Monday, October 27, 2008

Shamppanjabrunssi

Pekingin hienoissa hotelleissa on sunnuntaisin neljän tunnin syömisbakkanaaleja. Ruokaa laidasta laitaan: sushista currykanaan, tirmisusta vihreän teen makuiseen jäätelön, kuohuvaa juomaa niin paljon kuin uskaltaa nauttia. Tunnelma on rauhallinen, sillä kiirettä ei ole ja tarjottava ei kesken lopu. Erityisen kiehtovaa on seurata eri ammattikuntia, mitä moisen tilaisuuden onnistumiseen tarvitaan.


Kokit hääräävät keskittyneesti ja valmistavat lisää tarpeen mukaan, nautiskelijoiden simien alla. Hatut komeasti päässä ja vakava suhtautuminen työhön.


Drinkkimestari itse on yhtä kukoistava kuin laseissa odottavat tyylikkäät juomat.


Laulajattaret ja minihameet, hmmm.Kaikkein viehättävin on kuitenkin taikuri jä hänen sulavaliikkeiset kätensä. Todellista taituruutta ja esiintymisen riemua. Jos jokin tyttäristäni haluaa taikuriksi, tulen kannustamaan häntä pyrkimyksissään parhaan taitoni mukaan. Kyllä perheseen yksi silmänkääntäjä mahtuu.

Työniloa kaikille lukijoille! Muistakaa nauttia tehtävistänne.

8 comments:

 1. Olipa taas hienot kuvat!
  Jaa-a, miltähän moinen brunssi tuntuisi. Niin kaukana todellisuudestani, etten oikein edes pysty kuvittelemaan, vaikka hyvin kuvailit.

  Minä en jaksa taikatemppuja sitten millään. Muutama tuttu on, jotka homman osaa, ja se on aina pakollinen numero. Meinaan aina nukahtaa.

  ReplyDelete
 2. Brunssi olisi ihana ja drinkit näyttivät herkullisilta!

  ReplyDelete
 3. Shampanjabrunssit ovat todellakin yliveto juttu viettää Beijingissä sunnuntaipäivää kera ystävien rauhallisen "elävän" pianomusiikin soidessa hiljaa taustalla. Ja mikä parasta: mukaan voi ottaa kaikenikäiset lapset ja taikurit ovat aivan huippuja. Eikä missään jatkuvasta kuplajuomavirrasta (siis todella aitoa shampanjaa) huolimatta kukaan tunnu/näytä olevan humalassa. Ei oikein taitaisi onnistua Suomessa moinen. Ja shampanjapäivänä ei kenenkään tarvitse laittaa ruokaa (apunaisilla vapaapäivä) eikä juuri syödäkään mitään, niin TÄYDELLINEN on pöytien anti. Aito kaviaari parasta!

  ReplyDelete
 4. Olen kanssa miettinyt monesti mitä kaikkea tilaisuuksien tapahtumien järjestämiseen tarvitaankaan. Eritoten teatterissa ajatus usein harjailee kulissien taakse ja esitysten valmisteluun. Jokainen omassa hommassaan...
  Kauniit kuvat olet näpännyt, tilaisuus kuulosaa hienolta. Vähän kyllä vierastaisin noin äkkiseltään. Mutta kuten monelle olen sanonut ei vihtyminen useinkaan riipu paikasta vaan seurasta! Kiina on kyllä metka maa, mielenkiintoista seurailla sitä teidän silmin blogisi kautta.
  Mukavia viikon jatkoja! täältä loppu syksyn koleasta Suomesta.

  ReplyDelete
 5. Meillä on esikoinen hirmuisen kiinnostunut taikatempuista, varsinkin sen jälkeen kun koulu järjesti taikuri-illan..

  Tommosilla brunsseilla on mekin joskus käyty Teksasissa. Pitäis varmaan täälläkin käydä: Coronadossa rannalla oleva vanha hieno hotelli järjestää niitä. Ehkä pyydänkin synttärilahjaksi kuplabrunssin?

  ReplyDelete
 6. Pitkästä aikaa jätän viestiä, vaikka tasaisesti kurkistelen tänne. Mekin olemme nyt muuttaneet tänne...

  Missä te kävitte brunssilla ja oliko ruoka hyvää?

  - Mimosa -

  ReplyDelete
 7. Anonymous, kaviaaria en huomannutkaan!

  Mimosa, tervetuloa Pekingiin, onnellista asettumista. Olimme Financial Streetin The Westinissä. Ruoka oli todellakin hyvää, täytyy olla todella nirso jollei siitä lajimäärästä mieleistään löydä. Aikuisilta huvi maksoi hieman alle 400 jussia ja lapsilta paljon vähemmän, ehkä satasen. Pöytä kannattaa varata etukäteen.

  ReplyDelete
 8. oi-oi, pitaakin kohta taas menna.
  taalla on yhdessa hotellissa viela sellainen kiva juttu, etta brunssin jalkeen voit jaada altaalle killumaan.
  pia spore

  ReplyDelete