Thursday, May 5, 2011

Laadusta kiinalaisittain

Mikäli olit loistotuulella varoituksen sana vain; tämä postaus saattaa aiheuttaa pientä pohdintaa ostotottumuksiesi suhteen, jopa ärsyyntymistä. Mitä "Made in China" tarkoittaa, ihan käytännön tasolla.


Varakkaille suunnatussa sushi-ravintolassakin asiakkaiden on käytävä vessassa. Ja siellä saa pissimisensä ohella nauttia sisustuksesta. Mm. pöntöllä istuessa (Huom! ei kyykkiessä) kattolampusta, jonka kuuppa on särkynyt jo matkalla ravintolaan tai mitä todennäköisimmin ensimmäisen lampunvaihdon yhteydessä. Mutta kiva kiekurapoltin, vai mitä?


Kattokaakeli on kätevästi kiinnitetty takaisin paikoilleen teipillä. Harmi vain ettei teippi ihan jaksa laatan painoa, mutta ei tekisi pahaa kokeilla keinoa naapurikaakelin kanssa. Sehän on pienempikin.


Tämä kyltti on tuttu kaikista ravintoloista. Voitte vain kuvitella millainen lemu on paperien lojuessa pitkin lattioita ja avoimissa paperikoreissa... Lapsille sanonkin, että hengittäkää huolella ennen vessareissua ja seuraavan kerran vasta ollessanne takaisin salin puolella.Sama meno jatkuu käsienpesutilan puolella, jossa hanasta luonnollisestikin tulee ainoastaan kylmää vettä.

Näin meillä, täällä uudistuvassa ja kehittyvässä. Pitäkääs mielessä seuraavan kerran kun ostatte MadeinChinaa...

4 comments:

 1. Voihan, no onpa "laatua"... Itse olen jo pitkään yrittänyt boikotoida Made in Chinaa, mikä ei aina ole kovin helppoa, kun pienimmätkin tingentangelit (viimeksi mm. keittiön lavuaariin ostamani "roskasuodattimet" siis sellaiset ritilät, jotka eivät päästä ruuantähteitä viemäriin) on valmistettu Kiinassa. Välillä pohdin (ja ahdistun), miten monta eri kumiankka-, lavuaariritilä-, muovitasku- ym. tehdasta maailmassa mahtaakaan olla ja kuinka moni niistä on Kiinassa. Itse ostan mielummin hieman kalliimpaa ja laadukasta (mitä valitettavan harvoin enää löytää) kuin halpaa lähes kertakäyttökamaa. Kuinka helppoa sinun on löytää sieltä kestäviä tuotteita, tyyliin esim. oikeasti kestäviä kodin tarvikkeita? Minkä verran Kiinassa alkaa olla ekotuotteita saatavilla? Olisi kiehtovaa tietää!!
  halauksia

  ReplyDelete
 2. No mutta, olipas ongelmanratkaisukyky luovuudella silattu! Teippi ei olekaan tullut mieleen remonttivälineenä... Pitääkin pistää korvan taakse :D
  Kiina se sitten on vaan veikeä maa etten paremmin sano. Hienoa että raotat meillekin tätä verhoa. Hermo menisi kyllä tuollaisen laadun kanssa kotona! Ei kai sitä voi kuin seikkailu-asenteella niitä kohdata?

  ReplyDelete
 3. Kaisa, nyt sanon rumasti, muttei täältä saa muuta kuin kakk... Tavarat ehkä näyttävät samoilta kuin Euroopassa, branditkin samoja, mutta Kiinan markkinoilla myydään vain ja ainoastaan huonoa - shampoot on lantrattu vedellä, pesuaineet eivät pese. Kaikki vähänkään parempi menee vientiin. On vain ihan surkeaa tämä touhu täällä. Eihän meikäläisellä hätää ole, mutta paikalliset säälittävät. Minä saan tuotua tiskirättini Suomesta. Eläminen kestävän kehityksen idean mukaisesti ei täällä oikein toimi.

  Thilda, raotan miellelläni hieman tätä veikeyttä. Mutta liian usein ei kannata, tulee muuten lukijoille liian usein paha mieli :)

  ReplyDelete
 4. Olipas mainio vessajuttu, varsinkin tällaiselle likainen/haiseva/epämääräinen-vessa-kammoiselle.

  Pahin kokemukseni oli Ranskassa. Betoniseinät, kaksi kahvaa ja reikä lattiassa. Haju sanoinkuvaamaton. Sen jälkeen en ole kovin herkästi valittanut.

  ReplyDelete