Saturday, May 31, 2008

Tavaratarinaa


Kuten "kaikki" tietävät rakkain harrastukseni Pariisissa oli dyykkaus. Milloin mitäkin; kenkä, kirjoituspytä, kukka, sänky, kirjoituspöytä, tarjotin, taas kirjoituspöytä jne.

Alusta alkaen aavistelin hupini joutuvan jäähylle muuton myötä, onhan Kiina kehitysmaa. Pieninkin esine pääsee kierrätykseen oikeastaan ennen kuin siitä on luovuttukaan. Joskus muovipullosta tai tölkistä kadulla hörppiessä joku tulee kysäisemään, että joko on valmista...Kotiapulaisemme lajittelee jätteet hyvin tarkkaan ja toimittaa tölkit, jätepaperit, pahvit ja muovit jätteenkeräilijöille päivittäin ja saa näin muutaman sentin palkanlisää. Hänellä on siis työpaikassaan jäte-etu!


Lähikylässä pyöräillessäni huomaan automaattisesti bongaavani kaduilla seisovia huonekaluja, mutta ne eivät koskaan ole hyljättyjä, vaan ajavat jotain tiettyä tarkoitusta. Ne seisovat ryhdikkäästi talon seinustalla ja niiden ympärillä on elämää.


Dyykkauksen kulta-aika on tässä maassa vielä hamassa tulevaisuudessa.


Uutta piristävää on kotiin ja päälle kuitenkin saatava, joten suunnaksi on otettava torit. Mutta eihän se ole yhtään niin hauskaa! Valinnanvaraa toki on, liikaakin. Edullista on - viimeksi kangastorilta kassiin päätyi peräti 8 metriä puuvillakangasta ja siten tuhlatuksi tuli 16 euroa.


Kaikkea saa, paljon myydään kökköä laatua, mutta myös hyvääkin löytyy kunhan jaksaa etsiä, sillä se "kaikkihan" täällä tehdään! Mutta, tässä piilee suuren suuri mutta. Tavara on uutta. Siltä puuttuu sielu, tarina ja luonne. Kuka tahansa lampsii kassalle jälkeeni ja ostaa prikuullen saman pöydän tai kukkaruukun jopa koltun. Onkos sellaisessa nyt laitaa?


Kesälomaan on enää viikko. Tunnen jo varpaissani tutun kuhinan, ne ovat suuntaamassa kohti Porvoon Kierrätyskeskusta ja Samarialähetyksen kirppistä. Vaikkei tavara aivan näin riemunkirjavaa siellä olekaan ovat myyjät omalla tavallaan ihanan värikkäitä ja hyllyt pursuavat esinepersoonia jotka odottavat uutta kotiaan.

14 comments:

 1. Kiinassa kannattaa ostaa ainakin silkkiä. Aitoja ihastuttavia käsitöitä - kankaasta, puusta, nahasta jne. - löytyy edullisesti. Ystäväni ostaa aina Kiinassa käydessään uudet silmälasit, koska saa ne siellä pilkkahintaan.

  ReplyDelete
 2. Poika kysyi juuri eilen:"Miksi kaikki tehdään Kiinassa???".

  ReplyDelete
 3. Hei! Kaikki ei olr tehty Kiinassa. Ostimme pihalle lätäkköön uuden pienen puron ja siihen pumpun. K-Raudassa kerrottiin niiden olevan kiinalaisia. Kotiin tullessamme luimme tiedon Made in Germany. Siis Euroopassa tehdään vielä jotakin! Vai oliko tuo silmänlumetta?

  ReplyDelete
 4. Kutkuttavia kankaita. Kökön seasta tosiaan voi löytää.

  Täälläkin on niin hyvät jutut olleet ja menneet, ja mitä, ei kai vaan nyt ole tulossa Vilijonkan blogitauko?!

  ReplyDelete
 5. Ruusukankaat ovat yli-ihania. Haluaisin kysyä sinulta yksityisesti erästä asiaa, voisitko laittaa sähköpostia?

  kissa_matroskin AT yahoo.com

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 10. ӏ am гeally loving the themе/ԁesign of уour weblog.
  Do yоu ever run into any іnternet bгoωseг compatibility prοblemѕ?
  А number of my blog auԁiеnce havе cоmplained аbout my website not woгking corrесtly in Exploreг but lοoks great іn Chrome.
  Do you have any recоmmendations to help fix this issue?


  my wеb blog natural yeast infection treatment

  ReplyDelete
 11. Ηowdy! Do you κnow if they make any plugins to аssist with
  Seаrch Engine Optimization? Ι'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not ѕeeing very good success.
  If yοu know of any please shаrе.
  Aрpreciate it!

  my web site; 24 hr Emergency Plumber Solihull

  ReplyDelete
 12. Greеtіngs from Floгіԁa! I'm bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can't ωait to take а look ωhen I get hοme.
  І'm shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not еѵen using WIFI,
  just 3G .. Anуwаys, very gοοd sitе!


  Also vіsit mу web blog increase Small boobs

  ReplyDelete
 13. Whats up are using Woгdpresѕ fοr your site
  platform? I'm new to the blog world but I'm trуіng to get
  ѕtaгtеd and create my own.
  Do you геquire any coding knowledge to make youг own blog?
  Any help would be reаllу аppгeсiated!


  My web-ѕіte :: lose belly fat quick

  ReplyDelete
 14. Hеy I know this is οff topic but I waѕ wondering if you knew of аny widgets
  I coulԁ аdd to my blog thаt automаtіcally tweеt my newеst tωittеr updates.
  I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  Here is my site; simple wood projects

  ReplyDelete