Monday, December 13, 2010

Tuulesta temmattua


Pakkasta on reilusti, mutta kun minä katson ulos arvioin lämpötilan ainakin 10 astetta lämpimämmäksi. Kun ei ole sitä lunta jonka rakenteesta voisi hyvin tulkita mikä ulkona odottaa. Tuulen voimakkuuden toki voi arvata kadun tapahtumista. Että ovatko mopot pysyneet pystyssä vai laonneet kekoon, kuten muutama päivä sitten. Minunkin lavamoponi matelee vinoon vastatuuleen 7km/h, mutta myötätuuleen viiletän kevyesti 18km/h. Kannattaisi suunnitella siis niin että aina vain kulkisi itään, tuulen suunta on nimittäin vakio.

Tänäänkin on tuulista, mutta ikkunat ovat sentään pysyneet hiljaa. Hyvä niin, sillä saasteet on puhallettu muille aroille, mutta emme ihan jäädy pystyyn, vain melkein.

6 comments:

 1. Hulvaton tuo sinun alemman postauksen asu :D

  Meillä oli perjantaina sellainen myrkäkkä myrsky, että pihapöytäkin lenteli pitkin puutarhaa. Tänään ei tuule mutta on kamalan kylmää silti. Melkein pakkasta :)

  ReplyDelete
 2. Sataako siellä ikinä talvisin lunta? Vai onko vain tosi kylmä?
  Täällä satoi viime viikolla poikkeuksellisen paljon lunta, mutta nyt se kaikki on jo sulanut. Näin kuvia talvisesta Helsingistä - aivan uskomattomat määrät lunta! Me vietämme tänä vuonna joulua täällä, ei niin arktisissa tunnelmissa kuin Suomessa.
  Bisous

  ReplyDelete
 3. Mizyéna, teilläpäinkin taitaa etenkin enemmän paimentolaisilla olla hulvattomia asuja. Mä sitten tykkään näistä kansanasuista, ja etenkin niistä joita oikeasti käytetään arkisin, nykypäivänäkin. EWn voi uskoa Afrikan tuulen olevan mitään Mongolian tuulen rinnalla, vaikka se mereltä tulsikin. Minun mielessäni koko Afrikka kylpee lämmössä kuten muinaisella Marokon matkallani...

  ReplyDelete
 4. Kaisa, harvoin täällä sataa lunta. Viime talvena tosin kolmesti, joista ainakin yksi oli kemikaaleilla aheutettu rykäisy. Oikeastaan ihan hyvä ettei sitä enempää tule, sillä kaupunki on täydessä kaaoksessa, lunta kannetaan lakanoilla pois parkkipaikalta jne. älytöntä. Ja kesärenkaat tietty kaikilla. Lisäksi lumi värjäytyy muutamassa päivässä ruskeaksi mössöksi saasteiden ja hiekkapölyn vuoksi. Terveisiä!

  ReplyDelete
 5. Paljon siellä on ollut pakkasta, jos saane udella? :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous, lämpötila laskee öisin kymmeneen pakkasasteeseen, päivisin nousee lähemmäksi nollaa, ehkä -3 tai jotain. Ilmankosteus kymmenen prosentin luokkaa (iho halkeilee) ja ja tuulee vimmatusti. Helpolla ei pekingiläisiä päästetä, etenkään perinteisissä kivihiilikamiinoilla lämmitettävissä taloissa asuvia! Meillä on asiat hyvin, lämmin talo ja pian kolmeviikkoinen ihonparannus ja keuhkojentuuletusloma Suomessa.

  ReplyDelete