Thursday, October 30, 2008

Satunnaisia otoksia


Yksi tyypillisimmistä näystä vilkkaalla pekingiläisellä liikekadulla on tämä: pyykinaruilla punaruskeita pyyhkeitä kuivumassa. Monta, aina vain, aamupäivisin, iltapäivisin, aina. Jotenkin herttaista. Menestyvän kampaamon merkki.Vähemmän tyypillinen, mutta ymmärettävä näky kuitenkin. Valkoisen porkkanan kuivaamista talven varalle. Keskellä leveähköä kevyenliikenteenväylää. Käyhän se käy näinkin, hetekalla jalankulkukäytävällä, paremman tilan puutteessa.


Koululaiset, nämä tarpeeksi hyvät oppilaat kantamaan punaista huivia, matkalla paikasta x paikkaan y. Jotenkin hurjaa, kaikki tunnistavat ken on hyvä oppilas, kenellä parantamisen varaa riittää. Ayin mukaan huivia ei kuitenkaan oteta pois vaikka tulokset jostain syystä myöhemmn heikentyisivätkin. Armollista?


Kiireisen yhteiskunnen varjopuolia: ruuhka ajaa ihmiset epätoivoisiin yrityksiin. Pientareella ajo ei välttämättä nopeuta kotiin- tai töihinsaapumista...

Ottakeehan lunkimmin siellä Pohjolassa!

5 comments:

 1. Hohoo, toi on niin koomista, auto rähmällään montussa! Sen siitä saa, kun ei malta tiellä pysyä ;D Eikä ole mikään ainutkertainen näky. Viime viikolla pyöräillessäni kiinan tunneille, oli vähällä etten itse pyyhkäissyt polulla ammottavaan reikään. En osannut ennakoida, kun sitä ei vielä edellispäivänä ollut. No mutta paluumatkalla näin, kun joku auto oli siihen pökännyt. Voe voe. Sittemmin on kuoppaa täytetty, mutta vain puolilleen. Sekös paljon auttaa.. :/

  ReplyDelete
 2. Mielenkiintoinen tuo huivipolitiikka. Täällä koulussa kun on pelissä vaan ne perinteiset tarrat. Jos on käyttäytynyt hyvin, pamahtaa tarra viikkokalenteriin. Muistelen että jotain ekstraa saa jos kaikkiin kuukauden päiviin tulee tarrat? Yes/no -mittarilla taas seurataan miten kotiläksyt tehty.

  ReplyDelete
 3. Hieno on leninki vanhemmassa kirjoituksessa ja juhlissa oli varmaan kivaa, kun vasta aamun puolella ehdite kotiin :)

  Hyvä "pointti" tässä kirjoituksessasi, löysäämisen varaa olisi monessakin asiassa täällä pohjanperukoilla.

  ReplyDelete
 4. Heh!
  Ruuan kuivaaminen kulkuväylällä sai hieraisemaan silmiä, oho.

  ReplyDelete
 5. miten musta tuntuu etta teilla on paljon lungimpaa kuin taalla etelassa?
  minusta HK oli kiireinen mutta taidetaan mekin taalla olla.
  mina haaveilen muutosta uuteen seelantiin. joku sanoi tanaan, etta eiha siella ole kuin lampaita, no niimpa!!! eikos siina ole jo syyta???
  pia spore

  ReplyDelete