Friday, October 26, 2012

Kertomus jatkukoon

Ensiksi taisin suutahtaa jostain ja ajattelin, etten enää kirjoita. Sitten en saanut ladattua valokuvia liian täydelle kovalevylle ja uutta juttua ei minulta vanhojen kuvien kera oikein synny. Kesän loputtua kovalevy oli edelleen repeämispisteessä ja niin jäi tunneliohjelma kiinalaisten palomuurin läpäisemiseksi asentamatta. Lopulta sain uuden kovalevyn, mutta asiallista nettiyhteyttä odotan nyt kolmatta viikkoa - Suomessa! Vilijonkan on kuitenkin nyt jopa mielenterveydellisistä syistä tarve palata maisemiin ja avautua.
Todellakin, on tullut aika kääntää uusi sivu elämässä ja kokeilla millaista elämä täällä synnyinmaassa onkaan. Hyvin on meidät otettu vastaan, vaan onhan touhu yhtä seikkailua täälläkin!
Pinnan päällä sentään olemme pysyneet, mutta matkan varrella kertyneistä jankkaamistaidosta on eittämättä ollut hyötyä. Kolmesti sain maistraatissakin asioida ja usemman meilin lähettää kunnes meidät väestörekisteriin hyväksyttiin. Kelan asiakkaaksi tai internetin hallitsijoiksi ei meitä sentään vielä olla hyväksytty.
Mutta mikä tärkeintä, lapset viihtyvät. Niin koulussa kuin kotonakin. Aamuisin tyttöparvet ympäröivät molemmat koulun pihamaalla ja iltapäiville on löytynyt kavereita. Keskimmäinen ilmoitti muutaman Suomessa vietetyn vuorokauden jälkeen, ettei muuta tästä kodista enää mihinkään. Hmm, täytynee jossain sopivassa käänteessä hänelle tarkentaa mitä vuokralla asuminen tuon ajatuksen kannalta oikein tarkoittaakaan... Suomi, näytä minulle voimasi!

17 comments:

 1. No on tätä kuule odotettukin, paluutasi!

  Ja toivotaan että uusi konna löytyy.. suunnitellaan tapaaminen pian!

  ReplyDelete
 2. Merja, löytyi, oikein mainio vielä! Siitä enemmän kuvien kera. Soitellaan.

  ReplyDelete
 3. Löysin ihan vasta hienon ja mielenkiintoisen blogisi. Tsemppiä Suomen byrokratian pariin! Mielenkiintoista kuulla, millaista on paluu Suomeen.

  ReplyDelete
 4. Bienvenido takaisin Vilijonkka! Myötätuulia Suomeen asettumisellenne. Minusta on niin hassua, että te olette siellä ja me taas täällä maailman äärissä. Paljon halauksia!

  ReplyDelete
 5. Minäkin olen odottanut! (ja huomaan, että missannutkin jotain)
  Jännittävältä sait kuullostamaan nämä kotimaammekin kiemurat. Olen kyllä huomannut, ettei täälläkään nyt niin sujuvasti byrokratia toimi kuin yleisesti luullaan.

  Mutta kiva että olette täällä ja kaikki tuntuu naksahtelevan paikoilleen!

  ps. hyvä kuvitus tekstiin!

  ReplyDelete
 6. Ihana kun tulit takaisin.

  ReplyDelete
 7. Sannabanana, tervetuloa toistekin! Sulla on iloinen, ei niin vakava nimimerkki, tykkään.

  Kaisa, mielenkiintoista, nyt kun kirjoitit myötätuulesta, niin tajusin kuinka vähän täällä tuuleekaan, vaikka aivan meren rannalla asutaankin! Maailman äärissäkin voi olla tosi hyvä. Ei minulle vielä kovin pahaa kaukokaipuuta ole syntynyt, mutta huomaan kuinka helposti ajatukset sihen vinkkeliin voi laittaa. Tsemppiä!

  Liivia, et sinä varmaan mitään kovin tähdellistä ole missannut, olenhan ollut varsin pidättyväinen viime kuukausina, kun on ollut tilanne niin sekava. Mutta vihdoin saimme päätökset tehdyiksi ja täällä sitä ollaan. Jee. Kehumasi Tren kahvilat ja kirpparit houkuttelevat, talven aikana voisi tulla tsekkaamaan nekin.

  Maarit, on hyvä olla takaisin purkamassa ajatuksia ja ja saada muistiin tärkeä muutos perheen elämässä.  ReplyDelete
 8. Uudet tuulet puhaltavat sielläkin! Ymmärrän, että purettavaa ja pureskeltavaa löytyy. Tsemppiä!

  ReplyDelete
 9. Toi järvessäseisomiskuva on niin paljon puhuva. Ihana.

  Jaa-a, uskaltaisikohan itse muuttaa joskus takaisin Suomeen?
  Toivotan onnea kaikkiin taistoihin mitÄ paluumuuttoon kuulee usein kuuluvan.

  ReplyDelete
 10. Ihanaa kuulla sinusta (teistä) pitkästä aikaa! Ja tervetuloa Suomeen! Mukavaa kuulla kokemuksiasi ja tuntemuksiasi täältäkin.
  Nyt toivotaan että pakkaskelit pysyisivät että päästäisiin mahdollisimman pian sen loskavaiheen ylitse talven valkoisuuteen.

  ReplyDelete
 11. Pitkästä aikaa kävin täällä. En ole ehkä vuosiin käynyt! Tervetuloa Suomeen. Tänä aamuna maa on valkoinen, Suomessa on talvi!

  ReplyDelete
 12. Kiva kun palasit, sekä suomeen, että blogimaailmaan. Aika moni on ollut viime aikoina hiljakseen (minäkin) ja huomaan, että sinun blogiasi olen kaivannut, joitakin muita en enää ehkä edes muista seuranneenikaan. Toivottavasti arkiset asiat alkavat pian luistaa.

  ReplyDelete
 13. Ilahduin kun täällä oli uuttaa, ja sitten heti jatkettava että OHO! Jännittävää, jään kuulolle miltä paluu teistä tuntuu. Tervetuloa!

  ReplyDelete
 14. Hei!
  Olipa ihanaa kuulla teistä!
  Toivottavasti viihdytte Suomessa, itse olen juuri perheineeni kanssa muuttamassa Kiinaan. Voinkin sitten lukea mitä Suomeen kuuluu : )

  ReplyDelete
 15. Tervetuloa Suomeen! Ja toivottavasti arki ja byrokratia alkaa pian sujumaan.

  ReplyDelete
 16. Tervetuloa Suomeen! Oikein jo huolestuin, loppuivatko Vilijonkan kuvat ja havainnot kotimaahan paluun myötä. Ilahduin, kun blogisi saa jatkoa!

  ReplyDelete