Tuesday, October 30, 2012

Puhdistava muutto

Uuden kodin löytäminen oli tällä kertaa haastava homma. Etenkin kun meillä oli vaatimuksena sen sijaitseminen lähellä koulua, emmekä kesällä edes vielä tienneet mihin kouluun lapsemme saamme. Juu, kyllä vain, antauduimme lehdistössä parjattuun kouluvalintaan, koska halusimme lapsien kielitaidon pysyvän yllä tai jopa vahvistuvan! Eli marssijärjestykseä ensin koulu, sitten koti. Lopulta koulupaikkojen selvittyä palasimme seuraavana päivänä vielä muutamaksi kuukaudeksi Kiinaan, joten kodinetsintä tapahtui netissä. Oli kuin sikaa säkissä ostaisi, varsinkin kun koko alue oli meidän perheelle uusi. Tai ei nyt vallan, onhan miehen isoisän veli asunut lähistöllä hiljattain, tämän uuden kotimme rakennusaikoihin 100-vuotta sitten.
Mutta koti siis löytyi kuukautta ennen muuttoa ja taskussa on rauhoittava vuoden vuokrasopimus! Tästä on hyvä maailmaa tarkkailla ja käydä muuttokonttia odotellessa läpi Suomen varastosta löytyviä aarteita. Kuten maustelaatikkoa. Kesäisin olen sen aina mökin pöydälle rötkäyttänyt ja kaivellut tarvittavia mausteita esiin. Nyt kävin läpi sen sisällön lähinnä muistuttaakseni itselleni mitä jo on. Eipä ole paljoakaan enää, sillä yli 40:stä purkista jäljelle jäi kaksi. Monien sisällöt paljastuivat jännittävän vihertäväksi pulveriksi. Vanhimmat Parasta ennen -merkinnät olivat vuodelta 1995... Milloin sinä olet käynyt läpi mausteesi?

10 comments:

 1. Hei Vilijonkka ja tervetuloa Suomeen, olen ollut poissa blogimaailmasta pitkään. Kirjoittamiseen en ole päässyt vieläkään uudelleen kiinni, mutta aloittelen taas lukemista.

  Minun mausteeni ovat jääneet kuukausi sitten vanhaan osoitteeseen, minun muuttaessa uuteen. Täällä minulla ei ole mitään, ensimmäiseltä kauppareissulta jäi mukaan suolaa, mustapippuria ja chilijauhetta. Pikkuhiljaa.

  ReplyDelete
 2. Näyttääpä ihanlta uusi kotinne. Onnea!

  ReplyDelete
 3. Piritta, mustapippurilla pääsee jo pitkälle! Tsemppiä uuteen alkuun sinullekin. Kirjoittamisessa on se hyvä puoli, että monet ajatukset saavat järkevämmän muodon kuin sisällä pään myllerryksessä.

  Prisca, kiitos, siinä tosiaan on tiettyä sympaattisuutta.

  ReplyDelete
 4. Mausteet tsekattu viime viikolla -10 -vuotisinventaario käynnissä.Löytyi jopa hebreankielisiä mausteita, niitähän tänne ei olisi edes saanut tuoda.

  Teillä oli sentään kaupunki selvillä, meidän pitää sekin jossain vaiheessa päättää.Mutta vasta joskus.

  ReplyDelete
 5. Teidän elämänne kuulostaa yhdeltä hurjalta seikkkailulta :) Mahtavaa!

  Mausteet: käyty läpi kuukausi sitten muuton yhteydessä. LÖydetty ötököitä, tyhjiä purkkeja ja hopeanvärisiä nonparelleja. Niistä nonparelleista mietin hetken, josko se sittenkin sisälsi vaikka jonkun rikkoutuneen kuumemittarin sisällön.

  ReplyDelete
 6. Tervetuloa - siis -muutoa Suomeen. Kaikki jàrjestyy kyllà - aikanaan. Minulla on molempien kotimaiden keittiòssà mausteita joka làhtòòn, mutta varsinkin tààllà saapasmaassa on syytà kàydà pussit ja purnukat làpi aina silloin tàllòin. Kuin myòs jauhot jne, ettei tule saatua kaikenlaista lisàmaustetta (lue òtòkkàà) keitoksiin/paistoksiin. Viimeksi lòysin just kaupasta tuomastani jauhopussista ...

  ReplyDelete
 7. Kouluvalinta on helppoa vielä tuossa vaiheessa. IB-lukion kahdella viimeisellä luokalla Suomeen paluu on todella haastavaa nuorelle. IB lukioilla Suomessa ei välttämättä ole juuri sitä ulkomailla aloitettua ohjelmaa tarjolla missään Suomen koulussa ja koko opiskeluaika ulkomailla voi mennä hukkaan. Silloin täytyy vanhemman työn loppuessa miettiä monenlaiset vaihtoehdot läpi esim. uuden työn etsiminen ulkomailla ja neuvotella Suomen koulujen kanssa.Ulkomaille perheitä laittavat firmat voisivat huomioida noita asioita,kun tekevät päätöksiä työsuhteen lopettamisista. Ainakin itse vanhempana koen tuskallisena lapsille aiheutuneet ongelmat.

  ReplyDelete
 8. Pikkujutut, vai vääränkielisiä mausteita, salakuljetusta! Aina oppii uutta, en tiennytkään jonkun kielen olevan kielletty toisessa maassa. Uskonnollisen kirjallisuuden kieltäminen on tuttu juttu, mutta että kieli...

  Isoinpapu, ihme ja kumma ei meidän purkeissa ollut yhtään ainakaan elävää ötökkää! Ehkä nekin olivat jo saaneet homemyrkytyksen.

  Lissu, se on kurjaa jos jo ostovaiheessa on pusseissa asukkaita. Kiinassa niin kävin minulle ainoastaan kerran, riisin seassa kömpi pieniä helposti havaittavia mustia.

  Liisa, minusta on kummallista, että jopa saman kaupungin sisällä (kuten Pekingissä) IB-lukioissa on keskenään eri ohjelma!

  ReplyDelete
 9. Vilijonkka,kiitos etta muistit minut.Varmaan moni ei tule ajatelleeksi tuota ongelmaa IB lukioissa. Meidän nuorella on nyt asiat hyvin. Toivon sinun tytöille onnea opintoihin myös. Liisa

  ReplyDelete
 10. Hei Vilijonkka! Olipa yllätys pitkän hiljaiselosi jälkeen kuulla tällaisia uutisia! Toisaalta, olisihan jotain tällaista pitänyt osata arvata sinun aikaisempien pohdintojesi perusteella. Kylmät väreet menivät, kun luin läpi lokakuiset tekstisi muutoksesta ja luopumisesta. Toivottavasti kaikki menee Suomessa hyvin, nythän on jo marraskuu ja puhdas pöytä! Kiitos, kun jatkat kirjoittamista ja kuvaamista. Sinulla on siihen lahja. <3

  ReplyDelete