Saturday, March 30, 2013

SumussaAamulla saimme jälleen herätä kauniiseen kevätvaloon. Varhain oli sumupilvikin liikkeellä, joka säntillisesti oli syönyt koko saariston suihinsa. Mainisin haltioituneena asiasta aamuvirkulle kuoukselle:

-Katso, sumua!
-Hyiii...
-???
-Tyhmää Kiina-sumua.

Kauankohan menee kouluikäiselle lapselle oppia uuteen, että sumu on ihan neutraali, jopa positiiviseen kallellaan olevan kaunis ilmiö. Ei enää ulkoilua rajoittava, terveydelle vaarallinen, tympeältä haiseva, ahditusta synnyttävä sumu. Puoli vuotta ei vielä ole riittänyt.
Pitkänperjantain ateriamme oli mitä perinteisin kaloineen ja vihanneksineen. Kattaukseen paneuduin kuitenkin sen verran, että etsin lautasliinapinosta jokaiseen lautaseen sopivan servetin. Raitalautasiakin on kirppareilta näemmän kertynyt juuri viisi. Olisiko huomenna kukkalautasten vuoro?


2 comments:

  1. Hauska idea, antaa kullekin omat lautaseen sopivat servettinsä. Meillä ovat lautaset joka aterialla eri paria. Yleensä sitä kukkalajia. Hauskaa pääsiäistä sinne!

    ReplyDelete
  2. MEidän lautastilanne on ihan ankea. Häälahjaksi 2005 saimme 8 isoa, hyvää valkoista TEemaa. Niistä on 3 enää ehjänä. Muita lautasia ovat: kaksi romanialaista ikeasta sata vuotta sitten ostettu, 4 rumaa kukallista, en tiedä mistä tulleita.

    Montako kertaa olen ajatellut: isken "vahingossa"rikki kaikki muut paitsi ne Teemat ja menen ostamaan niitä vaikka 5 lisää. Se riittäisi meille hienosti.

    ReplyDelete