Wednesday, February 11, 2009

Talohullun touhuja


Olemme asuneet Kiinan kodissamme nyt yli kymmenen kuukautta. Teimme vuokrasopimuksen vuodeksi, joten on aika arvioida nykyinen koti, miettiä parannustarpeita, vertailla muihin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin, saattaa pääkoppa vallan sekaisin asumisasioiden suhteen.


Onneksi tuntuu muutenkin juuri keväisin koko elämän olevan siivouksen tarpeessa, siis miksei myös koti uudistuisi. Mahdollinen muutto antaa sysäyksen kaiken toiminnan arviointiin.


Arki tuntuu toisinaan kovin harmaalta, pieniä kivoja tapahtumia siellä täällä, mutta melko plättänää se kuitenkin on. Mutta muutto, sellaisesta pidän, oikeasti. Silloin tapahtuu, saa sijoitella tavaroitaan, lajitella, käännellä käsissä, vääntää vaikka mutkalle matkan varrella .


Kaipaan renssausta, siivousta oikein urakalla, uudistumista. Onhan kevät tulossa!


Tänään aloitimme toiminnan. Kurkkasimme yhdeksän ulko-oven taakse, syynäsimme, teimme pika-analyysejä, jonkin verran viisastuimme. Tuossa viereisellä kujalla olisi yksi hyvä vaihtoehto, jota jäimme pohtimaan. Tällaiselle talohullulle päivä oli joka tapauksessa kaikkea muuta kuin harmaa. Oikein kiva. Hen hao.

12 comments:

 1. Minkälainen tarjonta siellä on? Sopeuduitteko hyvin kiinalaiseen menoon? Mitä nyt kirjasta olen lukenut, niin siellä ei ilmeisesti ikinä pahoiteta toisen mieltä vaan kiertäen kaartaen sanotaan kaikki. Vai ovatko ajat muuttuneet?

  ReplyDelete
 2. Jatink, kasvojen menettämistä avrotaan viimeiseen, mutta toisaalta toiselle voidaan sanoa suoraan, että oletpa lihonut, syöt liikaa rasvaa. Eli ihan hyvin tälläinen peräpohjalaiskarjalainen töksäyttelijä on sopeutunut.

  ReplyDelete
 3. Huh! Olettepas varsin perusteellista kevätsiivousta suunnitelleet! Että mahdollisesti muutto viereiselle kujalle!? Taidat todellakin tykätä tavaroiden siirtelystä. ;)

  ReplyDelete
 4. Voihan renssata ilman muuttamista :)

  ReplyDelete
 5. Miao, niin tykkäänki!

  Hannelen paratiisi, Voi toki ja sekin tuotti hurjaa tyydytystä kun kaksi tyttöä halusi vaihtaa huoneita keskenään ja sitten järjesteltiin, siivottiin ja sijoitettiin.

  ReplyDelete
 6. Meillä 2½-vuotta takana kiinaelämää ja kaksi muuttoa, tosin hometta pakoon...
  Täällä muuttaminen on muutenkin niin helppoa. Pakkaat ja muuttomiehet kuskaa osoitteesta a, osoitteeseen b, vähillä kustannuksilla ja ayi on siivoamassa kaverina :-) Toista se on Suomessa...

  Meillä onkin kohta se iso muutti edessä... Suomeen...
  Kovasti pitää ruveta tutkailemaan tavaroita, mitä mukaan otetaan ja mitä halutaan vielä ostaa. Tiedän jo valmiiksi, että jotain "tärkeää" jää hankkimatta, huomaan sen vasta Suomessa sitten... Mutta eiköhän sitä ilman voi sitten elää, jos sen voi unohtaakki :-)

  ReplyDelete
 7. Sokaistuin melkein ekan kuvan kauneudesta!
  Jaa, vai muuttoajatusta. Jään odottelemaan asian edistymistä.

  Thaimassa oli kohteliasta röyhtäistä aterian päätteeksi.

  ReplyDelete
 8. Kuulostaa mukavalta. Minakin pidan muutoista. Itseasiassa toivoisin etta mekin paasisimme muuttamaan, ihan niinkuin maasta muutosta haaveilen.

  ReplyDelete
 9. Tosi mielenkiintoista elämää siellä Kiinassa. Hienoa kun on helppoa muuttaa.

  Me muutimme viimeksi viime kesäkuussa ja vain 11 km. Tuntui, ettei vieläkään ole saatu paikkoja kuntoon ja meidän näköiseksi. No, olen kyllä sellainen, että otan hitaasti näissä asioissa. Tulee parempaa jälkeä.

  Kiva moppijono kuvassa ja hellyyttävät oven rivat toisessa kuvassa. Nykyinen asuntonne? Joko päätitte muuttaa?

  ReplyDelete
 10. Onpa aika mennyt taas hurjaa vauhtia. Että jo melkein vuoden olette siellä asuneet!

  Onko nykyisessä asunnossa jokin vika miksi haluatte muuttaa vai ihan vain vaihtelu virkistää?

  ReplyDelete
 11. Nina, jos jotain todella tähdellistä unohtuu niin sen varmasti saa myöhemmin elämän aika hankittua.

  Liivia, muistan kuinka ikkuna osui kohdalleni ja uteliaisuus alkoi häiritä, oilisin halunnut nähdä koko kodin!

  Pikkujutut, siitä olet vihjaillut muistaakseni aiemminkin. Toivottavasti toteutuu.

  Jatink, nämä kuvat ovat tuolta kaupungilta, tällaisia "kuvituskuvia".

  Marita, eihän tässä varsinaisesti mitään suurta vikaa ole, mutta monta pientä: koti on neljässä kerroksessa -kolmekin riittäisi, kalusteet ja verhot kansainvälistä ruusutyyliä -yksinkertaisempi ja yksivärisempi olisi mieluisampi, vuokrat ovat tulleet roimasti alas sitten viime kevään - uuden asunnon kanssa olisi helpompi keskustella hinnasta, arkkitehtooniset mittasuhteet tai niiden suhteettomuus tässä laajennetussa asunnossa häiritsevät - jos löytäisi harmonisemman viihtyisi kotonansa paremmin. Mutta, ei siis homeongelmia kuten useissa taloissa täällä!

  ReplyDelete
 12. Ihastuin kovasti näihin kuviin.Ensimmäinen ehdoton suosikki.

  Ymmärrän ajatuksesi muuton suhteen. Mulla on aina tuli persiin alla sen suhteen. Onkohan mulla jossakin päin maailmaa vielä sellainen Koti, mistä en halua lähteä?

  ReplyDelete