Friday, September 17, 2010

Sentään hengissä
Olen onnellinen tämän viikon arkipäivien loppumisesta. Ajauduin jopa lohdutusostoksille ja toin kotiin yhden valtavan muhkean ja toisen pienen terhakan viherkasvin. Vuokraemäntä pitää tällaista kasvien viljelyä terveydelle vaarallisena, mutta minusta ne luovat kodikkuutta ja auttavat oivallisesti viihtymisen illuusion rakentamisessa.

Ei tässä oikeasti mitään ole sattunut, paitsi näitä tyypillisiä: inhimillisten virheiden peittelyitä valheilla, koska mitään ei voida myöntää työpaikan menettämisen pelossa, muina miehinä tunnin myöhässä saapuva soitonopettaja, myymälävarkaan huomaaminen ja paljastaminen (kauppias tervehtii minua nykyään ystävänä) ja sitä rataa. Viikon kruunasi diagnoosi olkapään niveltulehduksesta. Outo viikko.

Illalla aion hiljentyä teealttarini äärellä ja valita jotain lempeää ja rauhoittavaa hömppäromaanin seuraksi. Ei tällaista vihanpitoa pitkään jaksa. Huomisaamuna onneksi lienee jo paremmin, särkylääkkeet auttanevat, lapset sijoitan Suomi-kouluun ja aion kaapata Monsieurin taidekortteleihin kahville!

10 comments:

 1. Miten kauniita esineitä tuossa ensimmäisessä kuvassa! Vuokraemäntäsi on pöhkö;viherkasvit tuovat pelkästään iloa ja edistävät terveyttä antamalla hyvän mielen!

  ReplyDelete
 2. Lisäksi viherkasvit puhdistavat ilmaa sitomalla pölyä ja jopa suodattamalla joitakin haitallisia aineita ilmasta!

  Ja ekan kuvan esineistä pidän minäkin. - Ja hyllystä.

  ReplyDelete
 3. Siellähän sitä minunkin ihanaa teetä on-on muuten hyvää, kiitos. Yläkuvasta tulee mieleen jonkun Pariisin tavaratalon teeosasto.

  Outo viikko on ollut täälläkin...

  ReplyDelete
 4. Yalian, vuokraemännän aivoituksia on vaikea ymmärtää. Hän todellakin piti minulle, 40-vuotiaalle, puhuttelun, kuinka vaarallista onkaan pitää suuria huonekasveja, etenkin makuuhuoneissa! Lasten makuuhuoneissa jopa! Ja hän on niin vakuuttunut, niin tosissaan kuin kiinalainen voi olla... Mitäs minä siihen, kuuntelin pää kallellaan, enkä todellakaan siirtänyt kasveja senttiäkään. Jatkamme siis vaarallista elämää! Hänen talossaan.

  Morso, täällä jos jossain tarvitaan huoneilmaa puhdistavia juttuja. Huonekasvien lisäksi meillä on talossa seitsämän ilmanpuhdistinta. Vielä harkitsemme kahdeksannen hankkimista kellariin. Valitettava tosiasia on, että kaupungin ilma on surkeaa, sen tuntee ulkona päänsärkynä ja silmissä. Kotimme sen sijaan on nykyisellään helpottava saareke.

  ReplyDelete
 5. Liivia, jospa outous on viikon teema kautta maailman?

  ReplyDelete
 6. Jaa, nääkö näitä tyypillisiä...

  ReplyDelete
 7. Jaa, nääkö näitä tyypillisiä...

  ReplyDelete
 8. Outo viikko on ollut Afrikassa asti eli kyllä sen on pakko olla yleismaailmallinen ilmiö tällä viikolla.

  Ihanaa kun alkaa viikonloppu ♥

  ReplyDelete
 9. Helena, toisin sanoen perussähellystä.

  Mizyéna, mutta teillähän on ollut juhlaa! Vai olikos se viime viikolla, menin jo sekaisin... Viikonloppu on tosiaan tervetullut.

  ReplyDelete
 10. Olkapäälle pikaista paranemista!
  Hyvän mielen toivotus <3

  ReplyDelete