Saturday, June 18, 2011

Kuulumisia pitkästä aikaa


Nukuin viime yön anoppilassa yksin, omien kirjojeni viereen pedatulla patjalla ja tuntui kovin turvalliselta. Aamu varhaisella aikaerosta sekaisin herätessäni selasin ihmetyksen vallassa unohtamiani valokuvalaatikoita sekä -albumeja. Katseeni harhaili kirjojen selkämyksillä - aarteita, meidän ihanuuksia. Hassua kuinka tulinkaan tuon sellumaterian omistamisesta onnelliseksi!


Itse asiassa viime yönä kaikki perheenjäsenet nukkuivat toisaalla: mies vielä Kiinassa, esikoinen ystävättärellä, keskimmäinen isovanhempien mökillä ja kuopus mummilassa. Olenkin laahustanut pitkin Porvoon kujia, huumaantunut syreenien tuoksusta ja todennut naakkojen lisääntyneen. Inspiraatio valtasi mieleni, kyllä, kirjani saatettakoon valmiiksi kesän kuluessa. Saamattomuus loppukoot ja elämässä on mentävä eteenpäin. Näin on nyt marjat.

Oi kiitos sade ja puhdas ilma! Olen energiaa ja toimeliaisuutta täynnä. Nyt vain pitää kohdentaa se kaikki oikein! Kesäloma on alkanut.

13 comments:

 1. Samaa harhailua suoritan minä, osittain samoilla kujilla.

  En tiedä, mistä kirjasta puhut, mutta tsemppiä ja inspiraation pysyvyyttä sen suhteen.

  ReplyDelete
 2. Jaana, kas, olen kirjoittanut 13 pientä tarinaa Kiinassa minulle tapahtuneista asioista. Ja valinnut kuvat. Myös tehnyt jo leiskankin, mutten ole saanut aikaiseksi tehdä lopullista taittoa. Saati uskaltanut lähettää kustannuspäälliköille tarjolle! Suunnitelmani on nyt tehdä tuote valmiiksi ja teettää edes itselle yksi kirjan muotoon printattu kappale. Ja todeta sitten projektin valmistuneen. Ja jos oikein olen itsevarmalla mielellä teetän kirjoja usemamman ja lähetän kustantajille tarjolle. Saa nähdä.

  ReplyDelete
 3. Ja olet heti noin hienot kuvakulmatkin löytänyt :)

  Nautinnollista lomaa!

  ReplyDelete
 4. Mizyéna, kiitos! Hyvin on ainakin alkanut ja tuntuu hyvältä.

  ReplyDelete
 5. Ihana, ihana kirjahylly! En yhtään ihmettele, että tulit onnelliseksi :). Onnea projektille!

  ReplyDelete
 6. Tervetuloa takaisin tänne siis blogimaailmaan, niin ja suomeenkin loman ajaksi! Hyvä. Tartu hetkeen ja tee se! Tsemppiä!

  ReplyDelete
 7. Loistavaa, ennen kuin palaatte Kiinaan niin kirjasta on oltava muutama vedoskappale valmiina!

  Terv,
  Tauno

  ReplyDelete
 8. Ihailtavaa tarmokkuutta! Mukavaa lomaa.

  ReplyDelete
 9. Hyvä päätös! Ja eihän siihen välttämättä kai edes kustantajaa tarvitse. Mun yksi tuttu teki omakustanteena - nykyäänhän siihen on hyvät systeemit, että saat ISBN (meniköhän oikein?) tunnukset sun mutta - kirjan ja myi sitten itse suoraan kirjakauppoihin ja muihinkin kauppoihin, kun oli sellainen kirja, että sopi esim. joihinkin lahjatavara/sisutuskauppoihin myytäväksi.

  Sinunkin kirjasi on sellainen, että saattaisi hyvinkin löytää muitakin myyntikanavia kuin kirjakaupat!

  Ei muuta kuin voima olkoon kanssasi ja hihat heilumaan!

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 10. Ah, niin suorastaan kohottavan myönteistä ja innostavaa täällä! Ja kirjat, oikeasti, kirjat tekevät onnelliseksi ihan pelkästään olemassaolollaan. Valmiit ja melkein valmiit. Onnea sille joka on tulossa valmiiksi.

  lOmaalomaa!

  ReplyDelete
 11. Hienoa! Keskeneräisyys on luovuuden lähde, mutta kyllä valmiiksi saaminen tuo tasapainoa! T2

  ReplyDelete
 12. Kiva kun olet takaisin ja onnea kirjan kanssa!Minä ainakin haluaisin sen saada :D

  ReplyDelete
 13. Hyvää tekstiä. OIkeita ideoita. Juuri tuosta pidän että valmiiksi ja eteenpäin.
  Liikettä.

  (vähän muistutukseksi itsellenikin)

  ReplyDelete