Thursday, August 28, 2008

Terassinvalloitus / Strange visitor


Eilisen uusi eläin. Nimeä ei ole, mutta ayi sanoi heti, että toimii hyvin lasten leikeissä... samaa sanoi edellisestä öttiäisestä. A good toy! Taitaa olla kiinalaisilla sellainen leikkisä asenne hyönteisiin.


Kiinalaisten pikkueläinten mittakaava on vain niin hämmentävä. Eikö puolta pienempi riittäisi? Täytyykö kaiken olla niin suurta ja mahtavaa?


Tällaisia pitkäkoipia tänään. Kouluunlähtevät jalat sekoilivat sinne tänne terassilla ja ensimmäisen koulupäivän lähtöä täytyi todella rauhoitella, ettei kukaan satuttaisi itseään. Lopulta kaksi nuorinta saatiin pakatuksi autoon kohti ruotsalaista koulua ja minä lähdin köpöttelemään Innan kanssa kadun toiselle puolelle, 2000:n oppilaan kansainväliseen kouluun. Sepä se vasta iso ja mahtava olikin. Mutta pienestä alkanut, viidellä oppilaalla 1980!

Mielenkiinnolla odottelen millaisia pieniä eläinvierailijoita tänään nähdään ja kuinka pitkäkoipien ensimmäinen koulupäivä sujuikaan!

------

A new visitor came. Quite elegant I think. Walked proudly and didn't make any noise. Ayi said it is a good toy!? I guess it means it does not bite.

These other long legs, they went to school first day today. Nervous feet, maybe tomorrow a little cooler.

9 comments:

 1. Menestystä uudelle kouluvuodelle. Onko Innan koulu englanninkielinen?

  Mahtavia tosiaannuo pikkuötökät.

  ReplyDelete
 2. Huh noita teidän epätodellisia ötököitä! Ihan kuin muovia, meillä onkin tuollainen samanlainen, joka taipuu vaikka miksi. Ja nyt vasta tajuan että se on luonnollisessa koossa siis.

  Koululla tosiaan on kokoa, toivottavasti kaikki menee siellä hyvin.

  ReplyDelete
 3. Mä näin juuri unta ötököistä, joita yritin jotenkin pelastaa kotoamme kun ajattelin niiden olevan jonkun lemmikkejä. Siis isoja kun olivat. Tuo olisi sopinut mainiosti joukkoon.

  Mulle tuli mieleen rukoilijasirkka ja kun kirjoitin sen tuohon kirjoitinkin : runoilijasirkka.

  Ehkä mulle oli jäänyt alitajuntaan nuo aikaisemmat ötökät.

  ReplyDelete
 4. Massiviset ötökät. Rukoilijasirkaksi veikkaisin minäkin tuota ylimmäistä, vaikka en ole koskaan luonnossa semmoista nähnytkään.

  ReplyDelete
 5. Marita, kiitos. Innan koulu o tosiaan englanninkielinen (amerikkalainen systeemi koulussa), mutta lapsia on kaikkialta maailmasta tosin erittäin suurella aasialaisenemmistöllä.

  Liivia,
  hämärästi muistelen ehkä itsekin leluna moisen nähneeni.

  Ainakin Innan ensimmäinen päivä meni hyvin Sanottakoon, että koulurakennuksen arkkitehtuuri sisällä on sellainen, ettei tunne olevansa nii suuressa laitoksessa. Ulkoapäin näyttää valtavalta tehtaalta. Vain savupiippu puuttuu.

  Isoinpapu & Sari, luin ensimmäisenkin sanan runoilijasirkka. Rukoilijasirkka kuulostaa tosin myös sopivalta nimikkeeltä.

  ReplyDelete
 6. On se rukoilijasirkka, joo. Noita oli myös Teksasissa. Saattavat syödä puolisonsa parittelupuuhissa..

  Innan koulu kuulostaa tosi isolta! Onnea vaan tyttöjen koulutielle, ja terveisiä!

  ReplyDelete
 7. Huh, hiukan karmivat nuo ötökät...
  Mukavaa kouluvuotta lapsosille!

  ReplyDelete
 8. hillittömiä nuo hyönteiset...
  pariisin pastellit ovat tosiaan vaihtuneet hieman toisenlaisiin mielikuviin :-)
  Mukavaa koulunalkua kaikille!

  ReplyDelete
 9. Kiitos kaikille onnentoivotuksista. Hyvin on toistaiseksi mennyt, myös Innalla. Lausui jo tänään, toisen koulupäivän jälkeen, luokkatoverien nimet ihan amerikkalaisittain. Hymyilytti.

  ReplyDelete