Sunday, September 5, 2010

Minä normaaliPaljon on maailmassa outoja, kuten jo eilen totesin, joten on se vain hyvä että itse olen ihan normaali - ainakin kärpäslätkäkeräilijöiden piirissä! Kahden ja puolen vuoden aikana on minusta harrastuksessani kehittynyt oikein hyvä ja tarmokaskin. Ahkerasti kierrän jokaisen kylän kaikkien muovikauppojen hyllyt ja lätkiä on kertynyt kohtuullinen kokoelma: 172 erilaista. Maailmanlaajuisesti en tiedä olenko aloittelija vai jo pidemmälle ehtinyt, mutta oman tuttavapiirini edistynein nyt ainakin.Kuten alaan kuuluu ryhmittelen ihanuuksiani väreittäin tai teemoittain, kuten perhosiin, retroihin, horoskoopeittain, rumiin, tyypillisiin jne. Puolivuosittain saan tähän kulumaan vaikka päivän. Rahaa uppoaa myös, sillä lätkätkin maksavat, 10-30 senttiä kappale!


Mutta yksi seikka minua omassa elämässäni vaivaa ja sen tunnustan tässä: en ole koskaan osallistunut KONFERENSSIIN. Kaikki hieno ihmiset pääsevät moisille jännittäville ja ohjelmantäyteisille päiville, mutta minua ei moinen onni ole kohdannut. Paitsi, tulevaisuudessa asia korjaantunee! Ajattelin järjestää World Flyswatter Collector Conferencen. Siellä keräilijät saisivat sydämen kyllyydestä kuunnella luentoa optimaalisesta painopisteestä, osallistua paneelikeskusteluun kauden kuvateemoista, ihastella näyttelyä muinaisista kärpäslätkistä ja luonnollisestikin järjestettäisin tilaisuuden ostaa ja myydä lätkiä, sekä osallistua tehdasvierailuun. Ajankohdaksi hahmottelin tammikuuta 2011, ilmoittautumisia vastaanotetaan!

29 comments:

 1. Meillä muinoin :) esikoinen 2v nimitti kärpäslätkän "mehihäismailaksi",suuren ampiaispelon siivittämänä.Olemme lanseeranneet sen sitten suvun voimin siksi.Tulisin mielelläni tuohon kongressiin-mutta hmm Kiinaan -pikkasen mulle kaukana.Olen osallisuja kaukoetäisyydeltä.Onnea harrastuksesi jatkollekin:D

  ReplyDelete
 2. Tsih. On sulla kyllä kokoelmat! Et toisi mulle yhtä sieltä? Tuollainen alakuvan pyöreä malli viehättää..

  ReplyDelete
 3. Oi. Sä asut just oikeassa paikassa ton harrastuksen kannalta. Täällä on aina marketissa sitä yhtä samaa. Taidan nyt olla ihan kelpaamaton kongressiisi. Meillä heitettiin edellinen lätkä roskiin viime muutossa, ja uutta ei ole hankittu. :( Mutta jos olis noin hienoja malleja, niin varmaan täälläkin roikkuisi joka huoneessa omansa. ;)

  ReplyDelete
 4. Täällä on yksi täysin kelpaamaton: meidän lätkä on korjattu ilmastointiteipillä.
  Mutta sinulla on ihanat lätkät! Jatka harrastustasi!

  ReplyDelete
 5. Maria, mehiläismaila on aika osuva. Sillä nimellä voisi etenkin kutsua niitä sähköisiä pienen tennismailan näköisiä kärpäsentappolaitteita. Ai kauheaa, nyt vasta tajusinkin, että olen itse asiassa asekeräilijä. Hyi että!

  Merja, voi tuoda kaikille halukkaille, juu, nettikauppaakin tässä yhtenä iltana ideoin. Mutta harrastukseni vähittäinen kehittyminen on aiheuttanut sen, etten ole pitänyt kirjaa mistä minkäkin mallisen löysin, joten valitettavasti minulla ei ole aavistustakaan tuon pyöreän, hyvin erikoisen ja kauniin, ostopaikasta. Väritoiveita voin kuitenkin vastaanottaa, muuten tulee mitä tulee.

  Morso, parahin Morso, kyllä tähän konferenssiin saa osallistua "vain" yleisesti asiasta kiinnostuneetkin, ketään ei jätetä ovien ulkopuolelle kunhan asenne on oikea! Toisaalta toi roskinheittäminen on aika raskauttava juttu...

  ReplyDelete
 6. Rva Pioni, teippaus kertoo kestävän kehityksen ymmärryksestä sekä rakkaudestasi kärpäslätkiä kohtaan. Mukaan vaan!

  ReplyDelete
 7. Hihihii :D Tekee mieli alkaa keräilemään jotain "outoa" :)

  ReplyDelete
 8. Paljonkos Kiinasta maksaisi lähettää tänne pari lätkää?
  Meillä on myös teipillä korjattu lätkä. Toisaalta teippi parantaa tehokkuutta, mutta on se aika ällö..

  ReplyDelete
 9. On meilläkin muutama, joten voisin osallistua konferenssiin. Olisko se Pekingissä?

  ReplyDelete
 10. Ihmiset keräävät kaikenlaista, mutta että kärpäslätkiä. Tosi hauska juttu. Vielä hauskempaa olisi osallistua kerääjien konferenssiin. Kotona ei taida olla yhtään lätkää, mutta mökillä on ja siellä niitä tarvitaan.
  Ilman muuta voisin osallistua konferenssiin.

  ReplyDelete
 11. nain naita taalla yksi paiva ja muistin, etta sina keraat!

