Sunday, April 20, 2008

Ryhtiliike käynnistyy / Healthcare

Olemme kunnioittavalla ahkeruudella viimeisten kolmen viikon aikana ravanneet Pekingin perhesairaalassa. Hieman laskuissa jo seonneena luulen meidän käyneen siellä ainakin kahdeksan kertaa. Tutuiksi ovat tulleet silmäklinikka, yleislääketieteenosasto, lastenosasto, laboratoriopalvelut sekä ultraäänitutkimushuone. Hoitajat jo nauravat huomatessaan meidän Kiljusen herrasväen tulevan. On pissattu lattialle, kaadettu vesilaseja odotushuoneessa , leikitty kohtuullisen äänekkäästi palikoilla sydänfilmiä. Erityisesti Cilla on testannut äänihuuliaan rokotettaessa. Yhteensä meihin on pistetty 23:lla neulalla.


Suurin osa visiiteistä on liittynyt Alvaan. On hoidettu ja seurattu värikalvontulehdusta ja tutkittu neidin hoikkuutta, epätasaisesti hyppelevää sydäntä ja väsymystä. Ja löydetty syykin: lievä anemia. Niin, se aivan tavallinen puutostila, josta kaikkia varotetaan ja lapsia pelotellaan. Minä en vain ole jaksanut kovin ahkerasti lasteni syömisiin puuttua. Jos ei maita niin olkoon syömättä. Aija baija tätä mammaa!

Nyt ollaan haastateltu neitokaista, että mitkä hedelmät ja vihannekset oikein maistuisivat, sillä lihan kanssa ei ongelmia ole. Pitkällisen harkinnan tuloksena listalle pääsivät kirsikkatomaatti, punainen paprika, vihreä omena viipaloituna muttei kuorittuna, "se koulun maustamaton yogurtti" (kuuluuko vihanneksiin vai hedelmiin, en tiedä), mansikka ja kirsikka. Myös siskot luettelivat, isoin ihan normaaleja, mutta kuopuksellakin on vielä hieman opeteltavaa: kurkkua, spagettia, hmmmmm, kurkkua ja spagettia.

Onneksi tilanne tuli täällä ilmi, jossa hedelmät ovat tuoreita, maukkaita ja lähes ilmaisia. Terveellisempi elämä alkakoot! Tulossa myös kahdeksan pistosta lisää.

-------

So far we have visited the local Family Hospital at least eight times. Mainly for vaccinations (22 done), but also for getting Alva's eye better again and to find out her basic condition. Well, yesterday we learned that she has anemia, which is not that surprising! Now we have interviewed her. List of her favorite fruits and vegetables: tomatoes, green sliced apple, yogurt (?!), strawberry and cherry. Cillas list was even better: cucumber, spaghetti... cucumber and spaghetti.

Want to know our near future program? Eight vaccinations left.

10 comments:

 1. Apua mikä määrä rokotuksia! Mitä teille pistetään?

  ReplyDelete
 2. Marita, yhtä ja toista pistetään. Hepatiitti A ja B, japanilainen aivokuume (hyttyset levittävät seudulla, rokotetaan kolmesti), rabies (vesikauhutapauksia jatkuvasti), poliota ja miehelle vielä jäykkäkouristus. Ja olikohan vielä jotain muuta, en muista ja rokotuskorttia en osaa tulkita.

  ReplyDelete
 3. Vitamiineja ei kuitenkaan tarvitse pistää, kun voitte pistellä poskeen niitä hedelmiä :). Nimimerkki "kateellinen, joka popsii näitä näivettyneitä rehuja ja yrittää kypsyttää kivikovia kiivejä kotona viikon ennen syömistä".

  ReplyDelete
 4. Alkoi heti hirvittämään meidän tuleva anemia-tapaus. Vihannes-hedelmä-marja- listalla ei ole kuin pesto,ketsuppi ja vihreä omena kuorittuna, mutta siitäkin vain päiväkodissa osataan hankkia oikeaa lajiketta. Hohhoijaa. Aija baija äitiä täälläkin, ehkä en ole tarpeeksi pakottanut.

  ReplyDelete
 5. Ai mitä hedelmiä, mitä vihanneksia???
  Isommalla banaani, vihreä omena.
  Pienemmällä punainen omena, banaani, yhteen lihasoosiin piilotettu purjo ja sipuli...ja toiseen soosiin laitettu porkkana.

  ReplyDelete
 6. Voi teidän Kiljusen herrasväen sairaalavisiittejä! Hyvä, että rokottavat noin kattavasti. Suosittelen lämpimästi niiden hedelmien lisäksi saksalaista Kräuterblutsaftia; sekoitus eri marja- ja yrttimehuja. Meillä on tehonnut hyvin sekä lapsi-että aikuisanemiaan. Ranskasta ja Suomesta sitä löytyy luontaistuotekaupoista; luulisi, että sieltäkin jostain länsimaisesta putiikista.

  Bisous!
  p.s. keväinen Itämeri on kaunis, en muistanutkaan miten upeat värit! Olemme viettäneet päivät pitkät Helsingin edustalla saaressa venettä kunnostaen.

  ReplyDelete
 7. Niin juu ja se jäi että jos saat vaan potilaan suusta alas niin linssithän sisältävät rautaa mukavasti.

  ReplyDelete
 8. On kai ihan hyvä että teistä huolehditaan rokotus asioi ssa noin kattavasti. Mutta kohta olo alkaa kai jo muistuttaa neulatyynyä.
  Olen itse kanssa ollut tosi huolissani lasteni kasvamisesta ja syömisestä. Eikä asiaa auta oma äiti joka koko ajan kauhistelee kun ovat niin hoikkia. Höh!? Milläs väkisin syötät? Noo,kasvikset ja hedelmät sentään joten kuten mutta määrät ovat niin minimaalisia että joksus ihmetyttää. Itse ole kuulemma ollut täysin kaikki ruokainen aina 2vuotiaaksi ja Suomeen muuttoon saakka,siitä lähtien sietämätön ruoka nirsoilija.Mystillistä

  ReplyDelete
 9. Moi taas!
  Onhan se tärkeää että lapset saavat oikeita aineksia, jotta kasvavat oikein!
  Mietin usein , että mitäs me syötiin, sodan jälkeen kun ei mitään ollut!
  Mummu osti apteekista valkoista vitamiini suklaata? Ja 7 vuotiaana sain juoda 1 rkl/päivässä kalamaksaöljyä, yyyääärrrk/daarrrr.
  Ehkä sen takia olen sentään näin vahva tai kuolen huomenna!!!hahaaa.
  Sain sivusi kautta uuden "vieraan", kiitti.
  Kyllä on ihanaa saada syödä "aitoja" hedelmiä .
  Terveiset m a k i

  ReplyDelete