Tuesday, December 17, 2013

Kilpailu!

On joulusiivouskilpailun aika! 

Säännöt:

Sovi, että muu perhe imuroi kodin ja lähde itse pois toimittamaan muita asioita.  Palaa kotiin neljän tunnin kuluttua (alle 120 m2 asunnoissa vähempikin aika riittänee). Nosta imuri keskeltä lattiaa takaisin kaappiin ja lakaise eteinen, olohuone sekä keittiö. Makuuhuoneita ei tarvitse lakaista, sillä ei niitä ole kuitenkaan imuroitu, joten ne tavallaan eivät edes kuulu kilpailuun. 

Dokumentoi saalis kuvaamalla, listaamalla tai punnnitsemalla. Lähetä vastaus kommenttilootaani. 

Kilpailun syy:

Vertaistukea tässä etsiskelen. 

Voittaja: 

Me kaikki "nipottaviksi" kutsutut. Me, joille ei kuulemman mikään riitä. 


Tässä minun osallistumisraporttini:
Rikkalapion keon lisäksi kolmen huoneen lattialta löytyi alkuperäisiltä paikoiltaan
-villasukkapari
-puuvillasukkapari
-kolme hiuslenksua
-hanska

Riemukasta lakaisua!

6 comments:

 1. Hei! Huikea tulos, jos heillä vaan oli pölypussi niin täynnä, ettei imuri kertakaikkiaan jaksanut vetää... Meillä ei kannata imuroida, koska pirtissä pitää vielä maalata katto, ja seinät ja sitten järjestellä tavarat paikoilleen... (Ilman muuta listoja, sähköjohtoja, -rasioita, ja valokatkaisijoita irrotellaan ja kiinnitellään myös) Ja tätähän ei voinut aloittaa esim. viikko sitten, koska jouluun oli silloin vielä paljon aikaa.

  ReplyDelete
 2. Mutta kuka sanoo, että ehostuksen on oltava juuri jouluksi valmis? Jospa uusi vuosi riittäisi, tai loppiainen? Jopa Runeberginpäivä voisi toimia etappina. Runebergintorttuja tuoreen uudistuneessa tilassa!

  Tsemppiä joka tapaksessa!

  ReplyDelete
 3. Minä olen järkeillyt, että jouluksi ei kannata pahemmin siivota, "kun kuusesta tulee kuitenkin niitä neulasia joka paikkaan ja joka tapauksessa on pimeää ja ollaan enimmäkseen kynttilöiden ja valosarjojen hämyssä".

  Meillä siivotaan loppiaisen tienoilla, viimeisen lomaviikonlopun lauantaina. Viedään kuusi ulos, syödään Kolmen kuninkaan piiraita ja viimeisiä joulusuklaita, pistetään reippaat joululaulut viimeistä kertaa soimaan ja siivotaan, kunnes lattialistatkin on pölyttömät, ikkunat puhtaa ja peilit kiiltävät. Kun siivous on valmis, käydään järvenrannassa kävelyllä tai ulkoradalla luistelemassa, juodaan lempikahvilassa kaakaot kermavaahdolla. Paljon mukavampi perinne minusta kuin koettaa raivota joukkoja joulunalussiivoukseen, kannattaa kokeilla! Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tilanne on sellainen, että nuo roskat eivät enää oikein jää kuusen tai pimeyden hämärään, sen verran paljon. Ja nykyisin on valitettavasti niin, että saan astamaoireita jos pölykerroksen paksuus ylittää puoli senttimetriä :) Eli siivottava on, mutta yritä olla raivoamatta, kunhan jupisen täällä blogissa, jä vähän miehellekin.

   Mutta repertuaariin voisi lisätä rinnalle tuon lauantaisiivouksen ja päälle ulkoilut sekä herkuttelut!

   Delete
 4. Voi ei :) Toisaalta naurattaa (erityisesti shampanjapullon korkki roskien seassa!) ja toisaalta, ymmärrän hyvin yskän. Kaikesta huolimatta oikein mukavaa joulunaikaa, Vilijonkka!

  ReplyDelete
 5. Hehheh! Mahtava saalis. Minä olen luultavasti meillä kyllä se jonka jäljiltä tuo skumppapullon korkki löytyisi, vaikka olenkin allerginen. Lienen lirissä kun tämä kotiapulaiselämä loppuu. Terkkuja!

  ReplyDelete