Friday, February 13, 2009

Olipa kerran...


kuvataideluokka, jonne opettaja aamulla saapui kauniissa auringon paisteessa, tunnit hyvin suunniteltuina, tavarat valmiiksi ojennuksessa.


Mutta kaksi viikkoa käytössä ollut luokka olikin kokenut identiteettikriisin ehkä tuntia aiemmin ja päättänyt ryhtyä niin kovin muodikkaasti Spaksi, aidoksi pekingiläiseksi kylpyläksi.


Spa oli erikoistunut kuumiin kylpyihin ja höyrysaunaan. Oppilaiden edellisenä päivänä tekemät työt tykkäsivät hieman kyttyrää, mutta niitä ei kuunneltu. Ja taideope pääsi käyttämään jo aiemmin luomaansa mobiilin ateljén konseptia. Tarvikkeet ämpäriin ja menoksi.

Olikos se perjantai 13. tänään?

(Lisäyksenä todettakoon, että kuvien räpsimisen jälkeen vettä pulppusi lämminvesiputkesta kymmenen minuuttia lisää, mutta silloin ei kameraa enää uskaltanut päästää saunomaan.)

11 comments:

 1. Voi ei! Toivottavasti saavat nopeasti kuivattua ettei tule pahoja vaurioita, homettam tms.

  ReplyDelete
 2. Oli kyllä mielenkiintoinen yllätys. Todella valoisa ja avara luokka. Hyvin kyllä sopisi kylpyläksi ja vielä taidetta kaupan päälle (mikäli pysyvät seinissä!)

  ReplyDelete
 3. Ai joo, pe ja 13.päivä. Ilmankos olinkin työni puolesta diskossa, ja tärykalvoissa soi jumputus yhä.

  Mutta voihan nenä tuollaista tulvaa!
  Jos jättää veden huomioimatta, niin kivan näköinen luokka sulla. Itselläni on vähän toista maata, juuri uudistettua suomikliinisyyttä, tiedät varmaan.

  ReplyDelete
 4. Voi ei! Mutta niin hauskasti kirjoitit, että alkoi pakostakin naurattaa.... Yritä ottaa rennosti -toivottavasti työt eivät täystuhoutuneet. Täällä tuli pe 13. kunniaksi jälleen räntää, oikein ylevä keli... Terkkuja poppoollesi!

  ReplyDelete
 5. No kappas.
  Ei iho kuivu tuolla.
  (Ihan kauheeta...lasten työtkin pilalla, voi kuttu!)

  ReplyDelete
 6. Paevi, ei täällä mitään kuivata, ovea pidetään vähän auki ja sitten katsotaan onko lattia todellakin niin kuprulla, ettei sillä voi kompastumatta mennä. Ja homehan on vallan luonnollinen osa elämää, joten sitä eivät paikalliset pelkää, vain me herkät ulkkarit. Ei vaan, kyllä se menee täysvaihtoon, sen verran tuli kylpyä.

  Jatink, hassua kyllä, juuri tämä luokka on rakennettu vanhan lasten uima-altaan päälle. Koko rakennus on alunperin rakennettu yhden asuinalueen ns. klubitaloksi. Siitä vissiin luokan identiteettikriisikin johtui.

  Liivia, höyrysauna vaatteet päällä vai disco, en osaa päättää kumpi on kamalampi.

  Kaisa, no jopas siellä leikitään talvea! Eihän koko meidän aikana tullut räntää kuin kahdesti ja nyt sitten jatkuvalla syötöllä.

  Violet, ei kuivuisi jos viitsisi tuolla olla. Vaan muuten on kaikkien ihot ihan rikki. ormenpäät halki, lapsilla kämmenselät verestävät raastinraudat, limakalvot oireilevat. En oikeasti ole tiennyt ilman voivan olla näin kuivaa. Eilen satoi vettä ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen, mutta se oli kuulemma kemikaaleilla aikaansaatu ropsaisu, avuksi pahimpaan hätään.

  ReplyDelete
 7. Voi ei! Kamala yllätys.


  Luokka näyttää kyllä edelleen, kosteusvaurioisenakin tosi kivalta.

  ja edelleen tulisin mieluusti oppilaaksesi:)

  ReplyDelete
 8. Jopas jotain. Viime talvena meidan lapset eivat paasseet yhtena paivan kouluun kun lattia oli juuri samannakoinen.

  Toivottavasti lattia saada kuivattua nopeaan.

  ReplyDelete
 9. Voihan lotina!

  Kuivuudesta: saako sieltä mistään ilmankostuttimia? Meillä ne on auttaneet kuivina kausina lasten ihoon.

  ReplyDelete
 10. Voihan lotina!

  Kuivuudesta: saako sieltä mistään ilmankostuttimia? Meillä ne on auttaneet kuivina kausina lasten ihoon.

  ReplyDelete
 11. Isoinpapu, juuri sehän tässä eniten harmittaakin, että oikeasti on tosi ihana luokkahuone, mutta ensin sinne muutto venyi ja venyi, kun vihdoinkin sain sinne kalusteet ja pääsin aloittamaan opetuksen niin nyt sitten tämä show.

  Pikkujutut, samaa toivon minäkin.

  Merja, on meillä yksi iso kostutin, mutta aivan ensin on ostoslistalla hankkia lisää ilmanpuhdistimia, kaksi ei tunnu riittävän koko huusholliin. Kunnoliset suodattimet ovat vain niin vietävän kalliita, mutta arvokasta olisi säilyttää terveyskin.

  ReplyDelete