Thursday, September 13, 2007

Minun retkuni

Aino (anteeksi. en onnistu linkkien teossa sitten millään!) haastoi minut kertomaan mitä päälläni on juuri NYT. Hauska ja älytön haaste, joka kiinnostaa kuitenkin. Varsinkin kun tänään ja juuri nyt minulla on päälläni varsin tyypillinen Vilijonkka-asu. Ensiksi otin esille jotain muuta, Marimekon Iloisen takin ja mustat pitkikset, mutta sitten muistin meteon ennustaneen iltapäiväksi poutaista +20c ja vaihdoin astetta kevyemmän yhdistelmän.


Puolitoista vuotta sitten hankittu valkoinen puuvillapaita on ollut rakas. Harmikseni huomasin aamulla kankaan kuluneen hiuti jo kolmesta kohdasta, ohut kun on. Ranteessa 10-vuotishäälahjaksi saamani kello, erittäin rakas esine. Sain sen ollessani erittäin tuskainen ja turvonneen suuri (lähes sata kiloa), kuudennella kuulla raskaana, monta tunnepitoista hetkeä sekä edessä että takana. Mainittakoon myös sen olevan Calvin Kleinin käsialaa, ainoa omistamani "merkkituote". Ja nimettömässä se vihkisormus (mummin vanha, kummitädiltä saatu kivi).


Peppu täytyy peittää, se on liian lättänä mielestäni. Harrastan joko kaapuja, nykymuotisanastoa käyttäen tunikoita, tai sitten pikkuhameita pitkiksien päällä. Tämän pienen kietaisuhameen ompelin muutama vuosi sitten. Kangas aivan ihana, kauttaaltaan sekä painettua kuviointia, että brodeerausta ja laskeutuu kivasti. Kaiken kaikkiaan minulla on sellainen pakkomielle, että vaatetuksen on oltava luonnon materiaaleista. Ihan jo tietoisuus siitä, että jossain on 10% polyesteriä saa minut hikoamaan ja kankaan silmissäni nyppyyntymään.


Ja jalkaan jäi aamupäivän kierrokselta ah niin tyylikkäät tossukkasukkaset, puuvillaa siis. Yleensä hipsin kotosalla paljain jaloin, mutta nyt näemmän näin.

Muuten päivä vaikutta tunnelmaltaan rauhalliselta ja olo on leppoisa. Kovasti tuli eilen uhottua, mutta täytyyhän ne äidin lähettämät lehdetkin joskus lukea, eli taiteellinen pyrskähdykseni jäänee huomiseen tai lauantaihin tai...

Kovin vaikealta tuntuu viiden uuden haastaminen, joten anteeksi, olen petturi. Tehtäiskö niin, että kaikki vakilukijani voivat niin tuntiessaan osallistua? Eli, mitä päälläsi on juuri nyt?

2 comments:

  1. Minäkin äsken laitoin tuon vaatetukseni blogiin... Mutta sulla on kyllä kivasti kerrottuna ja vielä kuvat päälle. HAluan antaa sinulle kunnianosoituksena Rockin' Girl Blogger merkin. Siitä tiedot löytyy blogistani 15.8 kohdalta. Sinä taisit olla vielä lomalla ja minäkin ja unohdin laittaa merkistä tiedon aiemmin.

    ReplyDelete
  2. Pinja-gloria: Voi kiitos, kiitos. Olipa tosiaan vilahtanut ohi, vaikka usein luonasi piipahtelenkin! Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni että rokkaan, mutta sehän on parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Hyvää viikonloppua!

    ReplyDelete