Tuesday, April 26, 2011

Pelailua

Eikös kevät ole uusiutumisen aikaa? Tässä uskomuksessa olen viime kuukausina miettinyt paljon työtä, sen tarvetta sekä koko työidean monitasoisuutta. Toinen mietintämyssyssäni pyörinyt teema on itsetutkiskelu, enemmän avattuna millainen olen, mitkä asiat ovat tehneet tai tekevät minut sellaiseksi kuin olen tai miten toimin. Nämä kaksi teemaa yhdeistettynä toisiinsa tuottavatkin kolmannen ja vaikeimman kysymyksen, että millainen työ itse asiassa minulle sopisi, mistä eniten nauttisin ja missä olisin parhaimmillani. Varsinainen palapeli, joka kasvaa kasvamistaan.

Sekin on mielenkiintoista kuinka elämä on kuin domino. Yksi asia liittyy toiseen ja johtaa seuraavaan. Yhden dominohaaran olen nyt laittanut kasvamaan ja mielelläni näkisin sen jatkuvan pitkään. Sen aloittaminen vaati ensin havainnon, sitten rohkeutta avata suu ja läväyttää läppäri auki johtajan silmille. Seuraavaksi yritän vastata tarjottuun pikkuhaasteeseen. Pian nähdään olenko tai uskotaanko minun olevan näillä taidoilla valokuvaaja, vai loppuvatko dominopalat kesken.

10 comments:

 1. Hyvä sinne - onnea haasteeseen! Minä ainakin uskon, että palat jatkuvat tuossa asiassa.

  Samanlaisia palapelejä kootaan muuten täälläkin.Tosin 20 palan peli lienee jo hieman isompi.

  ReplyDelete
 2. Hienoa pohdiskelua.

  Haasteita tarvitaan ja sisällöllä on merkitystä, niin työssä kuin muussakin elämässä.

  Myötätuulta tulevaan!

  ReplyDelete
 3. Onnea. Eteenpäin pääsy vaatii suun avaamista - lähes kaikissa asioissa. Vlokuvaaja olet ihan varmasti, sen näkee kuvistasi, jotka eivät ole vain kuvia, vaan puhuttelevat.

  ReplyDelete
 4. Kuvasi ovat yksinkertaisesti upeita.

  ReplyDelete
 5. Kiinnostavia pohdintoja, paljon ajatuksia herättäviä! Jotain samansuuntaista olen itsekin käynyt viime aikoina läpi...

  Onnea dominopeliin, kyllä se siitä karttuu, olen varma! Hienoa, että olet rohkea.

  ReplyDelete
 6. Peurankello, toivottavasti edes jotain! Mukavaa kuulla jos jonkun mielestä jopa paljon.

  Pikkujutut, pakko itsekin uskoa, muutehan ei tässä ole mitään järkeä. Teidän dominossa on varmasti lisäsävyä tuova naapurin peli.

  Marjatta, kiitos samoin!

  Morso, kiitos taas kovasti!

  Sara, kiitos. Kylläpä täällä nyt kehutaan tänään, hihi!

  Pipuu, mietinnä liittyvät varmasti meidän ja teidän elämäntilanteisiin, ja ikään. Hauskaa nähdä muuten mitä kesänäyttelyssä asiasta pohditaan!

  ReplyDelete
 7. Minusta sinä ehdottomasti olet valokuvaaja. Sinulla on kyky nähdä asioita, ei vain katsoa. Niissä on vissi ero. Ja tavoitat ihmisistä jotain todella kaunista. Tuntuu, että pääset todella lähelle ihmisiä, he luottavat sinuun. Toivon siis totisesti, että saat kuvata, jos sitä haluat. Lahjoja sinulla ainakin on, siitä osoituksena taas tämä upea kuvasarja.

  ReplyDelete
 8. Piti tulla jättämään kommentti liittyen tuohon ensimmäiseen valokuvaan. Se on henkeäsalpaava! Jäin sitä tuijottamaan... Ihana ihana ihana!

  ReplyDelete