin heilumaan tuollaisen veitsen kanssa. Lasten koulun portille onkin ilmaantunut poliisivartiot, vaikka lähimpään tapahtuneeseen riehumiseen onkin satoja ellei yli tuhat kilomtriä matkaa.

  ReplyDelete
 3. Meiltäkin löytyy samanlainen veitsi,appivanhempien Kiinan-vuosien perua.

  Otsikko löytyi ja juttu sen perään.Täällä ei sentään veitsen kanssa heiluta vaan välillä jätetään pommeja pusseissa koulujen lähelle. Sitten tulee extravartio hetkeksi ja seuraavalla viikolla asia taas unohtuu.

  ReplyDelete
 4. Olen kuullut ja nähnyt niitä uutisia ja herättää kyllä kauhua suoraan sanottuna.
  Muistan kun poikien koulun edessä Hollannissa oli yhtenä keväänä poliisipartio monta viikkoa. Se oli hyshys-juttu josta vasta myöhemmin kerrottiin että ne oli siinä koska yhden perheen lapsi oli uhkattu kidnapata.

  ReplyDelete
 5. tehokkaan oloinen on sekä oikein että väärin käytetynä. Ja pelkkä lipsahduskin taitaa tahdä ikävää jälkeä porkkananpilppojalle.

  Hys,hys maassa voi olla turvallisempi tunne asua, kuin tässä iltapäivälehtien mässäilymaassa. Toiset lähteethän sanovat, että nyky-Suomessa olisi jopa entistä turvallisempaa, että vain turvattomuuden tunne on kasvanut kun kaikki ikävät uutiset uutisoidaan moneen kertaan. En tiedä mikä on totuus.

  ReplyDelete
 6. lasten koulun edessa partio ihan kunnon gurkhat isoine aseineen yks sun toinen paiva. lapset kayvat sita etelaisen pallonpuoliskon koulua. tuhansia lapsia ja olen ymmartanyt etta poliitikkojen lapsia myos kengurumaasta. sita vaan etta kuka hullu tassa maassa alkaa mitaan vauhkoilemaan. hullu kuin hullu koska taallahan paasee hengestaan. teloitetaan ihmisia aikamoinen maara vuodessa.
  mitakohan mahtaa sellaiset luvut olla kiinassa? mista tuli muuten mieleen etta jotain luin tanaan etta kiinassa huoneilma tappaa lapsia. uusia rakennuksia joissa kaytetty kiellettyja myrkkyja.

  ReplyDelete
 7. eilen tanaan ja huomenna: mina asun singaporessa joka on suuri sensuurimaa. voin kertoa etta tunnen itseni todella turvalliseksi taalla. siina se singaporen etu sitten onkin.;-)
  vahan kuin elaisi kuin pupu pensaassa. jos siis niin haluaa;-)
  luen netista lehtia joka paiva,
  mutta sita mita taalla Oikeasti tapahtuu, ken tietaa...

  ReplyDelete
 8. No höh, juuri vastasin teille, kävin laulamassa lapsille Levonhetken ja nyt ei kommenttia ole missään. Uusi yritys.

  Pikkujutut, eipä ne kovin pitkään (missään massa) jaksa höösätä. Kesän alkuun ovat ilmoittaneet suurten teiden varsilla olevia kouluja "turvata".

  Piilomaja, aika inhottava tuollainen uhka. Outoa suuren mailman meininkiä pienessä kaupungissa.

  Eilen tänään huomenna, iltapäivälehtiä ei täällä tosian ole, mutta ei se mässäilyä estä. Tarina elävästä elämästä viikon takaa. Miehen firmasta kuoli työntekijä auto-onnettomuudessa. Työnantaja lähetti kaikille meilitse suru-uutisen, pyynnön taloudellisesta avustuksesta uhrin perheelle sekä kopion turvakamerafilmistä, jossa kyseinen onnettomuus näkyy, kuinka kukin ajoi, miten mäjähti, kuinka mitään ei ollut tehtävissä ja kuinka syyllinen lopuksi laitettiin oikein käsirautoihin. Hienotunteista? Sama pätkä oli pyörinyt kuulemman (opetusmielessä?) televisiossa.

  Aurinko, nämä pollarit ovat kyllä varsin sympaattisia, mahoineen päivineen. Hurjinta mitä näkyy on välkkyvä poliisiauton sininen valo. Mutta eiköhän sekin heikkohermoisia hieman pelota.

  ReplyDelete
 9. Viuh, viuh, meilla on useampi 'kiinan veitsi' - niita kaytan paaasiallisesti kun kunnon valinetta tarvitsee!
  Taalla oli paivan lehdessa huumausaineongelmaisten (lahinna marihuonaan pahasti koukuttuneet) maarasta - 500.000 yli 17 v - siinapa se. Paljon muuta 'arkaa' en ole ainakaan viela lehdissa nahnyt. Paaosin taloutta ja etenkin rakentamista. Ja kulttuuria, mika on iso plussa.

  BLOGitse

  ReplyDelete
 10. Minäkään en näihin otsikoihin ole törmännyt, mutta meilläpä on melkein tuollainen veitsi. Ei se varmaan yhtä hyvä ole, mutta miehen mielestä millään muulla ei voi pilkkoa. Minä taas nyhrään pienillä veitsillä, kun se on minusta ihan liian iso ja hankala.

  ReplyDelete
 11. Meillä oli yksi "kirves" mun ekan kiinakeikan jälkeen, mutta totesin, että kokkiveitsi on parempi mun käteen. Missähän se kiinaveitsi muuten nyt on... Ei ole näkynyt aikoihin ;-)

  ReplyDelete
 12. Huh, olipas siinä suruvalittelu! Kauheiden asioiden läpikuvittelu ja paisuttelu taitaa olla universaali ominaisuus.

  ReplyDelete