Wednesday, April 23, 2008

Ahkerat sairastajat / Family hospital's no 1 guests...


Tämän viikkoinen eksotiikka rajautunee lääkelaatikoihin. Suomennos: kortisonitippoja, iloisten lasten yskänlääkettä, antibioottisalvaa, penisilliiniä, antibioottitippoja. Käytiin siis jälleen lääkärissä!


Pääpotilas jaksaa jo leikkiä, mutta sängynpohja kutsuu kovasti hoitajatarta. Köh köh.

Niinhän se oli, nyt muistan! Muutettuamme Ranskaan sairastin kahdeksan erilaista flunssaa ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana. Sitten oli paikalliset virukset suoritettu ja elämä alkoi. Näinkö taas?

--------

I don't expect to learn anything new this week. Ear and eye infections make us to stay at home. Boring!

14 comments:

 1. Ai keuheaa, suomenkielen oikeinkirjoitus on hataraa pohjalla. Kirjoitetaanko korttisoni/korttisooni, antibiotti/antibiootti, penisilini/penisilliini??? Matkasta kun jäi Mielen kieltä, vai Kielen mieltäkö se oli.

  ReplyDelete
 2. Olis että kortisoni, antibiootti ja
  öh tota...onko toi viimenen tosiaan p:llä ettei b:llä? En tiedä edes sitä.

  Mutta joka tapauksessa toivon että iloisten lasten lääke auttaa.

  ReplyDelete
 3. Höh! No johan on kurjaa, kun olette kipeinä:( Voihan sen tietysti ajatella vaikka jonkin sortin puhdistautumisriittinä, jonka jälkeen ei mikään kiinalainen pöpö tai lohikäärmetauti pääse iskemään:) Pikaista paranemista!

  Ps. Mikä ihanuus peitto siinä sängynlaidalla on?

  ReplyDelete
 4. Käyttehän te jossain länkkärisairaalassa? Täällä kun paikallisissa tuppaavat antamaan lääkkeitä koko talolle yhdellä kertaa... Niin se taitaa mennä, että kun bakteerikanta vaihtuu, niin kaikki taudit käy läpi ja etenkin noita flunssia riittää.

  Parantumisia! Ja olisko tuoreella Pekingiläisellä hyviä vinkkejä, missä kannattaa lasten kanssa käydä? Tullaan sunnuntaina sinne viideksi yöksi ja listalla on tietysti muuri ja kielletty kaupunki ympäristöineen, muu on vielä vähän auki ja ihan minuuttiaikataulua ei tietysti halutakaan!

  ReplyDelete
 5. Onpahan kurjaa että sielläkin köhitään (tulin juuri Violetin luota).
  Lääkepakkaukset kyllä hilpeitä!

  ReplyDelete
 6. Metkaa että muualla maailmalla läkkeet pakataan hipeästi ja paketeista löytyy väriä. Suomessa pidättäydytään jyhmeän asiallisessa kuoressa.
  Pikaisia paranemisia koko poppoollenne. Toivottavasti se elämä piakkoin pääsee alkuun.

  ReplyDelete
 7. Violet, Kaikkia muita lääkkeitä olen saanut menemään, mutta iloisten lasten köhälääke oli äskeisen oman maistamisen perusteella niin karseaa, etten edes yritä pakotta!

  Mai, ihan noloa, se on Ikean "tilkkutäkki", taitaa olla kevään uusia tuotteita. Jokaisellla tytöllä on omansa, käyttävät lähinnä leikkialustoina.

  Kotirouva, käydään kyllä länkkärisairaalassa, jossa kaikki hoitajatkin puhuvat kohtuullista englantia. Matkanne varalle: Beijing United Family Hospital, 2 Jiangtai Road, tel. 6433 3962. Taitaa olla kaupugin paras ja kallein sairaala, hoitavat kaiken syylistä synnytyksen.

  Toistaiseksi ollaan tosi vähän käyty missään, muta previsiitillä maaliskuussa kävimme keskustan suurimmassa puistossa, Chaoyang Parkissa. Siitä postasinkin kuvien keralla ja sitä ovat lapset muistelleet. Sisään puiston eteläisestä pääportista ja etuviistoon vasemmalle.

  Houhai -järven ympäristössä paljon ravintoloita ja tunnelmallisia hotungeja, tosin hieman turistic.

  Me ollaan sellaisia puistoihmisiä, joten Beihain puisto oli nasta. Siellä saa kiivetä korkelle ylös temppeliin, soittaa kelloja, nähdä kauas Paljon tanssivia ja hjumppaavia ihmisiä sekä ympärillä järvi. Sijaitsee myös keskustassa.

  Muurille tai kiellettyyn kaupunkiin ei mekään vielä olla ennätetty! Lähetä ihmeessä vaikka meiliä jos on jotain mielessä vielä.

  Liivia, kurjaa tosiaan.

  ReplyDelete
 8. Mitenkä se menee kiinaksi, se: Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme......

  ReplyDelete
 9. No voihan kurjuus! Paikalliseen pöpökantaan tottuminen vain ottaa aikaa, meilä oli sama Ranskassa ja nyt Suomen lomalla köhimme; olemmeko jo vieroittuneet Pohjolan pöpöistä?

  Voikaa hyvin&bisous!

  p.s. miten neitosten koulunkäynti on alkanut sujua?

  ReplyDelete
 10. Hei, täällähän vilahti tyttärenkin huone.

  Toivotaan että antibiotti/antibiootti vaikuttaa. Meillä muuten esikoinen on sanonut 'anttibiootti'. Luuli vissiin että kummisetänsä on paitsi muusikko myös farmaseutti.

  ReplyDelete
 11. Paranamista! Toivottavasti selviätte vähemmillä pöpöillä kuin edellisistä kokemuksista uumoilet.

  ReplyDelete
 12. Pääasia että terveeksi tulette!
  Paikat missä asut on minulle yhtää eksoottista oli Afrika , kun siellä asuin.
  Luen palstaasi suu ammolla.
  Ja ihania ovat lapsesi, niin sopeutuvat uuteen olemiseen! Ole tosi kiitollinen.
  Käynpä sivullasi silloin ja tällöin.
  Bon nuit!
  m a k i
  http://maki.bloggagratis.se

  ReplyDelete
 13. I just read your Chinese venture, I read all through! Your experiences are interesting, mostly those little things of every day life.

  ReplyDelete
 14. Onhan teillä pikkupotilaille riittävän pehmeät patjat?

  Terveisiä aurinkoisesta Pariisista! Ihme ja kumma, tuo outo kirkas ja lämmin valoilmiö näyttäytyy ainakin toistaiseksi taivaalla...

  ReplyDelete