Tuesday, April 8, 2008

Käytännön taidetta / Practical art


Vuokraemäntämme luottotimpurit yhdessä sähköalan asiaintuintijoiden kanssa ovat luoneet veikeän sisustuselementin olohuoneen näkyvimpään kulmaan. Tämä teos vastaanottaa sisääntulijat heti etuviistossa oikealla.

Ihan ok, mutta sommittelussa olisi minusta parannettavaa. Rivi tuntuu liian painavalta oikealla, haluaisin siirtää tuon suuren beessin sähkökaapinoven kulman taakse vasemmalle. Yksi sellainen siirto, kiitos. Vaan eipä taida onnistua.

Muuten Kiinassa voi oppia hemmotteluun liiankin helposti. Kauppakassit pakataan valmiiksi, ruokaa voi tilata kotiin pilkkahintaan, sisäpalmut toimitetaan valmiiksi valitsemiini rukkuihin istutettuina ja kannetaan lopullisiin paikkoihin. Päivänä eräänä lakaisin ulkoportaitamme, naapurin rouva sattuu paikalle hieman tutustumme. Paikalle osunut viheraluetyöntekijä nappaa harjan kädestäni ja lakaisee loput. Ja meikä rupattelee naapurin kanssa, eipä hassumpaa.

Nyt ajattelin nauttia palvelusta, niin kauan kuin huvia kestää. Moisesta ei Pariisissa uskaltanut ja Suomessa ei osannut haaveillakaan!

This lovely row wishes welcome in our livingroom. Envy?

7 comments:

 1. Vihdoinkin huomaan että olette siellä (ohi meni aiempi vaikka koko ajan olen täällä käynyt kurkkimassa)!

  Aikamoinen on tuo taideteos, tyyperryttävä suorastaan, mutta sinä se osaat ottaa ilon irti siitäkin!
  Kiinalalista puhtia ja auttamisenhalua tarvittaisiin täälläkin, on ollut niin tympeä päivä sen jälkeen kun ihmisten ilmoilla kävin. Kaikki tylyt liikkeellä tai sitten tämä sää tekee kaikista kamalia.

  ReplyDelete
 2. Mukavaa, että yhteydet toimivat ja olet linjoilla takasin.

  Niinpä, jotkut ne osaavat tuon käytännön taiteen tekemisen loistavasti, suorastaan tyrmäävästi.

  ReplyDelete
 3. Hauskaa, että täällä taas tapahtuu, minäkin olen käynyt kurkkimassa joka päivä. Sen verran jännittävä tuo teidän muuttonne on! Hyvä, että pääsitte onnellisesti perille. Siinähän sitä onkin sitten ihmettelemistä uudessa maassa!

  Hesarin kuukausiliitteessä mainostettiin Sami Sillanpään kirjaa "Kiina-ilmiöitä". Oletteko tietoisia? Voisi valaista asioita samassa tilanteessa.

  ReplyDelete
 4. onnea kiinan eloon! aivan huikea tuo namikka-installaatio!!! :D taitavia ovat ei voi kiistää.

  ReplyDelete
 5. Kiva, että muutto sujui ilmeisesti suuremmitta onglemitta ja pieneen luksukseen ja hemmotteluun varmasti tottuu nopeasti =)

  Mihin nuo kaikki katkaisijat on?? Pelkkiin valaisimiin?

  ReplyDelete
 6. Emmie, rivissä on valaisimien katkaisijoita, lämmityksen säätimiä, ilmastoinin näyttöjä, palohälytin ja jotain muita.

  ReplyDelete
 7. Tervetuloa Kiinaan!
  Ja ei hätää täällä kaikki on mahdollista. Puhelu landlordille, armeija työmiehiä paikalle ja jopa sähkötaulun paikkaa voi siirtää... ;).
  Olet varmaan jo huomannut, että valaistukseen panostetaan tämän päivän Kiinassa kovasti. Meillä on yhdessä huoneessa yli 30 lamppua... Se onkin sitten melkoinen työ kun suurin osa lampuista palaa viikon sisällä yhtä aikaa ja niitä aletaan vaihtamaan...

  ReplyDelete