Tuesday, December 24, 2013

Joulumuotia

Vilijonkan & Monsieurin joulumuotiesitys, olkaattes hyvät.


Monsieur on ulkoistanut solmioidensa käytön Vilijonkalle. Siitä onkin aikaa kun rouvalla viimeksi oli silkkihame! 


Monsieur itse on puolestaan sonnustautunut arabialaiseen tonttulakkiin ja kiinalaiseen joulutakkiin. 

Tyttärien mielestä minä näytän metsätontulta ja monsieurinkin piti erikseen selostaa edustavansa kosmopoliittista tyyliä... 

Tip tap, mitä sinulla on tänään päälläsi?

6 comments:

 1. Ooo, olette tyylipari! Kravaattihame on hieno!

  Minä hipsin vielä flanellipaidassa, harmaissa sukkahousuissa ja villasukissa, mutta muutaman tunnin kuluttua pukeudun kiiluvaan tummanvihreämustakultaiseen kynähameseen ja hienoon mustaan silkkipuseroon, jossa pallukkanapit.

  Ihanaa joulua teille! Hauskaa teillä jo näkyykin olevan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!Kravaattihame osoittautui yllättävän mukavaksi ja ihanan lämpimäksi. Sinun asu kuulostaa kerrassaan elegantilta. Tänään meillä on vaihteeksi pyjamapäivä! Leppoisaa pyhien jatkoja teille.

   Delete
 2. Staili hame, totta tosiaan!

  Täällä kiskaistaan kohta kylpytakki päälle, joulusauna odottaa! Ehkä illaksi jotain prameampaa sitten :)

  Suloista joulua Vilijonkan väelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, suloista joulua teillekin. Kylpytakeissa täälläkin viiletettiin sitten myöhemmin yöllä. Huh, oli vähän arktinen tunnelma kun takinliepeitä riepotti kunnon meripuhuri, saunan nurkissakin kävi viima.

   Delete
 3. Hienot on asut! Pitäisiköhän minunkin tehdä miehen kravateista hame, niillä ei ole ollut mitään käyttöä olla nyt vuosiin kun täällä Belizessä ei kravatteja perinteisesti juuri käytetä.

  Meillä on aattovaatteina koko porukalla shortsit ja t-paita tai jotain sinnepäin. Mutta aika rennot ovat suunnitelmat päivän varalle muutenkin, sopivat yhteen vaatetuksen kanssa.

  Hyvää joulua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koko maailmassa kravattikulttuuri lienee hieman lamassa. Ranskassa vielä käytettiin solmioita, mutta jo silloin Suomeen työmatkoillansa taisi kravatti sujahtaa matkalaukkuun harvemmin. Kiinassa tunnetusti pukeudutaan miten sattuu eli solmiot jäivät lähes kokonaan käyttämättä. Suurlähetystön itsenäisyyspäivän vastaanotolla sentään oltiin ykköset päällä ja solmio kaulassa! Nyt sitten miehen työasuna on firman logolla varustettu pikeepaita eli kravatti päätyy kaulaan lähes ainoastaan vapaa-ajalla, ehkä kerran kuussa. Olen siis jo kymmenisen vuotta kerännyt laatikkoon miehen hylkäämiä solmioita ja nyt vihdoin sain aikaiseksi nurkkia siivotessani ommella ne kietaisuhameeksi. Suosittelen, hauska ja helppo projekti sekä miellyttävän tuntuinen hame.

   Delete