Tuesday, August 26, 2008

Kotona! / At home


Tervetulleiksi toivottivat zhi liaot, Sirisevät, tsäkättävät, pärisevät örkit! Sadat elleivät tuhannet. Joka puussa ja puskassa. Korviin tunkeva tsrrrrrrrrrrr tsrrrrrrrrrrr, träk, tsäk, träk, träk, träk, tsrrrrrrrrrrrrrrr. Aaltoilevana, kuohuvana, hiljenevänä, välillä kokonaan kadoten. Sitten taas, kiihkeästi trrrrrrrrrrrrr.


Eipä kulunut vuorokautta kotikonnuilla, kun esikoinen oli hankkinut sisällekin yhden. Torre on tyypin nimi. Tosin on sen verran vanha tapaus, että ayi ennusti tuon kuolevan hetkenä minä hyvänsä. Niinpä tytöt päästivät Torren takaisin luontoon kuolemaan, omiensa pariin.

-----------

Finally back at home. Thunderstorm is above us right now and the noise of these "zhi liao" has vanished for a minute. This Torre spend a day with girls while I tarted work. It feels nice ad so exiting to be back at home. I really had forgotten everything - the weather, language and details during the summer holidays in Finland.

14 comments:

 1. Hienoa olla kotona, eikö? Mekin aletaan palautua arkeen pyykki- ja tavaravuorten keskellä. Onpa ötököitä! Eivät kai ne pure..? Bisous sinne!

  ReplyDelete
 2. Kotiinpaluu on yksi mahtavimmista tunteista. Ja koti näyttää aina paljon paremmalta kuin muistikaan.
  Ainakin minusta.

  Hyvä että olette turvallisesti perillä ja saa taas postia siltä suunnalta!

  ReplyDelete
 3. Ei taida tuota ötökkää löytyä Cillan hyönteiskirjasta... Kiva kun löysitte kotiin!

  ReplyDelete
 4. Mukavan kokoinen ötökkä. Meillä on asunto täynnä kaikenlaisia mönkijöitä ja lentäjiä, mutta ovat kyllä hiukan pienempiä ja sen vuoksi kestän asua niiden kanssa.

  ReplyDelete
 5. Meillä ei nyt tänne kotiin noita luonnonääniä juurikaan kuule, muistan kyllä ekan vuoden täällä omakotitalossa, kun ne tuntui sirrittävän sisälläkin... Tänne kuuluu välillä sammakkojen kurnimista iltaisin, en tietä, mitä jättiläisiä ne on, kun kahdeksanteen kerrokseen asti kuuluu :-/

  Kiva, että pääsitte taas kotiin!

  ReplyDelete
 6. jaiks, mikä örkki. Mahtavan kokoinen.

  Kiva kun pääsitte turvallisesti kotiin.

  Mukavaa ja huoletonta arjen alkamista.

  ReplyDelete
 7. Kaisa, oma koti on aina oma koti. Cillakin jankkasi automatkan kentältä kotiin: "Mennään kotiin Kiinaan, mennään kotiin Kiinaan, mennään..." Yritin viin korostaa olevamme jo Kiinassa, muttei hän sitä jaksanut kuunnella.

  Liivia, tällä kerralla koti oli yllätyksiä täynnä. Olin vallan unohtanut nämä krumeluurilamput ja Kiinan hajun. Kotoista kuitenkin!

  Maria, ei löytynyt ei, mutta heinäsirkka on kiinaksi ma zha! Kiinantunnit alkoivat heti tänään.

  Kesiah, varothan kuitenkin etteivät ne pienemmät mene ruokiin! Ayi oli joutunut heittämään yrttiviljelmäni kesällä pois kun madot olivat omineet ne. Harmi, mutta uusia saa torilta.

  Satu, äskeen palatessamme hurjassa ukkoskuurossa kotiin sain pidellä tyttöjä etteivät alkaisi ottaa kiinni "söpöintä koskaan" näkemäänsä sammakkoa. Eivät ryhtyneet kun muistutin etteme tiedä kuinka moisia hoidetaan...

  Marita, kiitos!

  ReplyDelete
 8. Jos se sammakko olikin Seeli-sammakon pikkuserkku. No en taida tuoda Raid purkkia tullessani, se ei kuitenkaan riittäisi pitkälle. Enköhän kestä nuo otökät.

  ReplyDelete
 9. Kivat vastaanottajat siellä ... Toisin kuin Liivialla, meillä koti näyttää aina karmeammalta kuin kuvittelikaan ja alkaa tuntua jälleen kodilta noin viikon siivouksen jälkeen. Näihin aikoihin homma kulkee taas. Hyvää paluuta teille.

  ReplyDelete
 10. No jo on ötököillä kokoa!

  Muistan Teksasin ajoilta että silloin tällöin kaupungin valtasivat heinäsirkkalaumat.. Niitä oli kaikkialla.

  Meillä täällä vaivaa muurahaiset. Ovat kyllä niin pieniä ettei kauheasti harmita. Mutta kun alkoivat omia keittiön, oli myrkytettävä. Häipyvät sen myötä aina kolmeksi viikoksi..

  ReplyDelete
 11. Pensastasku, ei noita sittiäisiä nää kuin lapset, me muut vain kuullaan. pojalla on kuulemma viisi "lemmikkinä".

  Sari, harvemmin koti tosiaan poissa ollessa itsekseen siistiytyy, vaikka se toivottavaa olisikin.

  Merja, pienistä muurahaisista puheenollen, meidän pariisilaiskeittiön valtasivat välillä n. 2mm pitkät keltaset muurahaiset. Ne hyökkäsivät ainoastaa äidinmaidonkorvikejauheen jäätyä pöydälle / tiskialtaaseen. Muusta eivät välittäneet.

  ReplyDelete
 12. Meidän koti vaikuttaa kotiin palatessa erilaiselta riippuen siitä mistä tulee.
  Joskus se tuntuu pieneltä ja sekaiselta, joskus valtavan suurelta, puoli tyhjältä ja niin siistiltä...
  Sarin mainitseman (liki) viikon siivouksen joudun mielenterveyteni takia tekemään nykyään yhä useammin kotiin palatessani. Tuntuu että silmät eivät ole nähneet kaikkea sitä roinaa mikä on ties missä ennen kuin on ollut silmineen poissa tovin.

  TErvetuloa kotiin ja odotan jatkoa!

  ReplyDelete
 13. Kaskaiden sirinä on oikeastaan aika rentouttavaa...
  Ei teidän ayi ehdottanut, että voisi tehdä Torresta ja Torren kumppaneista teille ruokaa ;)? Kuivatut ja paahdetut kaskaat ovat suurta herkkua joillekin kiinalaisille..

  ReplyDelete
 14. No, eihän se itsekseen, mutta joskus vaan toivoo että kesäleski olisi edes johonkin koskenut, pyyhkäissyt tai jotain, mutta ei sitten mihinkään - koko kuukauden aikana.

  ReplyDelete