Monday, August 18, 2008

Työtä, tuoksua, silmäniloa


Työtä, yötyötä, pyhätyötä, kesätyötä... Kaikkia näitä samanaikaisesti.


Kirjansidonta etenee hitaasti, mutta laadusta en tingi. Sarjakuva-albumien jokainen ruutu on niin kaunis, paperi suloisen pehmeää. Näitä on ilo tapittaa, liimata ja ommella. Enää 700 jäljellä, viikko aikaa, heh, melkein ei naurata.
Jätin tarkoituksella Liivian tekemät askit tuolille, inspiraation lähteeksi, ikäänkuin työhuonetoverin edustajaksi. Kimppatyöhuoneesta kun unelmoin, aina vain. Toistaiseksi Classic Radio saa luvan toimia seuranpitäjänä.
Toisaalta, yksin pakertaessa saan vallan itsekseni päättää ympäristöstä, haalin ympärille dynaamisia värejä, viehättävää tuoksua, herkullista syötävä.

"Kivaa!" huudahtaa tämä kesätyöläinen!

7 comments:

 1. Jakaisin niin mieluusti työhuoneen kanssasi! Uskoisin että se olisi innostavaa.
  Haluaisin myös oppia sitomaan kirjoja.
  Sanoisin nyt sulle että työn iloa, ellei se olisi niin kulahtaneesti todettu.
  No menköön silti.

  ReplyDelete
 2. Violet, ehkä sitten seuraavassa elämässä olemme samassa maassa ja luovan tekemisen välitön jakaminen kanssasi onnistuu. Opiskeluaikoina olin kimppatyöhuoneessa ja se oli aivan mahtavaa. Sittemmin ei sellainen ole onnistunut, enkä oikein usko sellaisen toteutumiseen Kiinassakaan. Mutta aina voi unelmoida!

  ReplyDelete
 3. Onpa ihanaa "jakaa" tuo kaunis sidontatyö kanssasi, olla osallisena edes boxeina.

  Niin ollapa oikeasti työ huone vaikkapa juuri sinun ja Violetin kanssa, uskon että saisin/saisimme vaikka mitä aikaiseksi.

  Kääk miten hurmaavat tuolit!!

  ReplyDelete
 4. Samaa mieltä kuin liivia; oranssit tuolit ovat todella hienot. Mistä ne ovat peräisin?

  ReplyDelete
 5. Liivia & White linen, nuo tuolit sykähdyttivät, ne oli "pakko" lunastaa (yht. 45 euroa). Oikeasti vanhat viiniläistuolit, jotka joku oli minulle valmiiksi oranssiksi maalannut kirkuivat mukaan autoni takakonttiin. Tarkempi tapahtumapaika oli Porvoon Rauhankadun ja Rihkamakadun kulmassa olevassa vanhan tavarain liikkeessä.

  ReplyDelete
 6. Oranssi on kyllä todella dynaaminen väri, on kuin saisi C-vitamiinia silmien kautta. Onkohan tuolit ihan "aidot" miranolilla maalatut 70-lukulaiset. Silloin ei maaleja ja värejä säästelty. Ihana myös toi tyyny.

  ReplyDelete
 7. Ihanat tuolit! Ihanat, ihanat!

  ReplyDelete