Monday, November 26, 2012

Etsintäkuulutus

Taisi olla vasta torstai lapsien ehdottaessa, että sunnuntaina ei tehtäisi mitään. Niinpä meillä on tänään ollut suunnitellusti totaalinen eitehdämitäänpäivä. Toki aivan nappiin se ei mennyt, sillä kaupasta oli haettava leipää ja aloittamani juoksukoulun viidennen päivän lenkki oli tietenkin hölkättävä.
Lopullisesti päivä epäonnistui kello kuuden kieppeillä, jolloin keskimmäinen kadotti silmälasinsa. Niinpä ilta meni huushollia kalutessa, pinoja purkaessa, vessanpönttöön kurkkiessa, roskiksia siilatessa, jääkaapin perukatkin tutkittiin kuin myös ihmeellisesti tyhjentynyt keksipurkki. Likaisia sukkia löytyi sieltä täältä useampi pari, samoin kadonneet sakset ja jokunen villakoira. Mutta vaaleanpunasankaiset lasit eivät. Lapsi totesi murheellisena niiden olleen hänen lempilasinsa - ja ainoat. Kun linssin vahvuus on kolmessa ja päälle rutkasti hajataittoa helpottaisivat lasit koululaisen elämää huomattavasti. Mistä vielä kannattaisi etsiä, ideoita?

10 comments:

 1. Meillä kadonneet tavarat on aina jonkun kengässä!

  ReplyDelete
 2. Sängyssä tai sängyn alla? Meillä miehen lasit katoavat usein, ja aina ne löytyvät jostain naurettavan simppelistä paikasta, kuten keittiön pöydältä... Toivottavasti löydätte ne pian!

  ReplyDelete
 3. Voi ei, onpa ikävää! Meinasin myös ehdottaa jääkaappia, se on yleensä melko varma nakki. Laukut on varmaan myös jo tutkittu? Yleensä pari kolme samaa kierrosta auttaa myös, koska ensimmäisellä kerralla ei paniikissa huomaa katsoa. Toivottavasti lasit löytyvät!

  ReplyDelete
 4. Ystäväni löysi kutimensa jääkaapista, ehkä sieltä löytyy silmälasejakin.

  ReplyDelete
 5. Voi kurja. Toivottavasti jo löytyivät. Lasit ovat vielä niin kalliita. Täällä päin maailmaa kun niitä saa halvemmalla niin kaveri teetti pojalleen samalla kolmet samanlaiset koska vilkkaan viiperin kanssa ne on aina väärässä paikassa. Milloin unohtui kouluun, milloin harrastuksiin tai autoon. Aina hukassa tai sanka vääntyneenä. Nyt on aina varalasit mitkä nappaa tilalle.

  ReplyDelete
 6. LÖYTYIVÄT! Ns. pikkuvessan peilikaapin päältä, 190cm korkeudesta. Se tässä ihmetyttää, että miten ne sinne olivat ajatuksissa sujahtaneet, kun lapsi itse on vain 150cm. Hänen on täytynyt oikein kurkotella, että on saanut ne ihan takareunaan saakka ja kuitenkin unohtanut tehneensä niin. Onneksi muistui sitten mieleen, kaksi minuuttia ennen lähtöä. Koulumatkansa taittoi ilosta pomppiva tyttö.

  Saimmepahan taas hieman järjesteltyä paikkoja laseja etsiessa!

  ReplyDelete
 7. Mizyena, Kiinassa alkuvuosina mekin ostimme muutaman kerran lapselle oikein tuplalasit, tosiaan halpoja kun olivat. Mutta voi sitä surkeaa laatua, vääntyivät helposti ihan pienestä, väri hilseili pois ja eivät koskaan istuneet oikein kunnolla. Sitten totesimme, että mieluummin hankitaan ne yhdet hyvät kerran vuodessa täältä Suomesta, vaikka maksavatkin 15 kertaisesti Kiinaan verrattuna. Näihinkin viime kesänä hankittuihin on keskimmäinen suorastaan hupaisan kiintynyt.

  ReplyDelete
 8. Hyvä että löytyivät! Olen itse hukkaamisen mestari.. silmälasit ja puhelin ja avaimet aina hukassa..

  Kiitokset kivasta illasta ja huippuseurasta! Lastenkin mielestä visiitti Vilijonkkalaisilla oli Helsingin reissun paras juttu.

  ReplyDelete
 9. Mä taas tunnen lukuisia Suomalaisia ketkä teettävät rillit aina täällä meillä päin lomillaan koska hintalaatusuhde on niin hyvä.

  Hyvä kun löytyivät!!!!

  ReplyDelete
 10. Hih, muistan kerran kun Suomi-lomalla olin lähdössä kovalla tohinalla anoppilasta tyttöjen viikonloppua viettämään. Hirveä kiirus tien päälle ja pakkasin kamoja mukaan, vein tavaraa autoon ja silmissä jo cooli skumppalasi kädessä istumassa tyttöjen kanssa iltaa...sitten, ei autonavaimia missään! Ei kertakaikkiaan mitään mielikuvaa mihin olin avaimet kädestäni 5 min. sitten laskenut... Etsittiin kissojen ja koirien kanssa IHAN joka nurkka. Aloin jo itkua tiristämään ja nolottikin niin pirusti. Aina se minijä sekoilee ja tohottaa!

  Kunnes, tadaa! Nojasin uupuneena ja pettyneenä varaston pöydän päällä lepäävään jättimäiseen vessapaperisäkkiin ja auton avaimet tipahtivat syliin! Olin jossain kumman vaiheessa laskenut avaimet säkin päälle, joka pitäisi olla VIIMEISIN paikka minne voi hukata avaimet! :-D

  ReplyDelete