Friday, December 12, 2008

Talvista terveyttä


Se on kuulkaas talvi saapunut kaupunkiin. Yöpakkanen laskee alle kymmeneen, päivisin kohoaa hieman. Ihmetyksekseni olen saanut nauttia yhdestä ja samasta kuurasta jo useamman päivän pötköön. Aivan mahtavaa!


Olikohan Pariisissa "ikinä" näin kylmä? Kylmyys tuntuu vallan eksoottiselta ja onhan se sitä, kun ilmankosteus lähenee nollaa. Ayikin lähti juuri kotiin paksuissa aamutohveleissa. Ovat lämpimät, eikä kuraa ole lähimpään sataan kilometriin!


Koulumatkapusikkokin näyttää kovin erilaiselta kuin kesän vehreydessä. Vaihtelu tekee terää.

Tänään varustauduin talveen ostamalla kaksi siementä. Samalla kiinalaistuin taas hieman.
Kahta identtistä, rosoista ja päästään terävää siementä kuuluu pyöritellä kämmenessä ja vaihtaa niiden paikkaa keskenään. Kämmen saa akupunktiota (tai mitä se nyt on) ja pysyvät sormet vetreinä. Olen vakuuttunut, että kymmenellä siemenenpyöritysminuutilla varjelen itseni kaikilta talven viruksilta.

Hellurei halla, minä en pelkää!

5 comments:

 1. Kauniita kuvia!
  brrrrr...vaikuttaa tosi viilealta

  Siementen pyorittely tekee varmasti hyvaa - jos vaan muistaa niita pyoritella. Laita taskuun, niin on aina mukana!

  Cairossa aamulla aikaisin +15, paivisin n. +23 mutta aurinko on kaukana. Jos ei tuule, niin kylla se ihanasti lammittaa...

  Mukavaa viikonloppua Beijingiin!
  Ni hao ja xie xie (ainoat mita muistan!) :-)

  ReplyDelete
 2. Kyllä onkin kaunista!

  Tekisi hyvää minunkin reumaattisille käsilleni tuollainen siementen pyörittely.

  Tautien loitollapitoon minusta ei kyllä parempaa ole kuin valkosipuli. Me olemme "löyhkäävä" perhe. Mutta eikös sekin ole sieltä päin kotoisin?

  ReplyDelete
 3. Ai sielläkin on noin kylmää välillä? Ajattelin jotenkin, että aina on jotakuinkin 'lämmintä'... Mua ketuttaa, kun Suomessa on tasaisen kylmää jatkuvasti (kesät talvet). Ei kunnon lämpötilavaihteluita niinkuin ennenvanhaan.

  Kaunis rannekoru!

  ReplyDelete
 4. Toisiksi ylin kuva on ihana. Kasvit näyttävät aivan koruilta. Pyörittely tekee hyvää myös pääkopalle, koska liike vaatii sellaista aivotyöskentelyä, jota normaalisti ei tarvita.

  ReplyDelete
 5. Kauniita kuvia. Täällä ei tosiaan ole tuollaista kaunista kuuraa kovin usein.

  Tyttärellä on muuten kiinakausi meneillään (S, 8v).
  Tulemme katseleman kuvia tänne usein.

  ReplyDelete