Tuesday, April 29, 2008

Parc Vilijonkka


Kyllä on riittänyt lähipäivinä trafiikkia. Laatottajia, mullankantajia, sivukiveyksen tekijöitä, puiden istuttajia, mittaajia, puutarhasuunnittelijoita, ruohon rullaajia, bambujen kastelijoita...


Vihdoinkin valmis, tämä puutarhamme. Puulajeja olen bongannut kaksi, syreeni ja magnolia. Kolme on edelleen tunnistamatta, vuokraemännän mukaan kuitenkin jotain kukkivia lajikkeita.


Kalusteet luvattiin loppuviikosta. Sitten tarjoilen lomalaisilleni aamiaisen terasilla!


Eilen nuo villit lomalaiset nauttivat aidoista muta- ja vesiletkuleikeistä täysin rinnoin.


Vaikka piha on vain hieman postimerkkiä suurempi mahtuu sinne loistavasti pikkutyttöt kavereineen vesisotaa. Välillä on suotava hieman riehakkuuttakin!

-----------

"They" finished Parc Vilijonkka yesterday. Five different blooming trees, some lawn and enough space for water war for girls Oh, how they enjoyed playing in mud last night. It has also been interesting to follow this yards building. In some days we have had 10 workers there, all in uniforms with "interior design" text printed in their jackets! Hm.

11 comments:

 1. Siellä näyttää olevan kunnon hulabaloo!

  Meillä on vesisodat kielletty, kun vesi on niin pirskatin kallista täällä. Pitää hankkia tynnyreitä kesäksi niin saa sadeveden talteen puutarhavedeksi.

  ReplyDelete
 2. Oi ihanaa. Teidän puutarha näyttää valmiimmalta kuin meidän mutta aika saman kokoiselta. :)

  ReplyDelete
 3. Liivia, veden hinnasta ei ole hajuakaan. Kuuluiskohan se vuokraan. Mutta sähkö ja kaasu maksetaan etukäteen käteisellä eli käydään toimistossa lataamassa. Sitä täytyykin jatkuvasti tarkkailla, ettei joudu viettämään kovin hikistä yötä kun ilmastointi sammuisi ja aamulla kylmään suihkuun.

  Matoskin, ne olivat mutaisia onnellisia varpaita.

  Marita, tuollainen rullanurmikko on kyllä oiva keksintö. Hetkessä hienoa. Toivottavasti kotiutuvat kaikki kasvit hyvin uusiin paikkoihinsa. Tontin koosta vielä, että toki olisimme toivoneet hieman isompaa pihaa, etenkin nurmikkoa jossa läiskiä sulkapalloa, mutta talo oli niin sopiva ja mieleisemme, että pihan kanssa oli kompromissi paikallaan. Ja loppujen lopuksi, paljonko siellä ollaan, kun talvisin on hurja viima ja kesäisin ollaan Suomessa. Jäljelle jäävät kevät ja syksy.

  ReplyDelete
 4. Taitaa olla lämmintä myös kun jo letkulla lotraillaan..

  Tuosta tuli mieleen viime kesä kun poikamme sai käteensä puutarhaletkun. Iloisesti pesi yhden seinän talosta, vesi oikein suihkusi paineella, ennenkuin huomattiin missä puuhissa on..

  ReplyDelete
 5. Merja, lämmintä naapurin mittarissa 29 astetta, mitä lie onkaan auringossa!

  ReplyDelete
 6. Ovatko nuo äärimmäisenä vasemmalla naapurinlapsen varpaat?

  ReplyDelete
 7. Maria, "vieraat" varpaat ovat toiset oikealta.

  ReplyDelete
 8. Joo, onhan ne vähän leveät (siis tavallisen levyiset) ;)

  Hauskaa vappua! Siellä on varmaan TOSI iso työväen juhla, tai sitten ei juhlita lainkaan. Miten on, marssivatko kiinalaiset punaisine ilmapalloineenja vappuhuiskineen?

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete