Thursday, May 1, 2008

No, not nice

Meillä pidetään eläimistä eikä eläintarharetkeä tarvitse erityisesti mainostaa, lähtijöitä löytyy varmasti. Haaveissa bongata aktiivisia ja hyvinvoivia pandoja sekä muita otuksia suuntasimme Pekingin eläintarhaan.


Haaveeksi jäi. Näimme toki eläimiä, mutta liasta ruskeat pandat nukkuivat perimmäisissä nurkissa kukin omissa loosseissaan, tiikeri lojui kuolleen puutarhan keskellä hissukseen ihmismassaa tuijottaen.

Tämä eläintarha oli juuri sellainen miksi eläintarhan voi pahimmillaan kuvitella olevan. Kamalin eläin on ihminen itse.

-------

We went to zoo to see panda and playing monkeys, lively elephants... That is still a dream. The zoo was great example how awful animal homo sapiens can be. So sad.

6 comments:

 1. Minä en käy eläintarhoissa tai sirkuksissa ollenkaan, sillä minä saan siellä aina sydämeni särjettyä. En vaan jotenkin osaa suhtautua siihen, että villeiksi tarkoitetetut eläimet elävät vangittuina, vaikka olot olisivatkin järjestetty miten hyvin. Nytkin surkuttelen suuresti kertoomaasi:(

  Kotieläinpuistoissa sitten käyn ihan mielelläni:)

  ReplyDelete
 2. Voih, kamalaa kuulla tuollaisesta eläintarhan tilasta.
  Minä en jotenkin voi mennä eläintarhoihin ollenkaan. Ikuisesti on jäänyt Korkeasaaresta mieleen häiriintynyt tiikeri, jota koululaislaumat kiusasivat, eikä kukaan henkilökunnasta tehnyt mitään.

  ReplyDelete
 3. Voi kuinka kuullostaa surulliselta näyltä tuo teidän eläintarhakäynti. Kokivatko lapset eläintarhan samalla tavalla?

  Minunkin sydämeni muljahtelee sirkuksessa. Ja maata kiertävä tivolikin pitää mukanaan kaikenlaisia eläimiä.

  Toivottavasti näette siellä Kiinassa muissa oloissa hyvinvoivia eläimiä..

  ReplyDelete
 4. Voi hurja! Kamalan kolkolta näytti tuo norsujenkin aitaus. Meillä on täällä lähettyvillä koko Afrikan ainoa luonnoneläinpuisto missä eläimet asuvat mahdollisimman luonnonmukaisesti isoissa rehevissä aitauksissa. Luin vähän aikaa sitten suomalaisten turistien kritisoineen, että eläimet oli niin kaukana ettei niitä nähnyt. Eli niin tai näin niin aina löytyy marisijoita. Minusta taas meidän eläinpuisto on todella hieno, hyvin hoidettu ja kokemuksen arvoinen. Tervetuloa! :)

  ReplyDelete
 5. Surullista.

  Minäkään en voi oikein mennä eläintarhoihin (muu perhe rakastaa niitä). Voin huonosti niissä..

  ReplyDelete
 6. Oi kauheata!
  Sanon vaan!
  m a k i lta retveiset.

  ReplyDelete