Wednesday, August 17, 2011

Paluu

täyteläisten aistikokemusten maahan.
Heti koneen laskeuduttua Pekingiin on ensimmäisenä saapujia vastaanottamassa haju. Täyteläisen kermainen, puuromaisen harmaa ja raskas ilma, jonka haju on jäljittelemätön. Kotona huomaan sen tarttuneen jopa kaikkiin kodin tekstiileihin, koska ilmanpuhdistimet eivät ole olleet päällä. Nykyään haju tuo mieleen jo kodin. Pelottavaa.

Miljoonapäisen kaskas-kuoron täydellisen puhdas kuorohuuto huumaa päivisin pään. Sen kanssa uskaltautuvat kilpasille ainoastaan äänekkäät myyjäpojat iloisine huutoineen: "Hello!", "Beautiful!", How are you!". Lämpötilan noustessa päivittäin yli 35 asteen ja ilmankosteuden lähennellessä täydellistä höyrysaunaa tuntuu kotikadut melkein eksoottisilta.

Kylältä palatessani ostoskassit pursuavat hedelmiä. Mangot ovat kuin karamelliä, papaijat kypsiä ja vesimelonit valtavia. Näin sen pitääkin olla.

On hyvä mieli ja matka jatkuu kohti syksyn uusia seikkailuja. Edessä on muunmuassa muutto, sillä kesän aikana vaihtunut vuokraisäntämme muuttaa taloon itse syyskuun loppuun mennessä. Jännää!

12 comments:

 1. Ihanaa, että olette turvallisesti perillä siinä aistitodellisuudessa. Iloa syksyynne siellä ja tsemppiä uuden kodin etsintään! T2

  ReplyDelete
 2. Olipa hyväntuuliset kuvat ja hyväntuulinen kirjoitus paluusta! Tsemppiä muuttopuuhiin. Voinko kysyä, kauanko teidän porukka vielä pitää Kiinassa majaa?

  ReplyDelete
 3. T2, juu, turvallisesti perillä, maailman suurin lentokone toi. Ja olen "talohulluna" varsin innoissani menossa kodinetsinkierrokselle, moinen luvattiin minulle ensi viikoksi.

  Martta, heipä hei! Näillä näkymin olemme täällä vielä vuoden. Puolen vuoden päästä teemme väliarvioinnin ja jatkamme elämämme suunnittelua sen hetkisten tunnelmien mukaan. Kiinassa viihtyminen on kovin vaihtelevaa, aivan kuten Suomessakin viihtyminen. Kesällä menin vahingossa lukemaan Porvoon paikallislehteä ja sikäläisten poliitikoiden kohellusta. Tuli äkkiseltään sellainen olo, ettei paluuta halua ajatellakaan. Ja sitten taas on täällä Kiinassa päiviä, ettei itsekään ymmärrä mitä ihmettä varten tänne on itsensä halunnut, saati perheensä. Niin, ihmisiähän vain me ollaan, kaikkialla!

  ReplyDelete
 4. Muutto on varmasti semmoinen kivan jAnnä, mukava juttu.
  Toivottavasti löytyy mieluisa paikka.

  ReplyDelete
 5. Huomaan miten olen taas jo odotellut näitä kuulumisiasi sieltä!Hyvää muuttoelämää ja oloa siellä sinulle oikein lämpöisin ajatuksin.

  ReplyDelete
 6. Mukavaa taas saada Kiinan-postauksia luettavaksi :) Tsemppiä syksyyn ja muuttokuvioihin!

  ReplyDelete
 7. Mukavaa, että kotiinpaluu sujui positiivisesti! Kiitos vielä ihanasta illasta seurassanne. Voi että nuo tunteiden vaihtelut... Minä olen jälleen niin suomettunut kuuden viikon täällä olon jälkeen, että ensi viikon kotimatka jopa ahdistaa. Saatika sitten ajatus tulevasta muutosta Atlantin toiselle puolelle! Vaikka tiedän, että kaikkea kivaa on tiedossa, niin mieli on juuri nyt harmaan haikea.

  ReplyDelete
 8. Uusi syksy, uusi koti - mielenkiinto ei pääse herpaantumaan. Muutto taitaa olla siellä helpompaa kuin Suomessa - siis pakkaajat saapuvat, kantavat ja taas paikoilleen purkavat. Toki täälläkin tuollainen onnistuu, on vaan turkasen kallista. Onnea Uuden, entistä ehomman talon löytämiseen:)

  ReplyDelete
 9. Kuumalta kuulostaa. Mutta kodin etsintä, sehän on aina jännittävää. Mieluusti olisin mukanas kierroksella.

  Linkeistä: en muista mistä muusta oli puhe meillä mutta ainakin tästä http://roadtripinfinland.blogspot.com/

  Jos oli jotain muuta niin muistuta..

  ReplyDelete
 10. Ai on ne puissa metelöivät otukset kaskaita? Niistä lähtevä ääni on niin kova, että minulla meni pitkään tajuta ettei se kuulukaan mistään koneista. Sitten osasin jo paikallistaa äänen puihin, mutten tiennyt mikä siellä mölyää.

  Chengdussakin on +35, yötä päivää... Alkaa riittää tämä höyrysauna!

  ReplyDelete
 11. Oi, ihanaa, ettei blogisi hiljentyminen ollutkaan lopullinen! Jännitin ja pelkäsin, että miten käy. (Paljon luen ja vähän kommentoin, anteeksi siitä) Blogisi on niin kiehtova, osaat hienosti kuvata arkeanne siellä kaukana. Ja kuvasi, oi, ne ovat niin vangitsevia!

  Tsemppiä kodin etsintään. Syksyt näköjään tuovat aina muutoksia tullessaan.

  ReplyDelete
 12. Hei Vilijonkka! Kiva kun vastasit, vuosi siis vielä -tulee aika monta Kiinanvuotta teidän pesueelle saldoksi! Tunnistan noita vaihteluuvuksien tunteita hyvin ja kuten taatusti tiedät, Suomeen paluumuuttaminenkaan ei ole mikään naps vaan läpihuutojuttu.. Niin se vaan on että mäkin olen taas lähdössä, oli kyllä hyvä käydä kokeilemassa, ehkä tulee taas aika että kokeilen uudestaan. Ihmisiä vaan, tosiaan.

  ReplyDelete