Tuesday, December 2, 2008

Yleistyksiä

Kansoja vertaillessa on vaikeata välttyä yleistyksistä. Tässä postauksessa tulen yleistämään kiinalaisen mutkattomuuden ja häveliäisyyden.

Tämä on varsin epäromanttinen paikka. Hyvin harvoin näkee käsikädessä kulkevia pariskuntia, suukottelijoita en muista nähneeni laisinkaan. Yleinen tunnelma ei yksinkertaisesti sellaiseen kannusta. Alastomuutta ymmärtääkseni kavahdetaan, vaikkakin miehet kulkevat helteellä mieluusti vähintään paita kainaloihin käärittynä.

Mutta pyykit ripustetaan etuoven viereen kadulle, kyllä vain! Siellä roikkuvat kaikkien pällisteltävinä niin pikkuhousut, kalsarit kuin sukat ja rintaliivitkin. Sellaiseen julkiseen riisumiseen ei minulla riittäisi pontta. Eihän minulla tuollaisia iloisia punaisia alushousuja edes ole... En halua valkoisianikaan esitellä, enkä sukkiani, enkä... Siinä menee minun rajani, että pusun voin huikata, pikkarit pujahtakoot kuivauskaappiin.

13 comments:

 1. Hauska kirjoitus :) Tosi hyviä huomioita teet, ja kiitos kun jaat niitä meille muillekin!

  En kyllä kuivaisi minäkään alusvaatteita muitten nenän edessä, mutta olen huomannut, että opiskelijataloissa Suomessa nuoret naiset vievät kaikenmoiset "hepenensä" kuivaushuoneisiin muitten ihmeteltäväksi!

  ReplyDelete
 2. Joskus olen nähnyt nuorenparin kulkevan käsikädessä. Yleensä käsikkäin kyllä kävelevät tytöt keskenään, sormikoukussa, söpösti. Tai pojat kaulakkain ;-)
  Mennessä voi samalla kaivella sitten vaikka nenäänsä... ;-D

  ReplyDelete
 3. Voi näitä kuvia, ihan mahtavia! Varsinkin juuri tuo punapikkarikuva. Ja mikä ripustusidea seuraavassa. Taidan laittaa miehen väsäämään meille jotain samanlaista.

  Joo ei voi muuta kuin kummeksua tuollaista siiveellissiveettömyyttä. Vaikka kyllähän me täällä roikotetaan kaikenlaista pyykkiä narullamme ja sen näkee jos sitä katsoo. Mutta on siinä sentään oja ja risukkoa välissä.
  Muistan kyllä Italiassa ripustaneeni kadun päälle omatkin pikkupöksyni, koska se tuntui niiin ihanan italialaiaselta, ja siitä sai kivat kuvat:)

  ReplyDelete
 4. Kiinassa vain tytöt/naiset voivat hyvällä omalla tunnolla kulkea käsikynkkää, mutta miehet mielletään vastaavissa tilanteissa heti homoiksi. Ja homous niillä nurkilla on kauhistus.

  ReplyDelete
 5. Hahaa, hauska aihe! Niinhän se on, että hullunkurinen on tämä häveliäisyyskulttuuri täällä. Pariskunnat ei julkisesti hempeile ja uimahallin pesutiloissa ujostellaan riisuutua. Mutta käymälöissä voi olla useampia lattiareikiä vierekkäin ilman minkäänlaista intimiteettisuojaa. Isommankin tarpeen voi täysin nolostelematta toimittaa muiden kyykkijöiden läsnäollessa. Oma isompi hätäni tosin heittäytyy varsin ujoksi siinä tilanteessa :/

  ReplyDelete
 6. Toistan itseäni mutta rakastan näitä sun kulttuurihavaitoja!! Täällä kans tietää millaisia rintsikoita naapurin rouva käyttää mikä on minusta huvittaa vieläpä muslimimaassa..

  ReplyDelete
 7. Liivialle; nama ovat mestareita taalla pain maailmaa pyykkien ripustamisessa! saanko toivoa Vilijonkalta lisaa pyykkikuvia, pliis?
  Taalla Singaporessa roikkuu kauniita Intialaisia sareja pitkien keppien varassa ikkunasta. Olen onneton kuvaaja mutta voisihan sita yrittaa ainakin.

  ReplyDelete
 8. Tiesitkö muuten että todennäköisesti nuo punaiset alushousut kuuluvat jollekin joka on syntynyt rotan vuoden merkeissä. Punaiset alushousut kuuluvat niille jotka juhlivat "omaa" vuottaan.

  Mutta että kiinalaisetko häveliäitä??? Ystäväni oli viettämässä iltaa paikallisella baarikadulla ja eräs pariskunta harrasti avoimesti seksiä ravintolan nurkassa. Oli siinä suomalaisillakin suu auki loksahtanut...

  Suzhoussa nuoret parit harrastivat sylikkäin istumista ja suuteloja puistojen penkeillä tai pensaiden keskellä.
  Mutta vain NUORET, vanhemmat parit eivät koskaan kulkeneet edes käsikädessä.

  Täällä Intiassakin kuljetaan käsikädessä saman sukupuolen kanssa. Ei enää jaksa edes ihmetyttää koska ei siinä todellakaan ole mitään sen ihmeellisempää. Mutta suudellahan ei saa edes televisiossa joten tuskin yleisestikään.

  ReplyDelete
 9. Siveyskäsitykset itse kussakin paikassa on kyllä mielenkiintoisia.

  Täällä jenkeissä ei näkisi missään paikassa ulos ripustettuja vaatteita. No ehkä korkeintaan siirtolaiskortteleissa. Pukuhuoneissa ollaan hyvin häveliäitä. Yleensä omat kopperot itse kullekin, jos vain mahdollista.

  Mutta hellyydenosoitukset, pusuilut, halailut on hyvin yleisiä. Kouluun jätetään pienet (ja isommatkin) aina suukon, halauksen ja i lav juun kera.

  ReplyDelete
 10. Ihania kuvia!
  Täällä roikkuu pyykkiä siellä täällä.
  Meidän pyykit on aina terassilla kun ilma sallii. En osaa ajatella että vaatteissamme olisi jotakin piiloteltavaa.

  ReplyDelete
 11. Hupaisaa! Väritkin oikein puolueen mukaan. Meilläkin on niin pienet kuivatustilat, että tarvitsen vastaavan systeemin. Tosin naapurin setä sais varmaan slaagin, jos ripustaisin sen ikkunan eteen.

  ReplyDelete
 12. Yhdyn muihin kommentoijiin! Ihana postaus, mahtava kulttuurihuomio!! Italiassahan punaiset alkkarit (kuulemanmukaan) kuuluvat uudenvuoden viettoon, ja tapa on livahtanut tänne Suomeenkin ainakin ystävättärieni uudenvuoden tapoihin! Olen minä itsekin noita punaisia alusvaatteita katsellut, mutta pitäytynyt vielä vain ajatuksen tasolla...

  ReplyDelete