Saturday, April 30, 2011

Vappua vaan!

Koulussa vietettiin taiteiden juhlapäivää. Seitsemän tuntia taukoamatonta tanssia, soittoa ja näytelmää. Aulat, käytävät ja salit olivat muuntautuneet yhdeksi suureksi galleriaksi. Lapset kirkasvärisissä itse värjätyissä paidoissaan olivat kuin sateenkaarelta tipahtaneita, vauhti päällä ja iloa pursuavia. Taidepäivänä ilmaisu oli raikasta sekä vapaata.


Toisin kuin taidegalleriassa muutama päivä sitten. Naamakirjaa ei täällä pahemmin kannata taiteen keinoin pohtia... Tätä teosta ei tekijä taida enää ikinä nähdä. Samalla reissulla kuulin juoruja kuinka maan tunnetuimman toisinajattelija-taiteilijan muutaman viikon takaisen pidätyksen myötä ovat edelleen kadoksissa hänen lakimies, muutama avustaja sekä sihteeri. Helppoa on meidän elämä, täällä omassa kuplassamme sekä muualla maailmassa.

Äh, iloista vappauahan minun piti toivottaa, eikä ruveta pohtimaan syntyjä syviä. Meillä on jo helium-pallotkin hankittu! Hilpeää Vappua teille ystävät jka kylänmiehet!

6 comments:

 1. Hauskaa vappua sinnekin. Täällä jopa aurinko pilkottaa tällä hetkellä.

  Ja minkäs teet, ne vakavatkin asiat on kuitenkin aina olemassa, pulpahtaa pintaan silloin kun pulpahtaa. Täytyy vaan olla onnellinen omasta ilmaisunvapaudesta.

  Lapsikuvat ovat ihanan positiivisia, niinkuin lapset isessään. :)

  ReplyDelete
 2. Iloista vappua! Minuun kolahti tuo "itse värjätyt paidat" lapsilla, kuinka söpöä ja ihanan luovaa! Kaiken muun taiteen tiimellyksessä. :)

  ReplyDelete
 3. Hauskaa vappua!

  Koulun taiteiden päivä kuulosti hyvältä.

  ReplyDelete
 4. Seitsemän tuntia tanssia ja laulua kuulostaa ihanalta. Ja se lasten riemu.

  Kiina on kyllä ihmeellinen maa. Niin paljon toisinajattelijoiden vaientamista väkivaltaisin keinoin, niin paljon kontrollia ja sitten toisaalta se kaikki taloudellinen kasvu yms. muu hyvä. Varmasti mielenkiinoinen maa asua.

  Hyvää vappua!

  ReplyDelete
 5. Hauskaa vappua Pekingiin! Taidepäivä kuulostaa upealta. Me herkuttelimme juuri munkeilla, huomenna piquenique kotipihallamme ystävien kanssa.
  Bisous!

  ReplyDelete
 6. Taidekasvattaminen taidesensuuria harjoittavassa maassa mahtaa olla paradoksaalinen tehtävä. "Ilmaise itseäsi ja tutki maailmaa, mutta oikealla tavalla."

  Täällä on vietetty viimainen, mutta iloinen vappu. Terveiset kaikille heliumpalloilijoille! T2

  ReplyDelete