Thursday, September 1, 2011

Rouvaksi heittäytyminenToivekodin edustalla kaunista puunkuorta ihastellessa näin myös muuta, tyhjän kaskaan kuoren. Selässä oli siisti halkeama, josta sirittäjä on luikerrellut ulos kohti puun latvaa ja lehvästöä jossa iltaisin ystävineen konsertoi.

Hetkisen kuluttua menen taas talolle, enkä vain kaskaan kuorta ihastelemaan vaan hurmaamaan mahdollisen tulevan vuokraisännän. On rouvan tarkastuksen aika! Hameen oikein vaihdoin päälle ja sujautin lasten sievät kuvat käsilaukkuun. Onneksi agentti ilmoitti tästä tapaamisesta vasta tuntia ennen, muuten olisin aloittanut jännitysripuloinnin jo aikaisemmin ja kunto olisi todella heikko. Mies kannusti puhelimessa, että jollei kelvata sellaisena kuin ollaan niin on parempi jättää asia sikseen.

Työnantajan oma välittäjä puolestaan antoi minulle ystävällisesti ohjeen olla kertomatta työnteostani. Kas, vuokraisäntien mielestä kotirouvat ovat parempia, sillä näillä on aikaa huolehtia kodista! Minusta koti taas pysyy huomattavasti paremmassa kunnossa mitä vähemmän kotona huseeraan. Mutta seuraavan puolituntisen aikana pidän suuni sekä hymyssä että supussa. Rouva mikä rouva.

20 comments:

 1. Toivotan täältä rouvalle onnekasta tapaamista! Välittäjän ohje hymyilyttää... Mutta eiköhän rouvan hamonen ja tyttärien vaaleat hiuspehkot sulata isännän, kuvat esiin siis :)

  ReplyDelete
 2. Tsemppiä rouvailuun! Uskon, että tärppää! T2

  ReplyDelete
 3. Apua,ihan jännittää teidän puolesta! Toivottavasti tärppää! *peukut pystyssä*

  ReplyDelete
 4. Onnea matkaan! Toivottavasti onnistuu,

  ReplyDelete
 5. Peukut pystyssä!
  Ja aika hauska tuo kaskaan kuori, ihan kuin hämähäkit täällä kotosalla :)

  ReplyDelete
 6. Mua ihan nauratti tää rouvailu-teksti. Hame ja tyttärien kuvat, siinä siis tärkeimmät muistettavat asunnonmetsästykseen Kiinassa.

  ReplyDelete
 7. Onnea matkaan!
  Hyvät ohjeet olet saanut. Totean vielä, että maassa maan tavalla.

  ReplyDelete
 8. Pidän peukkuja pystyssä täällä! Toivottavasti rouvailu auttoi.
  Halaus!

  ReplyDelete
 9. Hih hei, KIITOS, tsempit auttoivat, ME SAIMME SEN!

  Vuokraisäntä oli erittäin miellyttävä ameriikankiinalainen, jonka kanssa pystyin sujuvaan kommunikointiin. Vaikka edellisenkin vuokraemännän kanssa ikään kuin puhuimme samaa kieltä tuntui aina ajatukset kuitenkin menevän ristiin. Näin äkkiseltään tämä uusi tuntuu paremmalta. Ja remonttiin menee kuulemman 20 päivää, siivoukseen viisi päälle eli muuttamaan pääsemme ennen kuun vaihdetta, kuten pitääkin.

  Seuraavaksi pitää vissiin järjestää perheelle talon esitely, kukaan muu kun ei sitä vielä ole nähnyt!

  ReplyDelete
 10. Onnea. Kiva että kommunikointi sujuu, se on aika tärkeää. Nyt sitten alkaa muuttopuuhat teillä.

  ReplyDelete
 11. Hieno juttu että saitte sen asunnon uudeksi kodiksenne:))
  -Ann-Maj-

  ReplyDelete
 12. Siitä tulee siis uusi koti!
  Onnittelut. Kyllä me rouvat pÄrjätään;-)

  ReplyDelete
 13. Onnea uudelle kodille, rouvailu kannatti!

  ReplyDelete
 14. Mahtavaa! Onnea onnea!

  Hauska teksit, ja hyvä loppuhuipennus.

  Mua naurattaa ihan täällä.

  ReplyDelete
 15. Hahaha! riemastuttavaa taas taas kerran. Ja mitä tulee kodin siistinä pysymiseen, niin juuh, kyllä meillä ainakin kaikki sotku lisääntyy mitä useampi täälä tekee tiskiä ja ripottelee tavaroita kaikenpäivää.

  ReplyDelete
 16. Hassua, miten eri tavoilla eri maissa asiat hoituvat! Kiinalaisten tavoille olen ennenkin hihitellyt.

  Nyt sitten vaan onnittelut Sinulle ja perheellenne uuden kodin löytymisestä! Hyvin Rouva hommansa hoiti!

  ReplyDelete
 17. Hienoa! remontti ja kaikki:-) Onnea!

  ReplyDelete
 18. Onnea uuden kodin johdosta! Mulla on jotenkin mennyt ohi, miksi joudutte muuttamaan? Löytyikö uusi kämppä läheltä tuttuja kulmia?

  ReplyDelete
 19. Satu, tämä vanha on kesän aikana myyty ja uusi omistaja ei halunnut jatkaa vuokraamista vaan muuttanee itse taloon. Uusi on 2038, joko sama tai vireinen umpikuja missä te asuitte, mutta kadun eteläreunalla, joten sisäänkäyti tapahtuu laajennetun (ihanaa!) eteisen kautta ruokailutilaan nykyisen olohuoneen sijasta.

  On kyllä tosi hyvä meininki asian suhteen. Viimeisen vuoden on tämä vanha vuokraemäntä luvannut yhtä ja toista, mutta jättänyt ne kuitenkin sitten toteuttamatta. Itse asiassa ei talokauppa ole suinkaan vielä selvä, muttemme voineet jäädä odottamaan viimetinkaa - nykyinen vuokrasopimus kun loppuu jo kuun lopussa! Ja sitäpaitsi uudessa on osa niistä talonparannuksista, joita olimme toivoneet.

  ReplyDelete