Thursday, April 10, 2008

Unelma? Ainakin koti./ A house of dreams? At least the home.

Turistikierros Vilijonkkalassa, tervetuloa virtuaalivisiitille! Uteliaita kuitenkin olette. Luvassa muutama pökerryttävä huonekalu, runsaasti tilaa sekä iloisia yllätyksiä.

Welcome to tourist trip in Maison Vilijonkkala. I'll promise, you don't recognize it as my home, yet.


Meillä päästään heti ulko-ovella suoraan asiaan siis olkkariin. Jopa hieman pompööseiksi mieltämissäni kalusteissa on toki mukavaa lueskella, mutta on se vaan tiukka paikka kuopuksen oppia, ettei tällä sohvalla saa syödä (kuten omallamme sai).


Pitkästä näkymästä nautin ja tilaan on ollut ihmeen helppoa tottua. Aluksi pelkäsin kolkkoudentunnetta, mutta sellaisesta ei ole ollut tietoakaan palmujen hankkimisen jälkeen.

One of the first things I bought home were these palms to avoid strange feeling of the space. Now it feels just nice.


Siellä täällä on minulle vallan uusia seikkoja, kuten vaatehuone, pesutupa sekä tämä kampauslipasto. Mitä lie noihin kaikkiin latikoihin laittaisin. Ne kaikki timantit ja meikitkö? Se vaatinee ensin hankintareissun!

In masterbedroom we have this, what is it called???


Lattiataide on uusi suosikkini.

To avoid new holes in newlypainted rooms.


Pariskunnan tanssisalikylppäri. Tämä on kyllä luksusta mielestäni.

In masterbedroom thought we to organize this finnish thing called midsummerdance.


Kaikkein parasta on kuitenkin "perhehuone". Siellä saa maalata, askarrella, ommella (kunhan kone saapuu), sotata, pelata, eikä kaikkea heti tarvitse korjata aterioinnin tieltä pois.

Kiitos kaikille kierroksella mukanaolijoille seurasta ja hyvää matkaa Blogistaniassa.

This is the very favourite thing in this house: a room donated to cretivity!

21 comments:

 1. Hei, onpas kuulasta, selkeää ja valoisaa! Ja tilaa on reilusti! Lattiataide piristää ja antaa ilmettä! :-)

  ReplyDelete
 2. Oh, täällähän on jo ihan täysi vauhti päällä!


  Jännittävää.

  Ja muuten: Onnea uuteen kotiin!

  ReplyDelete
 3. Onnea uuteen kotiin! Onpa siellä hienoa ha kiiltävää ja valoisaa ja upeat nuo palmut:)

  ReplyDelete
 4. Kiitos alkupaloista. Ihanaa nhdä välähdys kodistanne. Kyllä näyttää hulppealta.

  ReplyDelete
 5. Hertsileijaa..tehän olette vuokranneet varsinaisen palatsin!Tuosta kylppäristä tulin jo heti kateelliseksi:) Onnea uuteen kotiin:)

  ReplyDelete
 6. Teillähän näyttää tosi kivalta, ihanan valoisaa ja avaraa!

  ReplyDelete
 7. Oi, miten kaunis koti!! Niin harmonista ja selkeàà.

  Saitkin heti minulta pienen tupaantuliaislahjan ;)

  Paljon aurinkoisia terveisià!

  ReplyDelete
 8. Kiitos, kyllä tämä tyydytti!
  Paaaljon on tilaa ja tosiaan vallan eksoottinen tunnelma.
  Aikamoista varmaan hypätä atmosfääristä toiseen, toivottavasti viihdytte!

  ReplyDelete
 9. Mukava kierros.

  Nyt jäin miettimään kumpi oli ensin -Lähi-Idän vai Kiinan sisustusmuoti ? Teidän lamput ja kalusteet ovat kuin mistä tahansa asunnosta täältä meiltä päin.

  ReplyDelete
 10. oih ja voih! kiitos kierroksesta. Kylppäri on ihana, mutta ehdoton suosikkini on se kampauspöytä. Minun talossani sen laatikot täyttyisivät kyllä kaikesta muusta kuin meikeistä ja timanteista ;)

  ReplyDelete
 11. Mistäs arvasitkin, että uteliaita ollaan...? ;-D

  Kiitos kierroksesta, hyvältä näyttää!

  - Kaarina from kaarina.blogsome.com -

  ReplyDelete
 12. Mä rakastuin kans makkarin kampauspöytään ja siitä näkyvään sänkyyn. Valoisaa, avaraa, vaalata, kiiltävää. Tehän olette kauniin kodin löytäneet!

  ReplyDelete
 13. Hulppean näköistä! Mutta Ranskan-kodistanne kyllä heti tunnisti missäpäin maailmaa oli, päinvastoin kuin tästä uudesta.

  Tuohan on ihan kuin Glorian kodin viime numerosta! Otsikkona voisi olla "Arkkitehdin suunnittelema tilava perheasunto". Toki sähkökatkaisinrivistö ei ehkä Gloriassa valokuvissa näkyisi....

