Monday, May 9, 2011

Nimim. Hinnoittelusta pöllämystynyt
Leppoisan sunnuntain herkistäminä ajattelimme paneutua kesäloman lentolipppujen hankintaan. Eri lentoyhtiöiden tarjoamien lentohintojen selvittyä tunnen itseni vallan tyhmäksi, sillä ei, en mitenkään kykene ymmärtämään tätä hinnoittelua. Liitelevät samaa reittiä, samanlaisilla koneilla ja hintaero on parhaimmilaan yli 40%! Annanpa teille hintaesimerkit mitä minun ja kolmen tytön (joista yksi "aikuinen") lennot Pekingistä Helsinkiin ja takaisin maksavat.

Aeroflotilla Moskovan kautta 2500 €..
Lufthansalla Frankfurtin kautta 3000 €.
SAS:lla Kööpenhaminen kautta 3600€.
Finnairilla suoraan Helsinkiin 4000 €.

On kuulkaas Vilijonkan protestin aika. Voinen heittää erään kanta-asiakaskortin roskiin ja alkaa opiskella venäjää. Ruoatkin ovat kuulemman Aeroflotilla paremmat!

Lisäkatkeruutta asiaan lisää se, että samanaikaisesti tämä porukka lentäisi Finnairilla Helsingistä Pekingiin ja takaisin alle 2200€! Nyt tarvittaisiin viisaamman luento tästä hintapolitiikasta, että miten voi sama matka vain päinvastaisessa järjestyksessä maksaa puolet vähemmän?

Lapsille myin kierosti Moskovassa pysähtymisen uuden lentokentän näkemisellä... Kelpasi!

(Toinen vaihtoehto olisi tietenkin kesälomailu 40-asteisessa Kiinassa. Näkemistä ja tunnelmaa ainakin riittäisi. Kuvaraportti lauantai-illan hämystä kaupungin sydämestä.)

17 comments:

 1. Huh mitä hintoja kaikki!

  Me lennämme aika paljon Air Balticilla, koska se lentää Tampereelta. Se on ehkä vähän sama juttu kuin aeroflot, venäjän säväys kummassakin. Ei ole kyllä ollut valittamista, ihan asiallista toimintaa. Riian kentällä venailu on kyllä tylsää. Moskova on taatusti mielenkiintoisempi.

  Toivottavasti pääsette sieltä kuitenkin suomikesään!

  ReplyDelete
 2. Totta, niin totta! Itsekin paljon reissaavana ihmettelen usein eri yhtiöiden hinnoittelun perusteita.Toistaiseksi paras hinta-laatusuhde on yllätys, yllätys ollut TAP:lla, portugalilaisella yhtiöllä.
  Aeroflot sen sijaan kyllä herättää sellaisia vähemmän imartelevia mielikuvia. Varmaan jotain sosialisminpeikkohaamuja...

  ReplyDelete
 3. En muista edes vuotta jolloin olisin lentänyt Finnairilla.

  ReplyDelete
 4. No huhhuh....Eipä kyllä minunkaan lyhyen matikan matikkapääni ymmärrä, kuinka voi sama matka toiseen suuntaan olla kalliimpi?! Mikä siitä tekee kalliimman? Ilmanlaatu? :o

  ReplyDelete
 5. Markkintalous, markkinatalous.... :-) Ei no, vakavasti ottaen ärsyttävää. Katselin viikonloppuna Sipoon mökin seinällä karttaa ja silmiin osui Sondby, sielläkö te majailette kesäisin?

  ReplyDelete
 6. Liivia, kyllä me tullaan, varmaan hinnalla millä hyväänsä. Siinäpä se ongelma varmaan onkin. Että täältä Suomeen lentävät ovat ns. pakon edessä, kun taas Suomesta tänne tullaan vain jos halvalla lähtee ja huvittaa.

  Sara, edellisen kerran lensin Aeroflotilla 1994 Itä-Afrikkaan ja kyllähän se aikamoista röykkyytystä oli jossain vaiheessa. Mutta nyt ovat tuttut kokeilleet ja tänne Pekingiin lentävät samanlaisella koneella kuin Finski ja ruokakin tosiaan oli maukkaampaa. Lentoemojen hymyttömyyden kestän hyvin tuolla säästöllä.

  Piilomaja, me ollaan tähän asti suosittu Finskiä koska se on ainoana lentänyt tänne suoraan. Lasten kanssa matka-aika on muutenkin pitkä. Mutta nyt meni jo yli ymmärryksen.

  Hietzu, niinpä, vastausta odotellessa...

  ReplyDelete
 7. Ei tosiaan ymmärrä, miksi edestakainen lippu sieltä Suomeen on niinkin paljon kalliimpi kuin täältä sinne. Suuret ovat hintaerot, hui miten suuret.

