Thursday, May 29, 2008

Vikaa päässä? / Being serious


Aamulla sitä herää, joskus itsestään o6.13, toisinaan kuopuksen intoiluun 05.21 ja tänään tuulen huminaan 05.38. Herätessäni katsahdin verhojen taakse, että kuinkas synkältä vaikuttaa. Täh? Taivas kirkkaan sininen!? Mutta puut ja pensaat notkolla kaakkoon. Kuinkas tänään pukeudutaan?


Pukeutumisnäkökulmaa ei pahemmin tarvinnut huomioida, sillä Kobin autiomaan hiekkaa ja roskia lenteli siihen tahtiin, että uimalasit päässä olisi pitänyt lähteä liikenteeseen.


Mr. Vilijonkka on jo monet kerrat kironnut paikallisen tuulen, sillä se ei kovien piilareden käyttäjien mieleen ole. Inhottaakin ajatus roskan joutumisesta silmän ja linssin väliin, mutta hänelläkään ei vaihtoehtoja ole. Mitähän tuumaisivat konttoriin lompsivasta uimalasiliituraitaheebosta? Toisaalta, paikalliset saattavat lähteä kaupungille pyjamassa ( monta olen tavannut, mutta kamera aina kotona), että lieneekö se niin tarkkaa!


Tällaisina flunssaisina ja tuulisia päivinä on parasta pysytellä kotona ja ihmetellä maailmanmenoa netistä käsin. Talomme omistaja oli sovitusti kalustuttanut kotimme valmiiksi, hienoa sinäänsä, mutta kaikki on vain ja ainoastaan beessiä. Ikean ja paikallisen Iskun huonekaluilla, juu ihan käytännöllistä, MUTTA nyt oli aika saada hieman oman kodin tuntua. Päädyin hetken mielijohteesta rakentamaan työhuoneen ikkunan alle eli nettipisteen viereen kotialttarin. Lempikukkiani Pelakuita, jokin pötkövarsilehtikasvi sekä Buddha.


Olen tainnut autuaasti nukkua uskontotunnilla ja Buddhaa käsitellessämme olen ollut läsnä ainoastaan fyysisesti (tosin sitä en ymmärrä, sillä lukiossa meitä ei ollut kuin kaksi ortodoksisessa ussanryhmässä). Kovin ovat hatarat mielikuvat Buddhan edustamasta ajatusmaailmasta, mutta eiköhän se jotain positiivista ollut. Varsinainen syy tyypin sisään kelpuuttamiseen olikin hänen ihana kampauksensa! Tuollaisen minäkin haluasin! Idoleita pitää elämässä olla, muuten sitä ihminen jämähtää.


------

Kabi's desert donates lots of sand and wind these days. Almost too much. I even have to wash my outdoor flowers daily! But even more I feel sorry for my husband who must wear hard contact lenses to see anything, but the sand goes between lenses an the eye all the time.

Since I spend lots of time here at home I built an altar with my favorite flowers and a calm Buddha. That hear I want to have!
Not to forget how peaceful he seems to be. There is still a lot to learn about life...

5 comments:

 1. Täälläkin kuljetaan pyjamat päällä :)

  Ihanan rauhallinen "alttari" kiva kun selvitit Budhan paikan nimittäin olisin uteliaana kysynyt onko sillä jokin tarkoitus. Makee kampaus :)

  ReplyDelete
 2. Ihanan seesteinen kotialttari. Tuommoisen Buddhan voisin minäkin kiikuttaa ameriikan kotiin sieltä Kiinasta. Simppeli, ei mitään kultakiillotteista kiitos. Painaako ne paljon?

  ReplyDelete
 3. Ihanan seesteinen kotialttari. Tuommoisen Buddhan voisin minäkin kiikuttaa ameriikan kotiin sieltä Kiinasta. Simppeli, ei mitään kultakiillotteista kiitos. Painaako ne paljon?

  ReplyDelete
 4. niin, Buddhan kampausta en ole ajatellut

  ReplyDelete
 5. Heips!

  Taallakin nimenomaan kiinalaisia nakee pyjamissa lahikaupoissa ja marketeissa. Lieneeko sitten jokin kulttuurijuttu..?
  Terkut Singaporesta!

  ReplyDelete