Wednesday, December 17, 2008

Ennen joululomaa


Kangasmarkkinoilla oli hiljaista, jopa niin vähän asiakkaita, että myyjättäret ennättivät rupatella ja lämmitellä käsiään muhveissaan. Aamulla mittarissa oli -8 ja myymälät ovat pääosin lämmittämättömiä ja jopa ovettomia. Mutta ihan todella, tämä taisi olla ensimmäinen kerta elämässäni kun näen muhvit todella käytössä, ei vain satukirjan kuvituksena.Lähes jäädyttyämme, emmehän omista muhveja, siirryimme boheemiin "No name" -nimiseen baariin nuudelilounaalle. Baarin ainoina asiakkaina oli lepohetkemme hyvin rauhallinen.


Keiton lämmittäessä sisuksia ihmettelimme baarin sisustusta sekä viereisen Houhai-järven jäätä, sekä jääkiekkoilijoita!


Päivän ihmetys oli lattiaa kostuttava tarjoilijatar. Miksi ihmeessä? Kenties aikansa kuluksi?


Täydellinen turistipäivä, ilman ehdotonta päämäärää tahi tarkkaa aikataulua, aikuisseurassa. Välillä näinkin.

7 comments:

 1. Olen ihan haltioissani näistä kuvista! Olisin niin niin mieluusti ollut myös tuossa paikassa nuudeleita syömässä. Aivan ihana!

  Ja muhvit minäkin näen ekan kerran muualla kuin paperinukeilla tai kirjoissa. Hassu "vaate". Eipä ihme, ettei muhvia omista, kun harvoin sitä olisi aikaa noin lokoisasti käsiään muhvin sisässä pyöritellä. Kun nuo hiekkalaatikon reunusajatkin on ohi.

  ReplyDelete
 2. Oliko soppa hyvää? Ompelin kerran ystävälle muhvin.

  ReplyDelete
 3. Mulla kiinnittyi katse tuohon kiehtovaan pöydän muotoon. Muutenkin mukavan 'rustiikin' näköinen paikka. Houhai-järven näin minäkin Pekingissä, ajelimme sitä ympäri sellaisen polkukärryn kyydissä, mitä ne nyt olikaan?

  ReplyDelete
 4. Liivia, tosiaan, hiekkalaatikon reunalle olisi joskus voinut muhvin laittaa, sellaisena laiskana päivänä kun ei olisi mutenkaan jaksanut pyyhkiä neniä tai osallistua kakuntekoon.

  Matroskin, soppan ainekset (nuudelit, enkä pinaatti tai joku kaali sekä jauheliha) olivat aika mauttomia, mutta liemee oli lisätty juuri sopiva ripaus tulisuutta. Kokonaisuus lämmitti ja kelpasi. Näin jälkikäteen ajateltuna paikka taisi olla enemmänkin keskittynt iltaelämän elävöittämiseen kuin ruokkiseen.

  Merja, riksahan se. Esikoinen oli koulun kanssa samaisella retkellä Houhain hotungeissa, mutta muu perhe ei ole vielä moiseen päässyt. Ehkä joskus keväällä. Vaikka kovasti eilisessäkin kylmyydessä kuskit kauppasivat kyytejään.

  ReplyDelete
 5. Heips, muhveista tuli mieleen, että ovat eksyneet Suomeen tulleen Gina Tricotin talven mallistoon :)

  Muodikasta, ilmeisesti! :)

  ReplyDelete
 6. Tämä sinun blogi on aina pieni kulttuurimatka täältä kotosuomesta sinne kauas missä kaikki on ihmeellistä ja erilaista :) Hauska tuo muhvijuttu, viimeksi moista haikaillut vissiin lapsuuden prinsessaleikeissä..

  ReplyDelete