  Ikävä todeta, että ruoka, jota Finnair tarjoaa, on surkeaa. Taso laskee vuosi vuodelta.

  Hauskaa kesäloman odottelua!

  ReplyDelete
 8. Talvella Kiinanmatkaa tilatessa huomasin kanssa suuret hintaerot eri lentoyhtiöiden välillä. Finnairilla kuitenkin lennetään ,ja matka kahdelta aikuiselta oli alle 1500€. Siis Suomesta Kiinaan ja takas.
  Huomenna lähdetään ja 10 päivää ihmetellään taas sikäläistä menoa:)
  -Ann-Maj-

  ReplyDelete
 9. Luulen että Aeroflotin turvallisuushistoria pelottaa monia. Koneet ovat tietysti vaihtuneet ja aika muuttunut, mutta silti..

  Ja Finnairin hinnat ovat pöyristyttävät! Meillä oli jenkeistä reissuja varattaessa aina sama juttu myös: paljon kalliimpaa lentää sieltä Suomeen kuin päinvastoin. Potutti. Siihenpä ne vuoden lomabudjetit sitten sujahtavatkin kun käy kerran vuodessa kotimaassa..

  ReplyDelete
 10. Niin, ja piti sanoa vielä: varatkaa aikaa turvatarkastuksiin Moskovassa. Teillä on transit-lento, mutta luultavasti joudutte useisiin turvatarkastuksiin silti. Me seisoimme viidessä! eri jonossa kun lähdimme Pietarin kentältä. Kauhea kaaos.

  ReplyDelete
 11. No onpas eroa hinnoissa! Minä olen todennut joskus, että lentolippujen hinnat on määrätty aivan arpapelillä, niin sattumanvaraisia ne ovat. Tsekkailin etukäteen lentojen hintoja Helsingistä mahdolliseen uuteen asuinpaikkaamme (muutto ei ole vieläkään varmistunut, grr! Piinaava odotus sen kuin jatkuu..) ja sinne päin taas hinnat Helsingistä käsin olivat kolmanneksen kalliimpia kuin sieltä Helsinkiin. Omituista politiikkaa!

  ReplyDelete
 12. Luin ensin pöllämystYYnyt ja ihmettelin, että mitäs sellaiset tyynyt on. Jostain syystä meidän saksalainen Shanghaissa asuva kaveri lentää lähes aina Finnairilla Helsingin kautta Düsseldorfiin, on muka edullisin, en ymmärrä, mutta joskushan niissä on sellaisiakin eroja, että Suomen kautta Saksaan saattaa olla halvempi kuin pelkästään Suomeen.

  ReplyDelete
 13. Apua! voisitkohan koittaa Suomen Finnairin toimiston kautta, oli ainoa mitä tuli mieleen.

  ReplyDelete
 14. Ihan samoissa hinnoissa on meidänkin lennot täältä päin. Viime kesänä tosin päästin vähän halvemmalla kun tajusin kurkkaa mitä samat lennot maksaa Tukholmaan. Olivat tonnin halvempia joka yhtiöllä! Ja laivalippuja suomen saa lähes ilmaiseksi eikä meillä lapset olleet ennen laivalla eli tuli sekin kokemus samalla. Tänä vuonna ei ole menossa suomeen. Ei uskalla jättää taloa tyhjäksi näinä päivinä, kun eletään jänniä aikoja kesävaalien takia..

  ReplyDelete
 15. Johan on hinnat, huh. Onnistuisiko lippujen hankinta Suomesta käsin? Tai olisko mahdollista että ostasit Suomesta menopaluun siten että liput ovat voimassa vuoden ja jätät paluun auki ? Maksaa hieman enemmän (mutta huomattavasti vähemmän kuin Pkg-Hki tod.näk.) mutta meidän kohdalla toimi silloin kuin tälläistä vaihtoehtoa käytettiin. Ja tällä hetkellä ystävä Kanadasta käyttää tälläistä vaihtoehtoa juuri hintojen takia. Meidän onnemme on AirBaltic :).

  Meitä rassaava asia on muuten se, että meiltä Suomeen suora lento kestäisi n. 4 h mutta kun suoraa lentoa ei ole, matkaamme aina melkein 20 h.Pelkkä tieto asiasta rasittaa välillä.

  ReplyDelete
 16. > ruoka, jota Finnair tarjoaa,
  > on surkeaa
  Voi olla noinkin. Joka tapauksessa tuskin kadutte vaikka ette Finskiä valitsisi. Minä lensin taannoin finskin lomalennolla. Istumapaikan lunastaneet saivat jotakin nautittavaa. Sen sijaan kuuden tunnin lennon aikana sylilapsi ei saanut edes vettä tuttipulloonsa. Juomat katos maksaa.


  t. satunnainen vierailija, joka osunut sattumalta lukemaan blogisi mielenkiintoisia juttuja

  ReplyDelete