Friday, July 4, 2008

Rauhallisen viikon muistoja

Viime viikkoinen matka oli toiseksi paras asia tänä kesänä, ainakin toistaiseksi. Paras "juttu" on oleilu mökillä, jota edelleen hieman itsekin naureskelen, sillä olenhan aina kailottanut, etten ole mökki-ihminen.


Matkavalmistelut noudattivat jo tutuksi tullutta konseptia: en odottanut mitään, en etenkään tutkinut asioita etukäteen, niin matkalla kaikki oli vain yhtä iloista yllätystä. Konseptiin sisältyy sekin, että matkan ensimmäisenä päivänä lykkäsin miehen käteen Firenzen arkkitehtuuri- ja taidekirjan. Siitä hän sitten kertoi ensiluokkaisen oppaan tavoin tiivistetysti parhaat palat, uskoakseni oikeissa paikoissa. Sitä jää miettimään kuka tässä on insinööri ja kuka taideope...


Kahden aikuisen ollessa kahdestaan liikenteessä mahdollistuu monet arkisessa hyörinässä vain etäisiksi toiveiksi jäävät pienet ylellisyydet. Kuten rauhallinen lounas, iltapäiväkahvi ja jopa illallinnen. En halua valittaa, kuinka kauhiaa onkaan lasten kanssa, mutta faktahan on se, että kahden vilkkaan ihmisen lyöttäytyessä yhteen ja saadessa kaltaistaan jälkikasvua niin kummasti vauhtia, vaatimuksia, ääntä ja kaatuneita laseja riittää.

e
Matka pois kaikesta tuli tarpeseen, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kuva firenzeläisestä näyteikkunasta toiminee hyvänä muistutuksena siitä mikä elämässä on tärkeää.

11 comments:

 1. Ha haa, mitenkähän tuntuu, että matka olisi tarpeen jo yhdenkin lapsen äidille ja isälle...tosin vilkas on tämäkin: tuleva rakentaja, mutta vain purkupuoleen erikoistunut. Mummi ja pappa ihmettelevät, miten se on niin kovin erilainen kuin ne kolme rauhallista ja hyvin käyttäytyvää lastenlasta Hyvinkäältä. Nähdäänhän loppukuusta??

  ReplyDelete
 2. Ihana lukea matkastanne! Ihania kuvia! Oli pakko menna laittamaan iltapaiva kahvit tuon keskimmaisen kuvan nahtyani ;o)

  ReplyDelete
 3. Ihanan kuuloinen reissu teillä. Mukavaa loppu kesääkin!

  ReplyDelete
 4. Kiva että oli mukava matka! Jotenkin outoa, että kun te tähän asti olette olleet poissa kaukomailla ja nyt olette Suomessa, niin minä vuorostani olen Afrikassa. Mutta ehkä me tässä joku vuosi taas nähdään...

  Terkkuja myös Monsieurille.

  ReplyDelete
 5. Ihania kuvia!
  Rakastan Italiaa ja elämää siellä

  Olimme keväällä toista viikkoa Deiva Marinassa,pienessä kalastajakylässä Ligurian rannikolla. Kuvia blogissani jos kiinnostaa.
  (blogin alussa myös kuvia tammikuisesta Milanon matkasta)

  Yst. terv. PiaMaria

  ReplyDelete
 6. Tiitta, nähdään toki!

  M'man, kahvit olivat aivan mahtavia tosiaan. Ihan vaatimatomammasakin kuppilassa. Lentokoneessa huomattiin unohtaneemme ostaa paikallisia herkkupapuja itselle tuliaisiksi, höh. No, onpa hyvä syy oskus palata.

  Marita, ihana onkin varsin osuva sana. Oikeastaan onhan koko elämä aika ihanaa, jos vain muistaisi nauttia kaikesta eikä vain hösäisi jatkuvasti.

  Krisse, onneksi on netti ja blogit, oiva tapa pitää ystävyyssuhteita yllä!

  PiaMaria, en voi sanoa rakastavani Italiaa, mutta se tuntui olevan oiva paikka tällaiseen pieneen irrottautumiseen. Onneksi maailmassa on niin paljon paikkoja, että luulisi jokaiselle löytyvän se täydellinen kolo. Poikkeanpa kurkistamaan kuviasi!

  ReplyDelete
 7. Miten hienot kuvat!
  Tuo kahvikuva on hienoin kahvikuva kuin mikään ikinä!

  Ihanaa, että reissu oli sitä mitä toivoitte!

  ReplyDelete
 8. Jambo teillekin - swahili ei tosin ole täällä niiden 11 virallisen kielen joukossa. Menen kotona käymään 22.7 ja tulemme koko perhe 31.7. tänne.

  Minä olen katsastanut vasta alle 10 asuntoa mutta paljon on hyviä tarjolla...

  ReplyDelete
 9. Kiitos! Olipa ihanaa nähdä, varsinkin teidät, mutta hauska oli kurkistaa myös kesäparatiisiinne! Jäi kovasti kyllä olo, että kunpa olisi aikaa istahtaa pitemmäksikin aikaa jutustamaan tai muuten puuhamaan jotain yhdessä samalla höpötellen... Ehkäpä vielä ennen kuin lähdette takaisin Kiinaan! (Matkaa meille asti kertyi vain reilut sata, ei mahdottomasti siis.)

  Ja heti piti taas testata, josko netti toimii ja pääsisin kurkistamaan tänne sivullesi. Nykyisin sivusi on muuten yleensä aina ensimmäinen kohde, kun koneelle istahdan...

  ReplyDelete
 10. Heips!
  Olipas hauska kun nyt pääsin sivuillesi!

  Kiva oli lukea juttujasi.:)

  Jaanuska, ei Hangzhousta vaan Kellosta.

  ReplyDelete
 11. Liivia, eipäs nyt kehuta liikaa, tässä ihminen vallan hämmentyy.

  Kristina, hyvää jatkoa muuttovalmisteluihin!

  Pipuu, kiitos itsellenne käynistä. Tuli vanhat Helsinginajat jotenkin mieleen, ja kässälaitos etenkin.

  Jaanuska,kiva kun kävit! Mulla tuntuu nämä nettivaikeudet kuuluvan sekä Kiinan että Suomen elämään. Jotenkin tämä mökkiyhteys, oikeammin kännykkänettisysteemi, toimii tasan milloin sitä huvittaa. Siis yhtä yllätyksellisesti kuin Kiinassakin. Ihan tylsää. No, nyt taas toimii, joten äkkiä postaamaan uutta ja sitten blogikierrokselle. Kuulumisiin.

  ReplyDelete