Tuesday, August 12, 2008

Odottamista / Waiting for returning home


Illalla ystävä oli käymässä. Söimme sinnikkäästi rannalla, mutta jälkiruoalle oli jo siirryttävä sisään. Syksy on todellakin saapunut.


Yritämme nauttia jäljellä olevista hitaista aamuista, hieman hupsutella, rakentaa jalkatornia, yrittää puhutella toisiamme toisilla nimillä. Haikealta kuitenkin tuntuu muiden aloittaessa jo kouluvuoden. Olisiko sittenkin pitänyt palata kotiin Pekingiin aikaisemmin, täällähän tuuli riepottaa pyykit irti naruilta ja lapset puhuvat kaihoisasti kodista. Onneksi on odotettavissa vielä ainakin yhdet juhlat ennen paluuta, puolitoista viikkoa on lyhyt aika ihmisen elämässä.

----------

Autumn is here, it really is. Candle light, windy nights, children missing home, that all tells about it. Only 1,5 weeks left in Finland and then we return to Beijing. It will be interesting to see what a mess is waiting for us.

6 comments:

 1. Voi älkää vielä kypsykö!
  Ja syksy hidastelkoon!

  Koulunalku muuttaa aina tämän maan rytmiä, vaikka ei sinne itse menisikään. Meillä aloitti eskarilainen eilen, ja tuntuu heti toisenlaiselta.

  ReplyDelete
 2. Puolitoista viikkoa ei onneksi ole pitkäkään aika. Ja kiva kun pääsettte vielä juhlimaankin. Eipä aikaakaan, kun olette täällä olympiahumussa.

  Minä olen nyt yksin suuressa ja vielä niin kovin vieraassa kaupungissa. Mieheni lähti työmatkalle. Neljä päivää pitää seikkailla aivan omin neuvoin. Hmmm.. mitäköhän sitä keksisi?? Kävisinkö kurkkaamassa hutonkeihin vai hyppäiskö 8-bussiin ja tekisi sightseeingin kehäkolmosen ympäri?? Saapipa nähdä, minkälaiseen seikkailuun ajaudun... :)

  ReplyDelete
 3. Ikavaa, etta syksy siela malttaa tulla. Eihan viela ole edes elokuun loppu.

  NAuttikaa viimeisista hetkista Suomessa, kylla se arki siella Pekingissa pian alkaa ajallaan. ;)

  ReplyDelete
 4. En enää muista miten törmäsin blogiisi, mutta olen sitä jo jonkin aikaa seuraillut mielenkiinnolla! Olemme muuttamassa myös Pekingiin marraskuussa, tällä hetkellä tuhatmiljoonaasataa asiaa meneillään muuttoon liittyen...Meillä lapset 1 ja 3 vuotiaat.

  ReplyDelete
 5. Toivottavasti ilmat vielä lämpenisi, edes hetkeksi. Ja todellakin, viikot hurahtavat ohi.

  Koulujen alku näkyy meilläkin, ollaan taas vähän orpoina ja tätä eloa riittää vielä kuukausi.Tilannetta ei helpota se, että mies lähtee takaisin parin viikon päästä. Mietin myös paluun aikaistamista mutta toisaalta puolensa tässäkin.

  Edelliseen postaukseen liittyen.Meillä neidin hiukset lyhenivät tänä kesänä. Suurimpana syynä se, että hiukset tulivat eteen kaikessa touhussa ja kiinni ei saanut laittaa.Kompromissiratkaisu polkka.Ja vielä kuulemma pitäisi lyhentyä.Pikkuveljensä taas haluaa pidemmät..

  ReplyDelete
 6. Samat fiilarit täällä. Tiesin tämän jo viime vuodesta, että loma on liian pitkä ja tuntuu tyhmältä olla suomessa kun toisilla kouluarki alkoi erityisesti kun sää on mitä on ja on ollut sitä koko kesän. Mielummin lomailisin kotona lämpimässä. Mutta perhesyyt pitää vielä täällä vaikka tiuskuttaisi räntää :D

  ReplyDelete