Sunday, December 14, 2008

Veckobrev

Kouluista lähettävät perjantaisin viikkokirjeet. Opetädit raportoivat kuluneen viikon kohokohdista, opituista asioista ja muistuttavat vanhempia seuraavan viikon erityisyyksistä. Lukaisen ne ja valitettavan usein unohdan kaiken välittömästi, erityisesti ne tulevat muistettavat asiat. Ja sitten on lapsilla hiukset pesemättä koulukuvassa, orpokotikeräykseen sukat ja desinfiointiaineet ostamatta, retkipäivän eväät tekemättä.

Kun tapahtuu niin paljon kaikkea koulun ulkopuolellakin! Kuten tällä viikolla:


Kuopuksen baletin avoimet ovet.


Myös keskimmäisen baletin avoimet ovet.


Ja tietenkin esikoisen baletin avoimet ovet.


Esikoisen kouluorkesterin konsertti.Lucia-aamu koululla. Herätys ennen kukon laulua klo 5.30, koululla 6.15. Perheemme panostus oli yksi villi "pepparkaksgumma" sekä mietteliäs "tärna".Ja lopuksi perjantai-illan kulttuuripamaus koko poppoolle kuopusta lukuunottamatta: Joutsenlampi Venäjän kuninkaallisen baletin esittämänä. Illan huipennukseksi pääsimme esityksen jälkeen muiden balettikoululaisten keralla takahuoneeseen ihastelemaan ja tapaamaan balleriinoja!

Tässä viikossa riittää pureksittavaa pitkäksi aikaa. Tanssiesityksiä 5,5h ja laulu- sekä soittoesitykset (soittotunnit mukaanlukien) 3h. Kiitän onneani asumalla maassa, jossa jouluhössötys on helppo unohtaa. Moiseen ei tarmoni enää riittäisi!

6 comments:

 1. Läkähdyttävän upeat kuvat!

  Haluaisin olla noiden joutsenkaulaisten joukossa.

  ReplyDelete
 2. Joutsenkaulaisten joukkoon haluaisin minäkin, ihan salaa vain. Mutta se primaballerina en haluaisi olla, ihan sairaalloisen hauraan ja tikkumaisen näköinen.

  Sisävalokuvaus on varsin haasteellista tähän vuodenaikan. Kaikissa kuvissa hurjan pitkä valotusaika, halusipa sitä tai ei. Täytyy vain yrittää kääntää asia edukseen.

  ReplyDelete
 3. Tosiaan kauniit kuvat ja haastettaa riittää hämärässä kuvaamisessa :)

  Olisipa täälläkin tapana tuollainen viikkoraportti opettajilta. Tosi kiva tapa!

  Vastasin muuten blogissani kommenttiisi "huivihulluudesta" :) Ymmärsin mitä tarkoitit alunperin. Jäin vain itse miettimään asiaa omalta kohdaltani. :)

  ReplyDelete
 4. Kylläpäs on ollut kultturellia haipakkaa siellä teillä. En yhtään ihmettele, että jokunen asia koulun muistivihkosta saattaapi unohtua. Mutta ihania harrastuksia teidän tytöillä.

  Tuosta hämärässä kuvaamisesta ja valokuvaamisesta noin muutenkin, että osaat kyllä todellakin hyödyntää valotusajan eduksesi! Ihailen sitä, kun kuvasi näyttävät niin eläviltä, kun niissä on pitemmän valotusajan tuomaa liikettä.

  ReplyDelete
 5. Ihanan tohukasta! Meilläkin tytär olisi halunnut jatkaa balettiharrastusta, mutta Hangzhoussa se ei onnistunut. Ei ainakaan samanlaisena kuin olisimme halunneet.

  Nyt nautin Hangzhoun kiireiden jälkeen ihanasta Suomen rauhasta, melkein kuukauden verran. Ilman jouluhössötystä minäkin. Kiireen kun mielestäni jokainen luo itse.

  Oikein nautinnollista joulunalusaikaa sinne kuuran keskelle!

  Jaanuska.

  ReplyDelete
 6. Tanssiminen on niin hieno harrastus! Olen iloinen, kun esikoinen tanssii, vaikka uhkasi lopettaa harrastuksen kevään jälkeen. Minä ja mummu mietimme jo, miten lahjomme/kiristämme/uhkailemme hänet jatkamaan...

  ReplyDelete