Tuesday, August 30, 2011

HävettääPekingissä on upea konserttitalo, "Muna", jossa on joidenkin pienempien salien ohella konsertti-, baletti- ja oopperasalit. Sinne kansa menee, vaikkei länsimaisesta musiikista varsinaisesti mitään tiedäkään saati että olisi kiinnostunut. Jos provinssista ostaa pakettimatkan kauas pääkaupunkiin niin on hyvin todennäköistä, että maalainen samalla pääseen kulttuurin kehtoon - ja hän menee. Joskus nukkumaan, syömään rapisevia pähkinöitä tai hieromaan reisiään, mutta menee, ihmettelee ja kokee jotain uutta. Hän on utelias ja hämillään, mutta on avoin uudelle.

Ja jos Kiinan kulttuuriministerin työhön kuuluisi mennä uuden musiikkitalon avajaisiin menisi hän sinne ainakin näyttäytymään! Todennäköisesti avajaisten lisäksi myös ensimmäiseen kutsuvieraskonserttiin. Ja jollei varsinaisesti lavan tapahtumat kiinnostaisi harjoittelisi hän mielessään ja hieman mutisten seuraavan päivän puheita läpi.

Luulisi Suomen kulttuuriministerin tietäneen mihin päänsä pisti!?

Kiinassa valmistetaan kovasti pianojakin ja keksitään merkin nimeksi jotain mahdollisimman hienoa. Ja kauppa käy. Nordiska ei vaan ole kovin hieno minusta.

6 comments:

 1. Noh, toisaalta meillä on ollut monta kulttuuriministeriä, jotka ovat viis veisanneet vaikka tarjolla olisi ollut kansainvälisesti huippuarvostettujen rap-artistien keikkoja Helsingissä. Minä tervehdin jonkinlaisella kiinnostuksella tästä virinnyttä keskustelua siitä, onko olemassa yksi valtion virallinen kulttuuri ja kuka sen määrittelee. T2

  ReplyDelete
 2. T2, kyllä kyllä, totta kai kulttuuri on ymmärrettävä laajasti, eikä ole yhtä ainoaa oikeaa, mutta jos valittavana on jokin vuosittain tapahtuva ei niin ainutkertainen koripallo-ottelu tai kerran 50-vuodessa avattava musiikkitalo, niin kyllä minusta olisi tärkeämpää näyttäytyä jälkimmäisessä. Toisaalta ehkei ministeri olisi tietänyt mitä sanoa... Hyi mua.

  ReplyDelete
 3. Jotenkin minulle syntyi sellainen mielikuva, että virkaan astuessaan herra ryhtyi URHEILU- (ja kultturi)ministeriksi. Sen verran kommentit ja kiinnostus painottui jalkapallon suuntaan. Mutta toivoisin hänen hoitavan myös sen kulttuuripuolen.

  ReplyDelete
 4. Huh huh, enpä ollutkaan huomannut tuota uutista. Aika nolo juttu. Minun 45v kiinalaisystäväni kertoi , että heillä käsiteltiin kyllä koulussa musiikkitunnilla länsimaisia säveltäjiä ja kuunneltiin mm. Beethovenia, vaikka oudoltahan se varmaan kuulosti kiinalaiskorvassa.

  ReplyDelete
 5. minua suoraan sanottuna ottaa aivoon. kai sitä futista voi katsoa minä tahansa päivänä, mutta ei sitä helsinkiin ihan joka päivä musiikkitaloja rakennella. ja vaikkei klasari kolahtaisikaan, niin perkele jos olet kulttuuriministeri niin sinne penkkiin istumaan, naama hymyssä vaikka väkisin. mur...

  ReplyDelete
 6. Tuo Nordiska pisti heti minunkin silmään, se kuulostaa samalta kuin INDISKA - rättiputiikki kontra rättipiano - laadusta viis, kunhan on pinnalta koree!

  ReplyDelete