Thursday, February 12, 2009

Kiinakliseitä

Tänään ilahdutan tai ärsytän, kuinka vain, muutamalla tyypillistäkin tyypillisemmällä jutulla.


Sanat kuolema ja neljä äännetään samoin, joten kukapa haluaisi asua kuolemassa, kuolemassatoista tai kahdennessakymmenennessäkuolemassa kerroksessa?


Ja jos on rahaa, täytyy se näyttää ja hankkia jotain todella omaperäistä. Viinikellari ilman tukkilamppua ei ole mitään, eihän? Esiteltiin meille eilen suurella ylpeydellä...

12 comments:

 1. Tunnen erään henkilön, joka vaihtoi Suomen passinsa toiseen; sellaiseen, jossa passin viimeinen sarjanumero ei ollut 4. Hän perusteli asiaa viranomaisille siten, että matkustaa paljon idän maissa, joissa nelonen on hyvin negatiivinen numero (ääntämisen lisäksi luku neljällä taitaa olla myös symbolisia merkityksiä). No, hän sai uuden passin :-) Ja tarina on tosi, näin itse omin silmin sekä vanhan että uuden passin :-)

  ReplyDelete
 2. voihyvänenaika...en minä tuollaista tiennyt.ja tukkilamppu,tottakai .heti pitää hankkia.Aika Twin Peaks...

  ReplyDelete
 3. Aivan ihana blogi, kiitos siitä!
  Ihastelin erityisesti aikaisempia, kirjakaupasta otettuja kuvia. Minkälaisella kameralla (voiko olla digikamera?)saa noin ihania mustavalkoisia, "vanhanaikaisen" näköisiä kuvia? Niiden sävyt ovat upeita! Haluaisin hankkia digikameran, jolla voi ottaa mustavalkokuvia, siksi kyselen.
  Satu

  ReplyDelete
 4. Hoya, kaverisi taitaa uskoa itsekin nelosjuttuja, kun viitsi oikein passin vaihtaa. Ainakin täällä Pekingissä kentällä on sen verran huisketta, ettei siinä yksikään passintarkastaja ehdi passin numeroiden "hyvyyteen" paneutua.

  Aurinko ja kuu, Twin Peaks on juuri oikea sanavalinta.

  Anonymous, mulla on ihan tavallinen digiärjestelmäkamera, säädän värejä tai värittömyyttä, tarkkuutta, kontrasteja, rajausta, reunojen pehmennystä yms. MacBookin iPhoto ohjelmassa. On muuten tehty juuri niin helpoksi, että tällainen epänörttikin sitä osaa käyttää!

  Ostin kamerani viime kesänä. Mietin mitä haluan ja päädyin kolmeen seikkaan: haluan pystyä säätämään aukon ja tarkennuksen itse, kuva tallentuu juuri sillä sekunnilla kun nappia painan (eikä vasta puolen sekunnin kuluttua) ja sillä saa otettua lähes makrokuvia sillä perusobjektiivilla. Kävin kolmessa liikkeessä ja kaikki suosittelivat yhtä ja samaa kameraa. Ostin sitten sen. Eli suosittelen, että mietit mitä haluat kameraltasi ja sitten painelet kolmeen liikeeseen. Eiköhän sieltä juuri "se oikea" sinullekin löydy.

  ReplyDelete
 5. Hei,
  en tuntenut kyseistä henkilöä. Sanotaan niin, että olin "tiskin tällä puolen" ;-)

  Mutta kyllä varmaan itsekin uskoi, kuka tietää! Pääasia, että matkustajan loma/työmatka meni hyvin.

  Ja kiitos jälleen kerran ihastuttavasti blogistasi!

  ReplyDelete
 6. Käyn täällä säännöllisesti lukemassa, en nyt muista, olenko aiemmin kommentoinut, mutta tämän kirjoituksen ydin ja toiselle kulttuurille aivan ymmärrettävän ja luontevan aiheen (taikausko) omaperäinen käsittely vetivät suupielet hymyyn tirskahduksen kera. "Kahdennessakymmenennessäkuolemassa" en minäkään haluaisi asua. :)

  ReplyDelete
 7. meilla oli taalla singaporessa oikeasti vaikea saada asuntoa myytya, koska se oli 24. kerroksessa. 4 on se kuolemalta kuulostava numero. asunto oli viela vaaraan ilmansuuntaan! meidan nykyisesta condosta puuttuu kokonaan torni numero 4. muut tornit loytyvat 1-11. niin ja viime condossa oli torni nr 30, 32 ja 36. 34 ei siis ollut ollenkaan.
  pia

  ReplyDelete
 8. meilla oli taalla singaporessa oikeasti vaikea saada asuntoa myytya, koska se oli 24. kerroksessa. 4 on se kuolemalta kuulostava numero. asunto oli viela vaaraan ilmansuuntaan! meidan nykyisesta condosta puuttuu kokonaan torni numero 4. muut tornit loytyvat 1-11. niin ja viime condossa oli torni nr 30, 32 ja 36. 34 ei siis ollut ollenkaan.
  pia

  ReplyDelete
 9. Eikö lapsen 4-vuotissynttäreitä juhlita...?

  ReplyDelete
 10. Heh, hissin napit oli kuin meidän talosta! Asutaan "muka" 20:ssä vaikka oikeasti ollaan "vain" 17:ssä (Menikö päätteet oikein...?!)

  Edellisessä talossa oli kaikki kerrokset ainakin napeissa ;-)

  ReplyDelete
 11. Kyllä tuo taikausko tekee elämän joskus monimutkaiseksi. Ihan täällä koto-Suomessakin ;o)

  Kiinankieli on ilmeisesti todella hankala. Siinä kun sama merkki voi tarkoittaa eri äänellä lausuttuna vaikka mitä.

  En edes uskalla ajatella kuinka mun kävisi! Miten sinä pärjäät kielen kanssa siellä?

  ReplyDelete
 12. Onneksi olkoon Vilijonkka, sulla menee kymppitonnin raja rikki blogivierailuissa ihan kohtapuoleen, huomenna varmaan! Aika saavutus! Olet onnistunut tekemään tästä kiinnostavan ja hauskan, näemmä myös ennestään tuntemattomillekin!

  Taikauskoisille (lännessä, liekö Kiinassa samaa symboliikkaa?) onkin tänä keväänä oikein kaksi perjantaita 13. päivä, huomenna niistä toinen.

  ReplyDelete