Friday, July 13, 2007

Järjestelyä täällä, pesua siellä

Viime kesänä aloin koota mökkiastiastoa. Sen ajatus on yksilöllisyys. Lautaset kaikki vanhaa Arabia, mutta eri sarjoista, laseissa on kaikissa omanlaistaan kuviointia, aterimet mallia kansakoulu-peruskoulu-armeija. Näin ei haittaa vaikka jokin menisi rikki, korvattua saa aina!


Eilen lohduttauduin mökittömyyttäni (kakkanen pakkomielle!) jälleen piipahtamalla kierrätyskeskuksessa. No, ei sieltä mitään tönöä löytynyt, mutta neljä herttaista juomalasia lisää astiastooni osui käsiin. Päätin reteästi sijoittaa 80 senttiä, vaikken tiedäkään millä vuosikymmenellä pääsen näitä kattamaan. Majapaikassa kävin malttamattomaksi ja tuntui välttämättömältä kokeilla uusia hankintoja, eikun mehutuokio pystyyn. Kesäaurinko välkky suloisesti, mehut helmeilivät värjäten kauniisti lasien kuvioinnin, keksin ruveta dokumentoimaan...


Touhottaessani omiani unohdan kuopuksen tiskihommat. Puhdasta tuli, tiskiainetta oli mennyt yli puoli pulloa, lapsi vaikutti kovin onnelliselta, ilmankos keittiössä olikin ollut niin hiljaista!

9 comments:

 1. Oi tuo reunimmainen(kristallikuviointi) herättää kaikki mummolamuistot, noista juotiin raparperimehua ja mustaherukkaa, myöhemmin mummun kuoltua viiniä kun mummulasta tuli kesämökki. Lasista tulee mieleen myös kuherteluajat mieheni kanssa salaa mökillä, ja punkkua kului.

  ReplyDelete
 2. Ja minun isovanhemmillani oli tuollaisia labyrinttikuvioisia! Sekä heillä kotona että kesämökillä.

  ReplyDelete
 3. Mulla soi kanssa jotkut kellot noista labyrinttilaseista...jotakin sellaista että niistä olen hinkuttanut pinttynyttä piimää pois harjalla.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Voihan vesseli sentaan! Tulipas naurut tuon tokan kuvan kohdalla! Tuli aivan omat ikiliikujat/puuhaajat mieleen... :) Harjoista puheenollen, esikoinen oli tanaan ulko/partsin lattiaharjalla puuhaamassa(ihan kurainen ja marka). Oli "pesemassa" harjalla ikkunoitani... ihanan nakoinen lopputulos. Ajattelin ensin jattaa miehen "ihailtavaksi" kun tulee toista kotiin. Mutta siivosinpas kun oli niin paha ihailla vihdoin taas takaisin tullutta aurinkoa nain ikkunasta...
  Ja tiskiaineesta puheenollen, meidan kuopus soisi alku-,paa- ja jalkiruuaksi shampoota, saippuaa, pesuaineita... Pitaa aina varoa kasien pesussakin - aina se lappaa niita saippuaisia kasiaan suuhun samalla kun niita pestaan. Esikoinen siis rakastaa saippuan makua...yoks!
  Voi noita pienia...
  Hauskaa viikonloppua sinnepain !

  ReplyDelete
 6. Hei! Onpa kiva käydä ihanassa blogissasi! Ja kiitos vierailustasi omassani, on vaan jäänyt vastavierailu verkkaisen blogielämäni tähden. Hauskaa bongata samankaltaisuuksia, niitä on ainakin ikä, kolme tytärtä ja muhkut jalat. Tai itseasiassa olen tällä hetkellä lähes rampa lomamatkan jäljiltä. Ai niin, 'urasuunnitelmatkin' tuntuvat tutuilta. Niin siinä käy, kun elää sydämensä mukaan...Mukavia kesäpäiviä!

  ReplyDelete
 7. Teppo, eikös isoisäsi ollutkin sinapin ystäviä? Ymmärtääkseni tuollaiset labyrinttikuvioiset olivat jonkin sinapin myyntipurkkeja. Soivatko kellot nyt lisää Piilomajassa?

  ReplyDelete
 8. Nyt soi jo korvatkin, juu.
  Sinappia noissa hyvinkin taisi olla.

  ReplyDelete
 9. Kiva idea,mekin keräillään nyt viinilaseja erivärisillä jaloilla.

  ReplyDelete