  ReplyDelete
 12. Kärpäslätkistä en tiedä mitään, mutta voi miten hauska, lystikäs kirjoitus tämä oli! Olipa onni että löysin tieni tänne taas!

  ReplyDelete
 13. Minulla ei ollut aavistustakaan että kärpäslätkiäkin on noin monen mallisia. Nehän ovat pieniä taideteoksia, varmasti keräämisen arvoisia!

  ReplyDelete
 14. Aaaah ihania, ja mitkä värit!

  ReplyDelete
 15. Ihana postaus! :-D On se vaan hyvä tuntea itsensä edes välillä normaaliksi!

  Joko sinulta on tilattu noita kiehtovia kärpäslätkiä? Liittyisin jonon jatkeeksi!

  ReplyDelete
 16. Voi mikä ihanuus, en ole ikinä kuullut ihmisestä, joka keräisi kärpäslätkiä. Enkä kyllä ole ikinä nähnyt noin monenlaisia kärpäslätkiä! Onnea konferenssin järjestelyihin!

  ReplyDelete
 17. Päivän parhaat naurut! Kiitos! Onnittelut hienosta kokoelmasta! :D

  ReplyDelete
 18. Ah, lätkäkokoelman paluu! Eihän tuollaisia voi olla keräämättä, täällä on vaan niitä rautalankavartisia peruspunaisia...

  Jos tosiaan alkaisit diilaamaan kiinalaisia kärpäslätkiä - tai perustaisit niille omistetun nettikaupan? Sinne voisi myös referoida konferenssin lopputulemat ja parhaat palat :)

  ReplyDelete
 19. Voiskos ajatella järjestää joitain videoetäluentoja meille joilla ei ole mahdollisuutta saapua paika päälle? Aihehan on erittäin mielenkiintoinen. Siinä voisi sitten vertailla kärpäslätkiä mummoni munakuppikokoelmaan, onhan niitä jo yli 700 erilaista!
  Keräily on pop :)

  ReplyDelete
 20. No voihan, piiitkän vastauken kirjoitin kaikille ja sitten tuli jokin katkos ja nyt ne naputukset katosivat taivaan tuuliin...

  Pikaisesti: kiitos kaikille kommenteista, lupaan selvittää lätkien postitusmahdollisuuksia, olen todellakin joskus aikojen alussa esitellyt lätkiäni, mutta silloin niitä oli vain 30, kaikki ovat tervetulleita koferenssiin, videokonferenssi-idea oli loistava (kuulostaa tavallista hienommalta!).

  Hyvää maanantaita, minä katoan nyt netin ääreltä roikkumasta. Yksi vihreävaaleanpunainen kylä on vielä korkkaamatta!

  ReplyDelete
 21. Mulla menee ihan silmät ihastuksesta kieroon! Kokoelma on mahtava! Kärpäslätkät ovat mahtavia! En ole varmaan ikinä ennen tykännyt mistään muovitavarasta noin kovasti. Ooo.

  ReplyDelete
 22. Sunhan täytyy saada Milanon kaupungin muotoinen kärpäslätkä - tosin jonkun stilistin suunnittelema, taitaa maksaa hieman enemmän kuin 20 senttiä.

  ReplyDelete
 23. Tässon sitä meininkiä;-)
  Väkisin tulee mieleen: mitenkähän paljon erilaisia malleja maailmalla mahtaa ollakaan???

  ReplyDelete
 24. Tässon sitä meininkiä;-)
  Väkisin tulee mieleen: mitenkähän paljon erilaisia malleja maailmalla mahtaa ollakaan???

  ReplyDelete
 25. Sinulla on siis takaraivossa 172 lätkän muistio, jottet osta kahta/useampaa samanlaista. Vai vaihdellaako niitä sitten kuten keräilykortteja?

  ReplyDelete
 26. Ilmoittaudun mukaan. Minulla on sellainen patterillinen malli jolla käristetään kärpäsiä.(Kotoisasti "kärpästennis" nimeltään) Noi nähtyäni taidan siirtyä noihin liiskaaviin versioihin. :D

  ReplyDelete
 27. Liivia, jos tykkää edes jostain muovitavarasta on elämä Kiinassa huomattavasti miellyttävämpää. Sillä täällä kaikki on muovia, jopa minun metallinhohtoinen lavamoponi...

  Ruostevila, osuipa jännään aiheeseen, sillä luulen olevani sitä lajia kärpäslätkäkeräilijöitä, jotka keskittyvät vain yhden maan lätkiin. Vähän niin kuin filatelistit saattavat olla. Mä en yksinkertaisesti saa kiksejä muun maalaisista, varsinkaan jos maksavat enemmän kuin euron.

  Piilomaja, paljon, jos pelkästään Pekingistä löytyy helposti 150.

  Elen tänään huomenna, myönnän, joskus olen ostanut mallin joka olikin jo! Olen sitten lahjoitellut niitä tupaantulijaislahjana uusille expteille, jotka ovat olleet lahjasta sekä huvittuneita että hämillään sekä iloisia, sillä oikeaa tarvetta aika ajoin ilmenee joka kodissa.

  Eläintarhantäti, ostin kerran myös patterimallin, mutta heti vissiin toisena päivänä tipahti kädestä kivilattialle ja ei sitten enää toiminutkaan - kiinalaista laatua. Täällä kannattaa pysytellä asiassa kuin asiassa manuaalisissa tuotteissa tai tehdä itse.

  ReplyDelete
 28. Hih, kaikkea sitä kerätään! :D

  ReplyDelete
 29. Siis wou mikä keräilyn kohde :D Hyödyllinenkin sellainen. Voi hauskuus sentään!

  ReplyDelete