Tuesday, October 14, 2008

Uusi koulurakennus


Tämä ylväs rakennustyömaa-aita tervehti työmaalle saapuvia uteliaita opettajia. Tämän takana on tuleva työpaikka ja 120:n Pekingin ruotsinkielisen oppilaan opinahjo. Jännää...


Tilat täyttyivät innokkaista ja uteliaista vieraista. Pulinaa, ihmettelyä, supinaa, ihastelua. Kaikkea samanaikaisesti, silmät päässä pyörien.


Jotain pientä laittoa on vielä edessä. Tämä kollaasi on kahden eri rakennuksen yhdyskäytävän katto...


Ja tässä tilassa on tuleva työhuoneeni, koulun atelje, kuvisluokka noin perussuomella. Toisinaan miellän itseni ulkolmaihmiseksi, mutten aivan ole varma tämän tilanteen mahtavuudesta. Nimittäin, muutto on jo kahden viikon kuluttua!


Mieleen pulpahti ajatus, että tokkopa tietävät rakennusfirmassa kiireensä määrän. Muistavatko punaisen langan, että tuloksen tuli olla paitsi ajoissa valmista myös laadukasta?


Meikäläisten ei muu auttanut kuin lähteä ja toivoa parasta. Pahimmassa tapauksessa saamme kaikki harjoittaa ulkoilua kaiket päivät kahden viikon päästä.

11 comments:

 1. Melkoisen ilmavat ja avarat noi sun tulevat työtilat vielä. Että ihan jo parin viikon päästä muutto!? Hmmm...

  ReplyDelete
 2. Tuohan on ihan niinkuin meidän remppa aikoinaan: "Juu juu, jouluksi muutetaan (3kk ostopäivästä)!"

  Meni sitten vähän pidempään - tarkemmin sanottuna puolitoista vuotta. No asiasta ei otettu sen suurempaa stressiä, mutta huvittaa näin jälkeenpäin.

  Mutta että koko koulu tuohon? Ja parin viikon päästä!? Urakoitsija oli vissiin priorisoinut olympialaisten rakenusprojekteja...

  ReplyDelete
 3. Toivotaan että kelinne pysyvät hyvinä. Al fresco maaalaus on mukavaa niin kauan kuin ei sada..

  ReplyDelete
 4. No huhhuh, kiirettä pukkaa tuolla työmaalla!
  Ja tutkimusretkeilijän asennetta taidetaan vaatia koko koululta enemmän kuin tarpeeksi ja pitempään kuin tarpeeksi...
  Tsemppiä!

  ReplyDelete
 5. Mioa, ilmavat ja avarat, juu! Tää on niiiiin Kiinaa, ihan aidoimmillaan koko homma.

  Olenkos kertonut syytä muuttoon? No, vanha oli käydä pieneksi ja alettiin selvitellä laajenusmahdollisuutta. Ilmeni, ettei rakennuksessa missään nimessä saisi olla ihmistoimintaa, saati koulua. Se on mteriaaleiltaan kuin tulitikkulaatikko ja palon sattuessa kahdessa minuutissa tulessa koko mörskä. Kukaan ei ymmärrä miten siihen on viranomainen alunperin antanut luvan koulun laittaa. Kenties tehnyt tarkastuksen etänä tai jotain.

  Teppo, urakoitsijalla oli hieman vaikeuksia päästä käytiin. Ja sitten tuli kesä, juuri kun taas päästiin käytiin tulikin viikon mittainen kansallispäivä... Ja nyt sitten on paniikki.

  Merja, monet pidempään täällä asuneet ovat sanonoeet syksyn tosiaan olevan paras vuodenaika. Kylläpä meillä kävi tuuri!

  Pipuu, tuohan oli hyvä teema, tutkimusmatkailu. Siitähän riittää ammennetavaa: pukusuunnittelua, karttatehtäviä, koulun eliölajit, arkeologiset löydökset pihalla lojuvista rakennusjätteistä. Kiitos ideasta!

  ReplyDelete
 6. Taitaa tulla käyttöä partioleirikokemuksille! Luovuutta sanoisinko.

  ReplyDelete
 7. Muistelen että Kiinassa on paljon puhuttu maanjäristyksiinkin liittyen juuri koulujen kunnosta...että miksi ne on sellaisia tulitikkutaloja vaikka ne ovat täynnä Hyvin Tärkeitä Ihmisiä.

  ReplyDelete
 8. Hih, toivotttavasti saatte seinät edes valmiiksi. :)

  Ihanan kiertotien löysit alla olevassa postauksessa.

  Meillä on yhteydet pätkineet tällä viikolla ja en pääse välillä mihinkään tai saan vain luettua mutta en kommentoitua. Moni tuttu blogi jäänyt sen takia hunginnolle. :)

  ReplyDelete
 9. oho, kiire tulee! Onneksi koulua voi pitää ulkonakin (ainakin hetken, jos sää sallii). Ainakin kuvis on liikunnan ohella kiitollisin aine ulkona opetettavaksi. Seuraan mielenkiinnolla,miten remontti etenee! Lycka till! Onnea siihen, että pääsette ajoissa sisätiloihin!

  ReplyDelete
 10. Ai juu ja tuli jotenkin hakemattakin mieleen SUHTEELLISUUS taas; muistan miten Hollannissa kansainvälisen koulun oppilaiden vanhemmat kuulemma kovasti nitkuttivat kun koulu ei valmistunut ihan lukukauden alkuun mennessä ja paikat eivät olleet ihan kunnossa.
  Kun vallan oli ihan jotain PAHVILAATIKOITAKIN KÄYTÄVILLÄ...oi voi!

  ReplyDelete
 11. Siis kyllähän nämä täällä nopeasti valmista tekee, mutta että toi olisi valmis kahden viikon kuluttua o_0 Varpun ja Vuokon päiväkoti näytti valmiilta jo paljon aikaisemmin, kun mitä avasivat sen, siellä vaan haisi maali ym., ja ainakin täällä päin ovat tarkkoja sellaisista. Muistelen, että vähintään kuukauden tuulettamista harrastavat ennen kuin pääsee muuttamaan taloksi, siis esim. toimistoissa.

  Jään jännityksellä odottamaan, että miten käy!

  ReplyDelete