Wednesday, October 1, 2008

Satumaassa

Ilmainen kuvanlukuharjoitus, olkaa hyvät!

Oliko satu, runo vai laulu?

---------

Saimme muistutuksen ulkomailla vietettyjen vuosien määrästä: Esikoinen, 10v, kysyi: "Mitkä ovat missikisat?" Mr.Vilijonkan antaumuksella soittaessa ja laulaessa "Tiedän kyllä ken on kaunein..." Onko se sitten hyvästä vai pahaksi? Kauneus on muutenkin päivän teema, sillä keskimmäisen päätä vaivaavat kauneusleikkauskysymykset miksi, missä ja ketkä. Voi näitä tyttäriä!

6 comments:

 1. Ihan selvä satu. Alku, keskikohta ja loppu.
  Rakastin lapsena missikisoja, koska niissä oli niin kauniita vaatteita ja kauniita naisia. Mutta kauneusleikkaukset, hyihyi!

  ReplyDelete
 2. Minusta kysymyksessä on runo. Kuvasarja muistuttaa hieman japanilaisia tanka-runoja, vaikka runotavuja onkin vain neljä viiden sijaan. Alkukuvat luovat lukijalle tunnelman, joka kolmannessa kuvassa nousee kohti kliimaksia. Lopussa seuraa sitten yllättävä käänne, joka kruunaa kaiken.

  ReplyDelete
 3. Sanon laulu (ei tosin tuo missibiisi).

  Meilläkään ei matalin tiedä mitkä on missikisat tai missi ylipäätään. Eikä tiedä varmasti kauneusleikkauksistakaan.
  On siellä tyttärillä keskustelut:)

  Ja nyt mulla sitten lähti pään sisäinen jukeboxi käyntiin, apua.

  ReplyDelete
 4. Minustakin se on eniten satu. Mutta miksei voisi olla runokin? Ja eivätkös laulut usein ole runoja?

  Runollisia kuvia joka tapauksessa, sadunomainen tunnelma!

  ReplyDelete
 5. Runolta minusta näyttää ihanat kuvat :)

  Meidän lapset on sen verran pieniä, että alle kaks vuotta oli tarpeeksi siihen, etteivät muistaneet mitä on hampurilaiset ja ranskikset. Ehdotin Suomeen tullessa keväällä, että mentäis Mäkkiin syömään hampurilaiset ja katsoivat mua aivan ihmeissään, että mitä? Minusta se oli ihan hyvä juttu :) Nyt oon toki korruptoinut ne Hesellä tän Suomikesän aikana...

  ReplyDelete