Friday, December 5, 2008

Ihana meininki


Palasin juuri töistä kotiin. Tämä talo tuntui syvällä sisimmässäni kodilta, ensimmäistä kertaa oikeastaan. Onhan noita koteja muuallakin, kuten muistoissa Pariisissa, mökkikoti Porvoossa, pihasauna Pappilanmäellä. Mutta nyt myös arkikoti täällä. Tuntuipa mukavalta! Kahdeksan kuukautta tämän tunteen saavuttamiseen näemmän meni. Osittainen kiitos siitä auringonvalolle, joka loi suorastaan herttaisen tunnelman olohuoneeseemme.


Myös eilen purkkiin säilömäni orkideat toivat tuntee ryhdistä ja järjestyksestä.


Mikäs tässä blogatessa! Seuraavaksi aloitan pikkumustan ompelun, vaikka eihän tässä kiirettä ole, onhan suurlähetystön itsenäisyspäivänvastanottoon vielä kuusi tuntia aikaa...

14 comments:

 1. Voi kuinka ihanaa, että sydän on löytänyt kodin. Pikkumustasta toivon kuvaa, ja taitaa teillä olla ne Maamme-laulun nuotitkin jo hoidettu! Tunnelmallista itsenäisyyspäivää koko perheelle!

  ReplyDelete
 2. Onpa teillä kaunista! Minä suoritan tässä arvontaa menenkö hieman epävirallisempiin itsenäisyyspäiväjuhliin vanhassa mekossa vai hankinko harmaita hiuksia ja ryhdyn ompelemaan uutta. Tunti tunnilta olen kallistumassa ensimmäiseen vaihtoehtoon.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
 3. Melkein raskausaika kunnes koti syntyi. Ihanaa, että tuntuu kodille. Kauniisti valo tulee sisälle, kukanlehdissäkin näkyy läpivalaisuna.

  hyvää itsenäisyyspäivää ja juhlia upouudessa pikkumustassa

  ReplyDelete
 4. Mukavia juhlia ja hyvaa itsenaisyyspaivaa!

  Kuulostaa hyvalta, eta on koti siellakin.

  ReplyDelete
 5. Kuusi tuntia on ihan reilusti ;-) ja tiedathan etta viimehetken paniikki on paras inspiraation lahde

  Mika on muuten tuo iso kasvi alimmassa kuvassa? Tarvitsen juuri sellaisen kotiini.

  ReplyDelete
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää Pekingiin!

  ReplyDelete
 7. hauskoja juhlia sinulle! minulta jaa vastaava taalla singaporessa valiin koska paatimme ottaa akkilahdon lahistoon.
  kippis!

  ReplyDelete
 8. Jännittävä tuo mustavalkoinen sohva. Kiva nähdä kuvia kiinankodostanne.

  Hyviä kemuja!

  ReplyDelete
 9. Teillä on todella tyylikäs koti! Hyviä pyhiä Kiinaan!

  ReplyDelete
 10. Hauskaa, että sydän on löytänyt kodin. Olisi raskasta olla vuosia kylässä.
  Hyvää itsenäisyyspäivää! Huomenna ajan taas illalla vastavirtaan mustien autojen kanssa. Kiireesti kotiin ja katsomaan ketkä ovat linnassa juhlimassa.

  ReplyDelete
 11. Suomi-juhlan tervehdys taaltakin!

  ReplyDelete
 12. Kuusi tuntia aikaa...hyvin ehtii!
  Toivottavasti saumat pitivät!
  Minustakin on kiva nähdä kuvia kodistanne.
  Päivin kysymä kasvi on kai peikonlehti?

  ReplyDelete
 13. Kiitos kaikille toivotuksista. Toivon myös teillä olleen itsenäisyyden arvoinen päivänvietto!

  Outi, nuotit löytyivät ja pikkumustan raportoinen kunhan saan kuvattua.

  Ipi ja Vaahteramäenlapset, olen tuon kauneuden ja tyylikkyyden suhteen välillä hieman epätoivoinen, sillä huonekalut eivät ole omia vaan vuokraemännän ja kaikkialla eivät maut aivan mene yksii. Jotenkin tämä englantilaistyyli ei mielestäni oikein istu Kiinaan, eivät omat 70-luvun suominostalgiatekstiilini sovi ollenkaan. No, tuo valo onneksi parantaa tilannetta, kun ikkunatkin ovat niin valtavat.

  Violet, hyvin tosiaan ehdin, eivätkä saumat prakanneet. Olisi ollut aika noloa jos kesken kättelyn olisi kuuluut prut ja kylki paljastunut. Kerran yläasteella ratkesivat rakastamani housut pepusta, kun olivat niin hiuti kuluneet. SE oli noloa.

  Aurinko, nautinnollista matkaa!

  Liivia, sohvan alkuperäinen päälys maailman rumin, niin pliisu ja 80-lukuinen että yök. Siiten ostaa posautin Ikeasta mustavalkoisen kankaan ja jo muuttui sohva enemmän mieleisekseni. Passaa mainiosti myös vastapäiselle seinille ripustamiini pariisin kaidetauluihini.  Paevi, valitettavasti en tiedä kukan nimeä, mutta Violetin ehdottama peikonlehti se ei ainakaan ole. Lehdet lähtevät miehen käsivarrenpaksuisista mukuloista ja ovat yhtenäisiä, halkaisijoiltaan 40 senttisiä. Ja juo vettä valtavasti (2 litraa joka toinen päivä).

  ReplyDelete