Tuesday, September 13, 2011

Aamulla en tiennyt

että keskipäivällä käväisisin ehkä urani huipulla. Minulta pyydettiin ammatillista asiantuntija-apua, johon sen kummemmin miettimättä suostuin. Pyyntö oli vähän kuin ompelijalta pyydettäisiin apua hankkimaan vieraalle henkilölle hyvälaatuisia puuvillavaatteita. Koko-, muoto- tai väritoiveista ei tietoakaan, mutta vetimiä pitäisi saada.
Minun piti valitseman siveltimiä.

En tiennyt maalaako tilaaja suurta suttua vai pientä tarkkaa, hellästi silkkikankaalle vai lennokkaasti lautaseinälle, löysää roiskien vai tahmeaa hanakasti hieroen. Mutta laadukaita siveltimien piti olla, sudenkarvaa ainakin. Erityishaasteena Kiinassa on, ettei kunnon tavaraa kotimaanmarkkinoille jätetä, vaan tarjolla on aavistuksen yleistäen vain halpaa eli kökköä. Yritin kuitenkin parhaani, eläydyin tilaajasta julkisuuden välityksellä saamaani mielikuvaan ja kuvitelmiini hänen tuotoksiensa suhteen. Ja koin muutaman vaikean hetken pensselihyllyn äärellä, vaikka kyseessä eräs valtion päämies olikin. Tai ehkä juuri siksi.

Oliko tämä nyt sellainen uran huippuhetki? En oikeastaan usko, mutta hupaisa ainakin. Mitähän jännää huominen tuo tullessaan? Kirpputorille paluun ehkä.

7 comments:

 1. Oho, jännittävää. Siveltimien personal shopper. Tykkäsin kuvistakin, kakkoskuvasta varsinkin, sellainen pehmeää ja kovaa samassa. Niin, ja jännimmät asiat tapahtuu yleensä kun niitä vähiten osaa odottaa :-)

  Heppatyttönä oli kiva päästä myös kurkistamaan Kiinalaiseen hevostalliin tuolla aiemmin, kiitos.

  ReplyDelete
 2. Tuo Martan siveltimien personal shopper kuulostaa hyvältä, huomenna ehkä jo jotain muuta..CV karttuu uusilla hauskoilla jutuilla :).

  ReplyDelete
 3. Jos tiedät Timo Parvelan Maukka ja Väykkä -kirjat, osaat hahmottaa minut postauksesi äärellä. Olin kuin uteliaisuuteen pakahtuva Maukka. Siveltimiä? Kenelle?! Et tietenkään voi kertoa.T2
  (PS. uutinen: kissanpentu naukuu jaloissani...)

  ReplyDelete
 4. mina sain tanaan kutsun puoluepampun bileisiin. kai sekin lasketaan.

  ReplyDelete
 5. Martta, vaude mikä titteli. Tuon otan heti käyttöön, ja lisään siihen muuten aika ankeaan CV:hen. Kiva kuulla heppakuvien ilahdutaneen. Vaiken tosiaan itse hevosista mitään ymmärräkään oli niitä hauskaa kuvata.

  Pikkujutut, mitähän jos laittaisikin kjoko cv:n vallan uusiksi. Vähän siihen tapaan mitä Piilomaja kerran kirjoitti. Siihen sopisi kaiken muun säätötaituruuden lisäksi tämä uusi titteli!

  T2, onnea uuden perheenjäsenen johdosta!!! Mahtavat lapset olla innoissaan, vai äitikö etenkin? Meilaan.

  Aurinko, oi ja hui, että oikein puoluepampun! Lasketaan, totta kai, näillä markkinoilla lasketaan ihan kaikki!

  ReplyDelete
 6. Oho, aika jännittävää...todella jännittävää. Sinä olet siis oikein korkean tason armoitettu konsultti nyt. Tuo siveltimien personal shopper on hyvä :)

  ReplyDelete