  ReplyDelete
 14. Kiitos kierroksesta ystävä! Onpa todella tilaa ja valoa. Mitä tytöt tykkäävät uudesta sisustuksesta? Millaisia ovat tyttöjen huoneet? Entä keittiö? Miten tytöillä on alkanut koulu uudessa maassa? Huh, kylläpä tulikin kysymyksiä; vastaa, jahka ehdit! ;)
  Bisous!

  ReplyDelete
 15. Kiitos kierroksesta ystävä! Onpa todella tilaa ja valoa. Mitä tytöt tykkäävät uudesta sisustuksesta? Millaisia ovat tyttöjen huoneet? Entä keittiö? Miten tytöillä on alkanut koulu uudessa maassa? Huh, kylläpä tulikin kysymyksiä; vastaa, jahka ehdit! ;)
  Bisous!

  ReplyDelete
 16. Nyt on pakko ryhdistäytyä tässä kommenttien vastailussa, eihän sitä keskustelua muuten ikiä synny!

  Sooloilija, Inkivääri ja Kotirouva, valoisaa tosiaan on. ikkunat ovat kolmeen suuntaan ja ympärillä ainoastaan saman korkuisia taloja. Valosta todella nautin - niinä päivinä kun sitä suodaan sumun taholta.

  Isoinpapu, jännää tosiaan piisaa, etenkin lasten ja kiinalaisten kanssa eläessä.

  Pensastasku, Mai, Teppo ja Marita, on tosi mielenkiintoista nähdä mitä kiinalaiset suunnittelijat ja asuntojen omistajat luulevat ulkkareiden haluavan. Lieneekö heidän omia mieltymyksiään, sellaien amerikkalaisen tyylin läsnäoloa ei voi olla huomaamatta. Mutta ei tämä todellakaan ole hieoimmasta päästä, ihan lähistöllä on niitä palatsejakin. Niissä ei kodikkuuden luomisessa muutaman palmun hankinnalla selviäisikään! hteenvetona kuvailisin taloa ja sisustusta: "Amerikkalainen muotoilu kiinalaisella laadulla". Mutta sopii tähän tilanteeseen hyvin.

  Karkille lämmin kiitos huomionosoituksesta. Ulkkarisuomalaisille on vertaistuki ehdottoman tärkeä. ja blogistania on onneksi oiva paikka moiseen. Lämpimät terkut Tenorille. Täällä ei muuten tarvitse käyttää vaipoja laisinkaan, kun pukevat muksut halkiohousuihin. Olen nähnyt jo aika monta pikkupeppu vilistävän kaduilla.

  Pikkujutut, tyylihistorista en tiedä, mutta kumma kyllä olen jo tottunut noihin krumeluureihin ja voimakkaan keltaiseen "kultaan". Suomessa näyttäisivät tosi korneilta!

  Ipi, odottelen muuttokuormaa, kyllä sieltäkin jotain sälää löytyy laatikoiden täytteeksi. Ja varmaan jostain paikallisesta muoviparatiisista löydän jonkun leikkitimantinkin koristeeksi säihkymään ylimpään laatikkoon.

  Kaarina, kiva kun viihdyit mukana!

  Kaisa, kyllä tytöt tykkäävät, pääsääntöisesti. Alkuun kyselivät kovasti, että olisiko meillä itsellä varaa moisiin? No, vastasin totuuden mukaisesti, että ehkä meillä olisi, mutten ole niinkään varma ostaisimmeko juuri tällaisia möpeleitä, kun enemmän sellainen romuromantiikka on sydäntä lähellä!

  ReplyDelete
 17. Ni hao Vilijonkka!

  Olen mielenkiinnolla seuraillut blogiasi ja muuttoanne Kiinan maalle. Sama on nimittäin edessä täällä meillä. Olemme reilu 30-kymppinen pariskunta ja muutamme mieheni työn perässä sinne Pekingiin. Kesäkuun alussa olisi varsinainen muutto ja sitä ennen asunnon katselu. Ja voi kuinka maailma on pieni, mieheni nimittäin tutustui edellisellä Pekingin reissullaan teidän Suomi-kotinne Hengettäreen :)

  ReplyDelete
 18. mia tiu, kuulinkin Hengettäreltä tapaamisesta. Tervetuloa vaan tänne. Me olemme toistaiseksi varsin tyytyväisiä oloomme täällä. Peräti 1,5 viikkoa kokemusta, heh. Mikäli haluat/haluatte tavata tai on jotain kysyttävää niin laitahan sähkpostia tulemaan.

  ReplyDelete
 19. Vautsi Vilijonkka, siellähän eletään nyt ihan teksasin malliin. Tilaa, kiiltäviä lattioita ja kattokruunuja.

  Nyt on tyttärilläkin tilaa pitää tanssiesityksiä.

  Niin, ja nuo palmut on ihan parasta asunnossanne, näin niinkun täältäpäin katsottuna ;-)

  ReplyDelete
 20. Upeaa ! Ja pienoinen kotoinen tatsi heti pelissä... =)

  ReplyDelete