Sunday, February 22, 2009

Uhkaus


Kuulkaas nyt siellä suomalaisessa lentoyhtiössä. Se on sellainen juttu, että joko te suostutte vaatimuksiin tai vaatijat tyytyvät vähempään, mutta lakkoon ette ryhdy. Se on vanhanaikaista ja typerää ja aiheuttaa Vilijonkalle ja hänen tyttärilleen liikaa mielipahaa. Monsieurin on päästävä keskiviikkona kotiin. P Ä Ä S T Ä V Ä. Tytöillä on riittävän ikävä isäänsä jo nyt! Ja minulla tylsää yksin kaiket illat.


Lakon toteutuessa saatan minä tarttua luutaan ja ruveta vauhkoksi. Silloin sietää lentoyhtiön väen pitää varansa, tiedän teitä olevan myös täällä Pekingissä. Tulen yllätysvierailulle ja vaadin juoda teetä kanssanne puoleen yöhön, keskustella ja katsoa Reinikaista tv-kaistalta.

Uskaltaisinko oikeasti? Olisinko sittenkään tarpeeksi itsevarma? Ai että, jo tällainen uhkailu tuottaa mielihyvää, heh heh.

10 comments:

 1. Samaa mieltä, ei mitään finskin lentäjien lakkoja suvaita! Ja tuskin tänä aikana yhtiöllä on varaa seisottaa koneitaan...

  ReplyDelete
 2. Tänä maailman aikana jo pelkkä lakolla uhkaaminenkin on mielestäni täysin asiatonta, itsekästä ja ahnetta touhua. Lentäjät nurkkaan häpeämään! Ugh, olen puhunut.
  Ieva

  ReplyDelete
 3. Hauskaa, joku uhkailee ajatuksissaan myos. Kuuluu meikalaisen vakiopuuhiin. Samaan aikaan yleensa siivoan ja etta on tarmokasta puuhaa. Mutta etta ihan oikeasti...en tieda tekisinko sita itsekaan.

  Toivottavasti lakkoa ei tule.

  ReplyDelete
 4. Oi voi, kyllä nauroin tälle tekstille, miltä mahtaisivatkaan näyttää lentoyhtiön väen naamat, kun sisään marssisi Reinikaista vaativa ja luutaa heiluttava suomalaisnainen.

  Todettakoot silti, että työntekijän lakko-oikeudesta olen jokseenkin eri mieltä, kuin yllä kirjoittaneet. Toivottavasti tilanteeseen löytyy kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu!

  ReplyDelete
 5. Reinikaista, hee. Muistaakseni se oli ihan hyvä.
  Toivottavasti saat ukko-kultasi pian kotiin!
  Minun on vasta lähdössä, koko ensi viikon poissa.

  ReplyDelete
 6. Jaa-a, mitenkähän moinen uhkavaatimus täällä uutisoitaisiin? "Finnairin väki katsoi Reinikaista läpi yön - miestään kaipaava ulkosuomalainen vaati teetä ja sympatiaa."

  ReplyDelete
 7. Toivotaan että löytyy kaikkia tyydyttävä ratkaisu. Tuottehan minulle tuollaisen kivileijonan sitten kun taas käytte Suomessa?

  ReplyDelete
 8. Uhkaus tehosi! Lakko peruuntui vaikka sopimusta ei vielä syntynytkään. Herra Vilijonkka lentelee sitten keskiviikkona sinne. Auttaisipa tuollaiset uhkaukset muihinkin ongelmiin, täytynee yrittää.

  ReplyDelete
 9. Vähänks mä olen hyvä! Täytyy ruveta jatkossakin uhkeilemaan erilaisissa yhteksissä kiinalaisella luudalla ja Reinikaisella.

  ReplyDelete
 10. Eikohan viesti mene perille! toivotaan ainakin. Mina olin onnellinen etta edes siirsivat lakonuhkaansa silla muuten olisi meidan lentopaivat sattuneet juuri lakkopaiviksi :-( mutta hyvin paastiin sinne ja takaisin

  ReplyDelete